Tehnici promoționale - Fanta Cherry

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3480
Mărime: 20.14KB (arhivat)
Publicat de: Carol Olaru
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Cine si-ar fi inchipuit in 1886 ca o noua bautura carbogazoasa de dozator, va deveni, in cursul urmatoarelor 11 decenii, cea mai cunoscuta marca din toata lumea? Nimeni. Nici macar Dr. John Smyth PEMBERTON, farmacistul din Atlanta care a inventat bautura. q7g2gi

Coca-Cola a fost declarata anul trecut drept cea mai valoroasa marca din lume in studiul realizat de catre compania de consultanta americana Interbrand si Citibank. Coca-Cola si-a asigurat primul loc cu o valoare a marcii estimata de Interbrand la 72,5 miliarde USD. Cu toate acestea, valoarea brand-ului a scazut in 2000 cu 13% fata de 1999. Studiul a avut ca scop identificarea si plasarea intr-un top a brand-urilor care valoreaza cel putin 1 miliard USD. Imediat dupa Coca-Cola urmeaza Microsoft, IBM, Intel, NOKIA, General Electric, Ford, Disney, McDonald’s, Marlboro, Mercedes, HP, etc.

Daca PEMBERTON este cel care a creat formula, inca secreta, a acestui produs, un genial om de afaceri din Atlanta, Asa Candler, a facut din Coca-Cola un nume de marca. El a fost constient de puterea publicitatii atunci cand a inregistrat brandul Coca-Cola in 1886. Pentru a promova acest nume, Candler a creat o varietate de produse promotionale, gen calendare, ceasuri si nenumarate alte lucruri inedite, toate purtand marca Coca-Cola. Desigur, competitia a fost apriga in primii ani si de aceea compania a luat in serios protejarea produselor si marcilor sale. Pentru a se feri de imitatii, in 1915, Coca-Cola a introdus clasica, de acum, sticla contur, inregistrata ca marca in 1977 - onoare acordata doar catorva ambalaje.

Astazi, Coca-Cola ofera mai mult decat un simplu moment de placere. Ea este parte din viata noastra cotidiana.

Unul dintre cele mai valoroase branduri din lume, Coca-Cola, este prezent pe piata romaneasca prin imbuteliatorul de origine elena Coca-Cola Hellenic Bottling Company, care a investit in ultimii ani in mod constant in unitatile de productie din Romania.

Coca-Cola HBC, cu operatiuni in 28 de tari, este al doilea mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola la nivel mondial.

Sistemul Coca-Cola in Romania este format din Coca-Cola Romania, reprezentantul The Coca-Cola Company care detine marcile companiei si produce concentrate, si partenerul sau imbuteliator, compania Coca-Cola Hellenic Bottling Company (Coca-Cola HBC) care produce, distribuie si vinde produsele sub licenta.

Coca-Cola HBC Romania, liderul pietei locale de soft drinks, are peste 3.000 de angajati si opereaza sapte fabrici in sase localitati: Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.

Bautura racoritoare Coca-Cola este prezenta pe piata romaneasca inca din anul 1991, cand a fost inregistrat joint-venture-ul Coca-Cola Bucuresti S.R.L (dintre Coca-Cola Export Corporation si CICO). Prima sticla Coca-Cola a fost produsa o luna mai tarziu, in fabrica din Bucuresti, pentru a aparea pe piata in ultima luna a anului 1991.

Unificarea tuturor imbuteliatorilor sub umbrela Coca-Cola HBC s-a realizat in anul 2000. Doi ani mai tarziu, compania isi completeaza portofoliul intrand pe imbutelierea apei minerale, prin achizitia unui pachet de 94,5% din actiunile producatorului local Dorna Apemin SA.

Dupa investitii in marketing si productie, apele minerale Izvorul Alb, Poiana Negri si Dorna au ajuns la o pondere de aproape 25% din volumul total de vanzari realizat de Coca-Cola HBC Romania in anul 2005.

Investitiile imbuteliatorului grec pe piata locala de la intrarea in Romania, se ridica la peste 400 de milioane de euro, iar peste 70% din materiile prime necesarului de productie (sticla, etichete, frigidere etc.) precum si servicii (agentii de media, relatii publice, transport) sunt achizitionate din Romania, de la furnizori romani, potrivit datelor companiei.

Portofoliul celui mai mare jucator de pe piata locala a bauturilor non-alcoolice cuprinde in prezent bauturi carbonatate, necarbonatate, apa minerala, ceai, nectar & juice si energy drink.

Compania a finalizat anul trecut o investitie de 17 mil. euro intr-o noua linie de imbuteliere la fabrica din Timisoara. Linia de fabricatie dispune de o capacitate maxima de 36.000 de sticle pe ora si va fi folosita pentru imbutelierea ceaiurilor Nestea si a unor produse Cappy.

Preview document

Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 1
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 2
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 3
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 4
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 5
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 6
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 7
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 8
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 9
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 10
Tehnici promoționale - Fanta Cherry - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Fanta Cherry.doc

Ai nevoie de altceva?