Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2560
Mărime: 332.29KB (arhivat)
Publicat de: Ilie Iosif
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Înfiinţată în anul 1998, Sortem S.R.L se bazează pe o calitate deosebită a produselor şi serviciilor sale fiind o companie recunoscută atât in Bucuresti cât şi în marile oraşe ale ţării.

Ceea ce îşi propune firma Sortem S.R.L este să ofere produse de calitate ca mobilier de import Polonia ,a marilor firme Black Red White, Okmed, Komplet, Meblotap, şi anume: dormitoare, sufragerii, bucătării, camere de zi, de tineret, canapele, mese, scaune.

Compania are un personal de 100 angajaţi,având sediul principal in Roman, judeţul Neamţ.

Firma are o experienţă indelungată pe piaţa mobilei din România.

Scopul firmei este de a oferi clienţilor săi produse de calitate şi diverse ca stil(modern, clasic, retro).

1. ANALIZA PRELIMINARÃ A PRODUSULUI/SERVICIULUI

1.1. ANALIZA CONJUNCTURII DE MACROMEDIU (PEST)

Macromediul firmei este alcătuit din factorii şi varabilele care constituie şi influenţează climatul de activitate al întreprinderii.

Există patru categorii de astfel de factori care influenţează modul în care firmele îşi abordează activităţile de marketing. În literatură, ei sunt cunoscuţi sub denumirea de factorii PEST:

FACTORII POLITICO-JURIDICI:

În ceea ce priveşte importul de mobilă şi comercializarea ei pe teritoriul României cadrul legal este oportun, iar dreptul de a practica acest tip de afacere este garantat prin legi şi acte normative în vigoare.

Importul mărfurilor se face cu respectarea normelor prevăzute în Codul Vamal al României, precum şi al legii pentru abrobarea tarifului vamal,care se aplică de autoritatea vamală în condiţiile stabilite de lege.

FACTORII ECONOMICI:

Cel mai important factor economic care ar putea influenţa negativ firma este criza economică însă prin calitatea produselor şi a mărcilor pe care le reprezintă în România, SORTEM rezistă pe piaţa mobilei.

În cazul mobilierului pentru hoteluri pe care îl comercializăm,un factor economic care ar influenţa firma noastră,îl reprezintă capacitatea de cazare a acestora,prin prisma volumului de comenzi şi de vânzări care pot influenţa cifra de afaceri a firmei.

FACTORII TEHNOLOGII:

Pentru realizarea activităţii societăţii, firma dispune de cele mai noi tehnologii, în domeniu iar cu ajutorul lor firma are posibilitatea de a lansa pe piaţă noi produse pentru a satisface preferinţele clienţilor mereu în schimbare.

Progresul tehnologic din ultimii ani a amplificat potenţialului economic al societăţii.

FACTORII SOCIO-CULTURALI:

Piaţa mobilei hoteliere este influenţată de tipologia turiştilor cărora li se adresează hotelurile,astfel firma noastră deţine o gamă largă de mobilă potrivit oricărui stil pe care îl adoptă hotelul(modern-pentru hotelurile a căror piaţă ţintă o reprezintă tinerii, clasic sau retro pentru hotelurile a căror ţintă o reprezintă persoanele de vârstă mijlocie).

1.2 ANALIZA CONJUNCTURII DE MICROMEDIU

Micromediul firmei este format din angajaţi, furnizori, clienţi, concurenţi.

Firma Sortem are un număr de 100 de angajaţi. Un rol foarte important în dezvoltarea şi existenţa firmei o au clienţii. Majoritatea clienţilor firmei sunt persoane fizice,dar compania a încheiat contracte şi cu persoane juridice.Pentru a acapara un număr mai mare de clienţi, Sortem a decis şi lansarea sa pe ramura mobilei hoteliere.

Furnizorii: Firma Sortem are încheiate contracte pe termen lung, în vederea procurării mobilierului,cu mari firme renumite din Polonia precum:Black Red White,Okmed, Komplet, Meblotap. Din 2003, firma a obţinut exclusivitatea distribuţiei mobilierului marca Black Red White în România.

Concurenţii: Pe piaţa din România sunt numeroase firme de mobilă,însă firma Sortem se diferenţiază de aceştia prin calitate, design şi noutate.

Principalii concurenţi din industria mobilieră de pe piaţa din România sunt:Mobexpert, Mobdesign, Mobelvira, Casa décor.

Bibliografie

Suport curs Tehnici Promoţionale

www.romexpo.ro

www.romhotel.ro

Preview document

Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 1
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 2
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 3
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 4
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 5
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 6
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 7
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 8
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 9
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 10
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 11
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 12
Tehnici promoționale - analiza preliminară a produsului - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Analiza Preliminara a Produsului.docx

Te-ar putea interesa și

Analize preliminare lansării unui nou produs

I. ANALIZA PRELIMINARĂ LANSĂRII PRODUSULUI 1. Analiza externă Bricolajul a pătruns abia în ultimii ani în România, dar în străinătate, şi mai...

Strategii de produs - panificație

Panificația face parte din alimentația de zi cu zi a românului, fie că se consumă franzela simpla, feliata, pâine neagra, sau specialități din...

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Strategii de Produs - Spirts - J and B Energized

Cap.1. Analiza preliminară lansării produsului 1.1. Analiza externă 1.1.1. Conjunctura la nivel de macromediu Macromediul reprezintă ansamblul...

Tehnici promoționale - Nivea

1.Analiza preliminară a produsului / brandului: 1.1 Analiza conjucturii de piaţă a produsului Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară...

Strategii de produs - Rom napolitană

1.Analiza preliminară lansării produsului 1. 1. 1.Analiza externă Batonul de ciocolată Rom este prezent pe piaţa din România din anul 1964, când...

Loreal

Plan proiect de grup – Tehnici Promotionale 1. Analiza preliminara a produsului/serviciului ales • Analiza conjuncturii de macromediu (PEST) •...

Ai nevoie de altceva?