Cuprins
- Argument 2
- Capitolul 1. Scurt istoric 3
- 1.1Evoluţia automobilului 3
- Capitolul 2. Generalităţi 4
- 2.1 Ambreiajul 4
- 2.2 Materiale utilizate
- la construcţia ambreiajelor 5
- 2.3 Funcţionarea ambreiajului 5
- 2.4 Clasificarea ambreiajelor 6
- Capitolul 3. Ambreiajul hidrodinamic (hidraulic) 8
- 3.1 Componentele ambreiajului
- hidrodinamic 9
- 3.2 Mecanismul de acţionare a
- ambreiajului de tip hidraulic 11
- Capitolul 4. Defectele ambreiajului 12
- Anexe 14
- Bibliografie 42
Extras din referat
Argument
Ţinând seama de necesitatea întocmirii unei documentaţii de specialitate pentru obţinerea diplomei de mecanic am ales tema “ Ambreiajul hidraulic si hidrodinamic “ prin care mi-am propus să prezint clasificarea ambreiajului concentrându-mi atenţia pe aceste două tipuri de ambreiaje.
Sper că prin cele prezentate şi susţinute să se reflecteze volumul de cunoştinţe teoretice şi practice acumulate pe parcursul celor trei ani de participare la cursurile de mecanic la Grupul şcolar industrial “ Ion Mincu” Vaslui.
Apariţia primelor automobile este strâns legată de descoperirea şi perfecţionarea maşinii cu aburi şi a motoarelor cu ardere internă.
Primele automibile au apărut pe la mijlocul secolului XIX şi aveau motor cu aburi iar spre sfarşitul secolului, motorul cu aburi este înlocuit cu motorul cu ardere intenă.
Primele automobile erau cu roţi fără pneuri, aveau o transmisie simplă, viteza de deplasare era foarte redusă şi erau utilizate în special pentru transportul persoanelor. In secolul XX începe folosirea roţilor cu pneuri, s-a perfecţionat motorul, transmisia, au crescut vitezele de deplasare şi s-a diversificat continuu construcţia lor.
Primul automobil aerodinamic a fost construit in 1923 de inginerul Aurel Persu, un autoturism fără diferenţial şi cu motor în spate care a fost brevetat în mai multe ţări. Dupa cel de al-2-lea război mondial au fost realizate de către ingineri şi tehnicieni acelaşi plan cu automobilele străine de atunci, de aceeaşi capacitate.
Cu ajutorul Renault, Dacia a devenit o marca accesibilă pe plan internaţional, recunoscuta prin modernitatea şi accesibilitatea produselor sale.
Dacia Logan oferă tehnologi moderne şi testate, provenind de la Renault, de concepţie simplă dar nu simplistă, rezistente în timp, adaptate condiţiilor dificile şi ale căror costuri de întreţinere şi reparaţie sunt moderate.
Capitolul 1. Scurt istoric
1.1 Evoluţia automobilului
Precusorii români se remarcă prin contribuţii originale la dezvoltarea şi perfecţionarea automobilului modern.
In anul 1880, Dumitru Văsescu, student la Paris, a relaizat, un automobil original acţionat cu abur. Primul automobil aerodinamic a fost construit 1923 de inginerul Aurel Persu, un autoturism fără diferenţial şi cu motor în spate care a fost brevetat in mai multe ţări.
După cel de al-2-lea război mondial au fost realizate de către ingineri şi tehnicieni talentaţi câteva automobile prototip la care motorul, transmisia şi caroseria s-au situat pe acelaşi plan cu automobilele străine de atunci, de aceeaşi capacitate.
Capitolul 2. Generalităţi
2.1 Ambreiajul
Ambreiajul este un mecanism pentru transmiterea mişcării de rotaţie, care poate fi deconectat şi conectat după dorinţă. Ambreiajul este util în angrenajele care au două axe de rotaţie. In asemenea cazuri un ax este antrenat de motor iar celalalt este axul principal al cutiei de viteze. In cazul autovehiculelor, cele două axe se pot roti la aceeaşi viteză cand ambreiajul este conectat (când pedala de ambreiaj este liberă) şi pot avea viteze diferite când ambreiajul este deconectat sau parţial acţionat (când pedala este parţial sau total apasată).
Preview document
Conținut arhivă zip
- Ambreiaj Hidrodinamic.doc