Mașina Zeeman

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 762
Mărime: 99.35KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Zaharia
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Eugen Iancu
Masina Zeeman pentru catastrofe

Extras din referat

Masina Zeeman pentru catastrofe (ZCM)

Parametrii de control ai acestei masini sunt dati de pozitia punctului verde care incepe pe axa V. Faceţi clic şi trageţi în jurul acestui punct pentru a vedea cum starea potentiala corespunde cu starea de echilibru.

Aceasta este o animatie flash pentru redarea interactiva de Masini Zeeman pentru redarea catastrofelor (ZCM), care este un dispozitiv simplu mecanic, care reprezintă catastrofa cusp (catastrofa oscilanta).

Sistemul constă dintr-o roată, liberea să se rotească în jurul axei sale, cu un punct pe circumferinta rotii legat de doua arcuri. Un capăt al primului arc este fixat pe axa (u), în timp ce celălalt capăt al celuilalt arc este in stare libera. Starea sistemului este unghiul, Theta, între punctul de fixare a celor două arcuri şi axa (u), în timp ce parametrii de control sunt u şi v -- coordonatele punctului liber al celui de-al doilea arc. Unghiul reprezintă poziţia de echilibru a roţii dat de minimul funcţiei de energie potenţială care isi schimbă forma in functie de coordonatele parametrilor de control.

- In afara regiunii sub forma de stea, potentialul, poseda o stare de echilibru unic i-ar schibarile fine ale parametrilor de control reflecta o schimbare fina a starii de echilibru.

- Exemple:

- In interiorul regiunii sub forma de stea, potentialul, dezvolta o a doua minima.

Apoi este posibil, la ieşirea din regiunea în formă de stea, ca starea de echilibru a sistemului să dispară (imediat ce starea aditionala de echilibru a aparut), fortand sistemul sa suporte o schimbare brusca a starii datorate unei schimbari lente a variabilelor. Aceasta stare discontinua este cunoscuta ca fiind o catastrofa.

Preview document

Mașina Zeeman - Pagina 1
Mașina Zeeman - Pagina 2
Mașina Zeeman - Pagina 3
Mașina Zeeman - Pagina 4
Mașina Zeeman - Pagina 5
Mașina Zeeman - Pagina 6
Mașina Zeeman - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Masina Zeeman.doc

Ai nevoie de altceva?