Plan de intervenție - Pedagogie curativă

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Pedagogie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1799
Mărime: 24.40KB (arhivat)
Publicat de: Florea Elena
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Profesor Dr. Univ. Mihaela Cozarescu

Extras din referat

Perioada: Anul școlar în curs

Descriere: COPIL CU UN COMPORTAMENT DISTRUPTIV

Darius este un copil în vârstă de 6 ani, preșcolar în grupa mare. Copilul prezintă deficiențe de adaptare și integrare școlară și socială.

De asemenea, Darius este agresiv și foarte agitat atât acasă, cât și la grădiniță. Deranjează activitățile, perturbă activitățile colegilor de grupă, lovește copiii dacă aceștia îl deranjează, lovește colegii sau racționeaza agresiv verbal față de aceștia dacă nu se supun dorințelor lui. Este un copil foarte deștept și competitiv, nu doar cu colegii, ci și cu el însuși. Dacă observă că a greșit la o anumită fișă sau activitate, acesta reacționează agresiv și țipă pentru a primi o nouă fisă sau a primi o a doua șansă pentru a-și repara greșeala.

Copilul duce lipsă de atenție din partea celor din jur și dorește să primească doar el laudele și meritele, tocmai de aceea el refuză lucrul în echipă.

Din informațiile adunate, Darius provine dintr-o familie dezorganizată. Mama copilului îi acceptă acestuia orice comportament fără a il corecta, îi face pe plac în orice situație, contrazice total ceea ce îi este comunicat de către doamnele educatoare de la grupă privind comportamentul acestuia, iar acasă este lăsat în mare parte să facă absolut ce dorește, telefonul fiind unul din obiectele care îl liniștește și îi intră în grație. Tatăl este total opus mamei. Acesta încearcă să îi corecteze comportamentul de fiecare dată și de cate ori este posibil, însă metoda lui de corectare este “bătaia”. Când copilul este preluat de către tata de la grădiniță, acesta este bâzâit manifestând frică și lacrimi la plecare, pe când acesta este preluat de mama, manifesta fericire iar la ieșirea de pe ușa grădiniței, acesta zburdă, fuge de mama sub spirit de amuzament, nu îl ține de mână pentru a-l proteja pentru că nu este de acord copilul și de multe ori are comportament agresiv și zgomotos când mama vine fără o recompensă sau nu merge imediat după grădiniță să îi cumpere.

Cauzele comportamntului:

- Modalitățile diferite ale părinților în educarea copilului

- Lipsa de atenție și afectivitate

- Copie un comportament negativ dacă îl vede la cei din jur

- Dorește să iasă în evidență

- Lipsa unor reguli comune între părinți, dar și în relația grădiniță-familie pentru a avea un comportament care să meargă pe aceeași linie de educare și responsabilizare

Relatiile emotionale ale copilului:

- este tratat de grup pe măsura comportamentului său(este respins); De exemplu: Darius dorește atenția unei fetițe din grupa sa, însă este foarte agresiv dacă cineva se apropie de ea, dacă nu o ține el de mână, iar comportamentul lui este agresiv atât față de colegii care îi stau în preajmă, cât și față de ea care îl respinge pentru că este impulsiv, agresiv și dorește să socializeze doar cu el.

Scopul: - Corectarea tulburărilor de comportament a preșcolarului;

- Ameliorarea comportamentelor părinților față de copil, astfel încât aceștia să manifeste comportmaent asemănător unul cu celălalt și șă nu mai perturbe comportamentul copilului;

- Încurajarea de către părinți privind ideea - “este în regulă să mai și greșești” și explicarea acesteia;

Preview document

Plan de intervenție - Pedagogie curativă - Pagina 1
Plan de intervenție - Pedagogie curativă - Pagina 2
Plan de intervenție - Pedagogie curativă - Pagina 3
Plan de intervenție - Pedagogie curativă - Pagina 4
Plan de intervenție - Pedagogie curativă - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Plan de interventie - Pedagogie curativa.docx

Ai nevoie de altceva?