Bracul german cu păr scurt

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2768
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Marcel Savin
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Culea Constantin
Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti

Cuprins

  1. I. Origine si formare 3
  2. II. Insusiri morfologice 5
  3. 2.1. Caracteristici 5
  4. 2.2. Temperament 5
  5. III. Utilizari 6
  6. 3.1. Lucrul la camp 6
  7. 3.2. Lucrul la balta 7
  8. 3.3. Aportul 7
  9. IV. Dresaj 8
  10. 4.1. Termeni utilizati 8
  11. 4.2. Faimoasa canisa Hege-Haus 11
  12. V. Particularitati 13
  13. 5.1. Intretinerea Bracului German 13
  14. 5.2. Boli si afectiuni curente 13
  15. BIBLIOGRAFIE 15

Extras din referat

I. ORIGINE SI FORMARE

Bracul german cu par scurt ( Deutsch Kurzhaar-German Pointer ) modern a fost creat si fixat definitiv ca rasa de caini de vanatoare in a doua parte a secolului XIX. Odata cu aparitia armelor de foc, vanatoarea a suferit o serie intreaga de schimbari si totodata si cainii de vanatoare au trebuit sa satisfaca alte necesitati si trebuinte, adaptandu-se la noile metode de vanatoare. Astfel, cresterea si selectionarea cainilor de aret dupa noile cerinte a luat un avant deosebit, ajungandu-se la numarul mare de rase si performantele lor de astazi. Vanatorii germani prin rigoarea de care au dat dovada, au creat poate cea mai performanta categorie de caini de vanatoare de aret "prepelicarul universal" reusind prin aceasta sa imbine calitatile unui pontator, ale unui aportator si ale unui limier la un loc, care pe deasupra apara cu devotament stapanul si face combatere eficienta in terenul de vanatoare.

Bracul German cu parul scurt este cel mai cunoscut exemplar din rasa sa, din aceasta rasa mai fac parte: Brac de Ariege, Brac de Augverne, Brac de Baleare, Burbonnais, Burgos, Brac Dupy, Brac Francez tipGascon Brac Francez tip Pirinei (talie mica), Brac German cu par aspru, Brac german cu par lung, Brac German cu par tepos, Brac Italian, Brac Maghiar cu par aspru, Brac mic de Musterlander, Brac Portughez, Brac Rodhesian, Brac Saint Germain.

Ca toti cainii de vanatoare cu par scurt si acest brac german descinde din vechii braci spanioli care in secolul al 17-lea au aparut in Germania, Franta si Anglia. Pentru ameliorarea rasei si obtinerea unui tip de caine mai usor s-au efectuat mai multe incrucisari cu rasele englezesti Pointer si Foxhound. Dupa alte selectionari au rezultat exemplarele actuale de Braci Germani cu par scurt, cunoscuti si apreciati in America, Franta, Anglia si, mai ales, in Germania.

English Foxhound English Pointer

Bracul german cu par scurt este poate cea mai raspandita rasa de caini de vanatoare din lume pentru ca satisface dorintele vanatorilor de pe intregul mapamond. Astazi practic pe unde umbli aproape ca nu este loc unde sa nu vezi un brac german cu par scurt. Imaginea vanatorului sau chiar a vanatoritei pe camp, la balta sau la padure cu bracul sau nu mai lipsesc din nici o poveste de vanatoare de oriunde ar fi. Si tot oriunde ai fi nu exista vanator sa nu stie ce poate un "deutsch kurzhaar." Dar dovada cea mai elocventa a raspandirii foarte mari a acestei rase o reprezinta existenta si marimea Clubului International de Brac german cu Par Scurt, numarul si raspandirea pe glob a membrilor sai din Canada pana in Australia si din Argentina pana in Rusia fara sa mai vorbim de numarul mare de cluburi care exista in Europa. Deasemenea numarul foarte mare de pagini web de pe reteaua internet-pagini ale cluburilor, si ale caniselor dovedesc si ele cat de cunoscut in lume este bracul german cu par scurt.

Brac German cu par scurt la 1880

II. INSUSIRI MORFOLOGICE

2.1. Caracteristici:

Caine cu constitutie puternica si proportii armonioase. Aspectul sau general denota forta si tenacitate. Corpul este solid, capul uscat, bine modelat, craniul lat, usor bombat, nasul mare, de culoare maron, bine deschis, lat si mobil; botul este lung si puternic, ochii mici, nu prea proeminenti, cu privire vie, inteligenta si blanda. Urechile netede, de lungime mijlocie, rotunjite la margini, sunt prinse sus, bine lipite de cap si atarnate. Trupul este musculos, gatul foarte puternic, pieptul mai mult adanc decat lat, spatele scurt, lat, bine impachetat cu muschi. Coada prinsa sus, mai puternica la baza, este amputata cu o treime sau jumatate. In repaus este purtata atarnand, in miscare este orizontala, insa nu ridicata spre spate. Picioarele, cu osatura puternica, sunt drepte si musculoase. Parul este scurt, des si tare, bine lipit de corp.

Inaltime: mascul 62 - 64 cm; femela 58 - 64 cm

Greutate: mascul 25 - 30 kg; femela 25 - 30 kg

Culoarea parului: brun; crem cu alb la piept si picioare; masca bruna: putin alb pe falci; galben-roscat; roib-intunecat; capul brun

Durata medie de viata: 12-14 ani.

2.2. Temperament:

Este un caine inteligent, linistit, nu prea iute, elegant, cu simtul olfactiv excelent si este usor de dresat, insa trebuie un stapan care sa stie sa se impuna altfel o sa ia totul in joaca si o sa faca ce are chef cand are chef. Este atasat si credincios stapanului, de asemenea se intelege bine cu copii.

Preview document

Bracul german cu păr scurt - Pagina 1
Bracul german cu păr scurt - Pagina 2
Bracul german cu păr scurt - Pagina 3
Bracul german cu păr scurt - Pagina 4
Bracul german cu păr scurt - Pagina 5
Bracul german cu păr scurt - Pagina 6
Bracul german cu păr scurt - Pagina 7
Bracul german cu păr scurt - Pagina 8
Bracul german cu păr scurt - Pagina 9
Bracul german cu păr scurt - Pagina 10
Bracul german cu păr scurt - Pagina 11
Bracul german cu păr scurt - Pagina 12
Bracul german cu păr scurt - Pagina 13
Bracul german cu păr scurt - Pagina 14
Bracul german cu păr scurt - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Bracul German cu Par Scurt.doc

Te-ar putea interesa și

Creșterea câinilor

1. Situatia actuala a cresterii câinilor Câinele este încadrat, în general, în categoria animalelor de companie, însotind omul în îndelungata sa...

Ai nevoie de altceva?