Web Marketing

Referat
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4892
Mărime: 3.46MB (arhivat)
Publicat de: Mirela D.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Capatana

Extras din referat

Analiza comparativa website-uri : Studiu piata online Vehicule Comerciale

1. Justificarea alegerii domeniului

Istoria autocamioanelor este una foarte captivanta, mai ales pentru faptul ca importanta activitatilor de transport continua sa creasca.

Piata vehiculelor impune prin particularitatile produsului o noua abordare a conceptiei de marketing, aceasta necesitând sa satisfaca noi provocari referitoare la gradul extrem de ridicat al diminuarii duratei de viata a acestuia datorita uzurii fizice si morale. Evolutia tehnologiei îsi pune pe deplin amprenta pe acest domeniu

Realizarea unei astfel de comunicari, continue, cu un numar cat mai mare de prospecti, însa în acelasi timp personalizat, devine eficienta numai prin utilizarea Internetului ca principal mediu de comunicare, rezultând astfel necesitatea aplicarii tehnicilor de Web Marketing în acest domeniu.

În conditia cresterii numarului utilizatorilor de vehicule comerciale, apar dupa cum s-a prezentat si în capitolul 1.3 E-business atât oportunitati cât si amenintari, domeniul vanzarilor de vehicule comerciale fiind unul ce permite atât exploatarea oportunitatilor dar si prevenirea amenintarilor, dintre care cea mai însemnata fiind banalizarea locului de achizitie care poate fi însa înlaturata prin oferirea de produse individualizate, adaptate nevoilor personale ale utilizatorilor, demers ce implica existenta unei cunoasteri cât mai profunde si exacte a dorintelor si nevoilor acestora.

Obiectiv : analiza utilizarii siteului comercial în vederea implementarii tehnicilor de Web Marketing în domeniul vehiculelor comerciale.

Se va urmari modul în care site-urile reusesc :

- sa razbata prin desisul informatiei prezente pe Internet,

- sa atraga si sa fidelizeze vizitatori,

- sa se diferentieze de concurenti,

- sa evite pericolul banalizarii locului de achizitie, datorat faptului ca detinatorii siteurilor comerciale românesti din domeniul vehiculelor sunt doar distribuitori ai produselor oferite, România neincluzându-se în rândul producatorilor de vehicule comerciale, motiv pentru care acelasi produs se poate gasi simultan pe mai multe siteuri comerciale concurente.

Etapele analizei comparative:

a. Stabilirea punctelor forte, a punctelor slabe si a particularitatilor Home Page-ului (Pagina de introducere) deoarece aceasta este cea care creaza prima impresie, si cea mai importanta, a vizitatorilor unui site. În realizarea acestui demers se va tine cont cele 10 reguli de eficienta a site-ului comercial ca instrument de fidelizare si relationare:

1. Continutul siteului trebuie sa furnizeze informatii relevante despre produsele sau serviciile oferite, sa fie permanent actualizat astfel încât sa genereze reveniri ulterioare.

2. Inserarea pe site a unor oferte de pret speciale (discount-uri) pentru cei ce solicita informatii in vederea achizitionarii online.

3. Suport (service) online oferit clientilor.

4. Crearea unor comunitati virtuale online (forum-uri, grupuri de discutii) care sa faciliteze interactiunile online dintre o marca si clientii sai.

5. Simplitate. Conditie esentiala ca o pagina web sa fie agreata de utilizatorii sai. Timpul de încarcare al unei pagini web e de asemeni foarte important, mai ales în conditiile în care unii utilizatori au o viteza de conexiune redusa.

6. Existenta unor initiative pe site (diferite promotii, concursuri, informatii gratuite, utile) având drept obiectiv încântarea vizitatorilor.

7. Securitatea e o conditie esentiala pentru desfasurarea achizitiilor online.

8. Interactivitate. Feed-back-ul generat de vizitatorii unui site este extrem de important pentru ca acestia sa fie transformati în clienti fideli.

