Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Negociere
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2789
Mărime: 29.28KB (arhivat)
Publicat de: Doina V.
Puncte necesare: 4

Extras din referat

Negocierea

Este o discuție între doi sau mai mulți parteneri, prin care se rezolvă diferențele și conflictele care există între ele, încercând să găsească soluții acceptate de toți cei implicați. Este o comunicare interpersonală sau intergrup care are loc pentru că o decizie afectează și alte părți sau pentru că este nevoie de rezolvarea unei dispute.

Negocierea este de mai multe tipuri:

- Politice

- Militare

- Economice

- Culturale

Pandemia Covid-19

Pandemia de Covid-19 a fost și încă este una dintre principalele provocări de sănătate publică din lume datorită atât vitezei de transmisie, cât și dimensiunii, precum și faptului că anumite segmente ale populației sunt expuse riscului crescut de îmbolnăvire gravă și deces.Datorită acestei situatii realizarea unui vaccin pentru a opri această boală este esențială.

În general dezvoltarea unor vaccinuri este un proces complicat care necesită în mod normal ani de cercetare și dezvoltare dar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dezvoltarea vaccinului pentru prevenirea COVID-19 a avut loc în timp record. Administrarea vaccinului a început în același an cu declararea pandemiei.

Vaccinurile de nouă generație, inclusiv vaccinurile cu ARN mesager (ARNm), sunt extrem de eficiente și au potențial de dezvoltare rapidă, producție cu costuri reduse și administrare sigură. Astfel, aceste vaccinuri pot servi ca un substitut sigur al vaccinurilor convenționale. Începând cu 5 decembrie 2020, existau 58 de vaccinuri COVID-19 în studii clinice pe oameni.

Producătorii de top în SUA de dezvoltare a ARNm sunt vaccinurile create de Pfizer-BioNTech și Moderna. Colaborarea dintre Pfizer și compania germană BioNTech raportează că vaccinul lor este eficient în proporție de 95% în prevenirea COVID-19 in timp ce Moderna a anunțat că vaccinul său este eficient în proporție de 94,5%. Distribuția vaccinurilor ARNm a fost o provocare serioasă din cauza necesității de depozitare la rece. Vaccinurile Pfizer și Moderna necesită temperaturi de depozitare diferite: -70 de grade Celsius pentru Pfizer și -20 de grade Celsius pentru Moderna. Vaccinul Moderna poate fi depozitat într-un congelator obișnuit, făcând distribuția sa mai puțin costisitoare dar Pfizer a furnizat mai multe congelatoare ultrareci pentru a stoca și a distribui propriul vaccin.

S-au folosit abordări de optimizare pentru a modela piața de vaccinuri COVID-19 din SUA ca un duopol cu cei doi producători Pfizer-BioNTech și Moderna. Rezultatele au sugerat că, chiar și în contextul costurilor de producție și distribuție foarte mari, guvernul a putut negocia prețurile cu producătorii pentru a menține prețurile din sectorul public cât mai scăzute posibil, satisfacând cererea și asigurându-se că fiecare producător obține un profit țintă. În plus, aceste prețuri sunt în concordanță cu cele prezise în mass-media.

Primul vaccin dintre cele doua care a fost aprobat pentru utilizare de urgență în SUA a fost Pfizer și BioNTech deoarece produce prețuri în intervalul de 34-44 USD pentru două doze, un preț mai mic față de Moderna care a declarat un preț de 45-55 USD pentru două doze. Vaccinul a fost autorizat pentru persoanele peste 16 ani.

Bibliografie

https://www.cnbc.com/2020/12/14/covid-vaccine-pfizer-negotiating-with-us-to-provide-an-additional-100-million-doses-ceo-says.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7992367/

https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer%E2%80%93BioNTech_COVID-19_vaccine

https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer

https://en.wikipedia.org/wiki/BioNTech

Preview document

Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 1
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 2
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 3
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 4
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 5
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 6
Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Pfizer COVID-19 Vaccine in the US - Governament negotiation.docx

Alții au mai descărcat și

Persuasiunea, artă a relaționării

TEHNICI DE PERSUASIUNE Legile in sine nu sunt nici bune, nici rele. Ele exista si nimic mai mult. Felul cum manipulam sau folosim legile este...

Negociere și Contractare

1.Importanta negocierii in afacerile economice internationale Negocierea a aparut cu f mult timp inainte de a se dezvolta afacerile, pt ca...

Programarea Neuro-Lingvistica

Neuro-linguistic programming (NLP) is a set of techniques, axioms and beliefs, that adherents use primarily as an approach to personal development....

Ai nevoie de altceva?