Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1069
Mărime: 792.96KB (arhivat)
Publicat de: Marcela C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Casiadi Eugenia
Materie: Parazitologie Clinică
Cahul, R. Moldova

Extras din referat

Există peste 60 de specii de nematode care pot infecta oamenii. Aceștia reprezintă cei mai comuni paraziți umani și afectează 3 - 4 miliarde de persoane la nivel mondial.

Nematodele prezintă o formă cilindrică alungită, ascuțită la ambele extremități, simetrie bilaterală, corpul nesegmentat, tub digestiv și sunt acoperiți de o cuticulă formată din chitină.

Femelele sunt mult mai dezvoltate decât masculii,la rândul lor masculii posedă un aparat copulat și cite odată extremitatea posterioară ste spiralată.Femelele după fecundație se desting in 3 grupe:ovipară,vivipară,ovovivipară.

Nematodele parazite, fie în forma lor adultă, fie larvară,pot fi întâlnite în toate organele animalelor. Ele se pot localiza în tubul digestiv în glandele anexe, în aparatul respirator, circulator,etc.

Migrația:

- entero-hepato-pneumo-traheo-enterală

- entero-hepato-pneumo-traheo-somatica

- parieto-digestivă

Ascaris Lumbricoides

Sursa de infectie: omul

Calea de infectie: digestiva, prin apa si alimente contaminate cu oua embrionate.

Localizarea adultului: intestinul subtire, mai ales in jejun.

Diagnostic: examene coproparazitologice repetate, metoda directa sau/si probe de concentrare, imagistic.

În cazul Ascaris lumbricoides (viermi rotunzi gigantici), care a fost considerat cel mai rezistent și comun tip de helmint, ouăle fertilizate depuse în sol sunt rezistente la desicare, dar sunt, în acest stadiu de dezvoltare, foarte sensibile la temperaturile mediului: un ou fertilizat în coaja de ou se dezvoltă la o temperatură a solului de aproximativ 25 ° C, care este mai mică decât temperatura corpului gazdei (adică, 37 ° C pentru oameni), ouăle nefertile nu evoluează dar se dezintegrează.

Cu toate acestea, dezvoltarea larvelor în ou se oprește la temperaturi sub 15,5 ° C, iar ouăle nu pot supraviețui la temperaturi mult peste 38 ° C. Dacă tempesratura este în jur de 25 ° C, infecțiozitatea apare după aproape 10 zile de incubație.

Ascaris lumbricoides este cel mai mare nematod care parazitează intestinul uman. Este alungit, cilindric, cu extremitățile conice, extremitatea anterioară fiind mai atenuată. Sexele sunt separate. Femela este mai mare, măsoară între 20-25 cm lungime, 5-7 mm grosime și are ambele extremități drepte. Masculul este mai mic, măsoară între 10-17 cm/2-4 mm și extremitatea psterioară se curbează ventral. Au un aparat digestiv complet. Orificiul bucal situat la extremitatea anteri oară este prevăzut cu 3 buze cu marginele dințate, iar orificiul anal este situat subterminal, ventral.

Preview document

Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda - Pagina 1
Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda - Pagina 2
Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda - Pagina 3
Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda - Pagina 4
Nematodozele - Morfologia ouălelor viermilor paraziți din clasa Nematoda - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Nematodozele - Morfologia oualelor viermilor paraziti din clasa Nematoda.docx

Alții au mai descărcat și

Raport privind tulburările alimentare-anorexia și bulimia

Abstract Acest studiu este inspirat de faptul ca in ziua de azi sunt din ce in ce mai multe persoane care sufera de aceste boli si nu stiu cum sa...

Poliomielita

1. DEFINIŢIE Poliomielita este o boală infecto-contagioasă sistemică ce afectează primordial sistemul nervos central şi determină uneori...

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Ai nevoie de altceva?