9. Personalizarea. În momentul accesarii unui site clientul trebuie sa patrunda în mediul online pe care si-l doreste si sa fie rasplatit cu oferte special create pentru el.

10. Posibilitatea de segmentare a portofoliului de clienti. Web siteul trebuie sa ofere diferite forme de a obtine date referitoare la vizitatorii sai (prin plasarea unor formulare online, subscriere la newslettere etc.).

b) Analiza tehnicilor de prezentare a produselor, în vederea contracararii banalizarii locului de achizitie.

În domeniul achizitiilor de vehicule comerciale se remarca si vor fi supuse

analizei urmatoarele siteuri comerciale:

www.evwholding.ro

Site-ul de prezentare al importatorului oficial de camioane DAF Romania, lansat la inceputul anului 2007 are menirea de a facilita colaboratorilor si clientilor identificarea mai rapida a informatiilor utile fiecaruia.

EVW Holding - importator oficial DAF

EVW Holding SRL este o societate comerciala mixta romano-olandeza organizata in 5 departamente functionale, cu un capital social de 6,38 mil RON (1,87 mil ¬) si o cifra de afaceri estimata pentru sfarsitul anului 2006 de peste 60 mil ¬. Domeniile principale de activitate ale companiei sunt:

-importul si comercializarea autocamioanelor DAF noi si second hand pe Romania

-importul si comercializarea pieselor de schimb DAF

-asigurarea activitatii post vanzare pentru autocamioane noi si second hand (reparatii, garantii, etc.)

Preview document

Web Marketing - Pagina 1
Web Marketing - Pagina 2
Web Marketing - Pagina 3
Web Marketing - Pagina 4
Web Marketing - Pagina 5
Web Marketing - Pagina 6
Web Marketing - Pagina 7
Web Marketing - Pagina 8
Web Marketing - Pagina 9
Web Marketing - Pagina 10
Web Marketing - Pagina 11
Web Marketing - Pagina 12
Web Marketing - Pagina 13
Web Marketing - Pagina 14
Web Marketing - Pagina 15
Web Marketing - Pagina 16
Web Marketing - Pagina 17
Web Marketing - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Web Marketing.doc

Te-ar putea interesa și

Campania de promovare online a Pensiunii Montana

INTRODUCERE Fiind un sistem de schimbare a informatiilor, cel mai important aspect al Internetului este puterea lui de conectare, abilitatea de a...

Marketing publicitar pe Facebook

INTRODUCERE Astăzi, când tehnologia Internet a pătruns în majoritatea domeniilor prin avantajele pe care le pune la dispoziţie, acces rapid la...

Plan de Afaceri - Hotel Al Monte

1. Sumarul planului de afaceri 1.1 Obiective Supremaţie de piaţă Extinderea, prin furnizarea în mod continuu de produse, servicii, soluţii utile...

E-Marketing

Cap 1. INTRODUCERE 1.1 Ce este marketingul Termenul de marketing Termenul de “marketing” îşi are rădăcinile in spaţiul anglo-saxon. Provine de...

Crearea și Utilizarea Site-urilor Web

CAPITOLUL 1 CREAREA SI UTILIZAREA SITE-URILOR WEB 1.1 CREAREA SI DEZVOLTAREA SITE-URILOR WEB Operaţionalizarea planului de e-marketing implică...

Plan de afaceri - agenție de public relations - PRfect Greens

1. Executive Summary PRfect Greens is a Eugene, Ore. based public relations firm that specializes in environmental PR. PRfect Greens' areas of...

Sisteme informaționale

INTRODUCERE Am ales aceasta tema deoarece consider ca in ziua de astazi Internetul reprezinta un lucru foarte important si este extrem de folosit...

Search Engine Optimization

1. ISTORIA SEO SEO nu este un cuvânt popriu zis, ci este prescurtarea din engleză a "search engine optimization" care înseamnă "optimizare pentru...

Ai nevoie de altceva?