Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1564
Mărime: 45.02KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Academia de Studii Economice din Bucureşti - Facultatea de Comerţ

Extras din referat

Responsabilitatea socială in cadrul companiei UPC

În compania de cablu UPC Romania au avut loc mai multe programe de reponsabilitate socială şi anume: fundaţia UPC care cuprinde proiectele ProVita şi Budimex, proiecte interne de voluntariat, proiecte de protecţia mediului printre care şi Copacii de hartie de la UPC, proiecte culturale şi educaţie.

Acestea se bazează, în cele din urma, pe responsabilitatea socială personală, pe grija şi disponibilitatea fiecărui individ de a-şi duce viaţa ţinând cont de tot ce este în jurul lui, în contextul regăsirii în valorile promovate de companii.

“Dorim să înfrumuseţăm viaţa oamenilor cu un zâmbet. Pentru aceasta, am pornit unul dintre cele mai importante proiecte de responsabilitate socială ale companiei: Fundaţia UPC. rin intermediul Fundatiei UPC, ne implicam, cu ajutorul angajatilor companiei, în proiecte cu impact imediat asupra comunitatii, în sensul rezolvarii unor probleme cu caracter social”.

Cultivarea spiritului caritabil printre angajatii UPC si constientizarea faptului ca efortul nostru comun, desi mic, schimba viata celor care au nevoie de ajutor, sunt o prioritate pentru companie. Este înca o dovada ca sta în puterea fiecaruia dintre noi sa schimbam lumea în care traim. Pentru UPC Romania CRS este parte integrantă pentru construirea viitorului comunitaţii deoarece contribuie activ la o multime de proiecte care au ca scop omul si mediul.

UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră şi oferim servicii de televiziune prin cablu şi prin satelit, internet de mare viteză şi telefonie fixă digitală. În acest moment, avem peste 1.300.000 de clienţi din aproximativ 200 de oraşe. UPC Romania investeste în mod constant în modernizarea reţelelor pentru a oferi produse şi servicii de calitate şi pentru a lansa, în mod constant, noi produse pentru clienţi. Intenţionăm ca, în cel mai scurt timp, să oferim pentru clienţii noştrii, în toate oraşele în care operăm, cele trei servicii - televiziune, internet şi telefonie.

UPC nu numai că acţionează responsabil, dar îşi extinde participarea în afara perimetrelor unităţilor operaţionale, intrând în parteneriat cu societatea civilă, cu comunităţile, printr-o participare activă la diverse programe de responsabilitate socială şi ecologică. În cele ce urmează vor fi expuse astfel de proiecte care au avut scopuri diferite: fie de ajutorare ,fie de îmbunătăţire.

Proiectul ProVita

La tabăra de la Valea Plopului, găzduiţi în casele construite pentru ei, 200 de copii cu vârsta de la 2 luni la 18 ani au nevoie de un ajutor material constant pentru plata utilităţilor, mâncare (pâine, lapte praf şi alte alimente de bază) şi de multă dragoste. Ei nu sunt singuri - preotul satului, Nicoale Tănase, este mereu alaturi de ei. Nu au avut parte de o copilarie adevarată şi, de fiecare dată când îi vizităm, ne emoţioneaza cum se bucură de orice jucărie, pentru că ştiu să o preţuiască. Ştiu să se joace, chiar dacă viaţa nu a fost generoasă cu ei. Au nevoie să se simtă iubiţi şi ne primesc de fiecare dată cu un zâmbet larg. Nimic nu se compară cu o îmbrăţişare şi cu un zâmbet sincer.

UPC îi vizitează periodic pe copiii de la Valea Plopului – atât pentru a le oferi cadouri, la diverse ocazii, de Ziua Copilului, de Paşte, de Crăciun sau cu ocazia începerii şcolii, dar şi pentru a le oferi o îmbraţişare sinceră, plină de căldură. Pentru a le îmbogăţi zilele, UPC le-a oferit o antenă Focus Sat, pentru a avea acces la programe de desene animate sau la emisiuni documentare interesante.

Proiectul Budimex

Scopul acestui proiect este asigurarea fondurilor necesare achiziţionării de medicamente pentru copiii care suferă de boli ce pun viaţa în pericol, dar şi de produse esenţiale, cum sunt scutecele absorbante. Nevoile copiilor de aici nu sunt doar de ordin material, ci şi emoţional. O mângâiere le-ar putea da putere, o vorbă bună le-ar aduce zâmbetul pe buze. Uneori îşi imaginează cum ar fi să se plimbe prin parc şi să se dea în leagăn şi găsesc, prin vise şi imaginaţie, tăria de a lupta cu boala. Nu avem puterea să le ştergem suferinţa, dar putem să le facem câte o surpriză de ziua lor sau de sărbatori, dăruindu-le bicicleta sau carţile de colorat pe care şi le doresc.

UPC în şcoli, licee şi gradiniţe

Tehnologia digitală a adus avantaje incontestabile în viaţa fiecaruia dintre noi, influenţând foarte multe dintre lucrurile pe care le facem zi de zi. Ne-am obişnuit să deschidem televizorul pentru a afla ultimele ştiri sau să căutăm pe internet informaţiile de care avem nevoie. UPC România susţine accesul la informaţie şi, mai mult de atât, sprjină însuşirea abilităţilor necesare utilizării tehnologiei moderne şi descoperirea oportunitaţilor care să ajute pe fiecare să beneficieze de digitalizare. Astfel, UPC oferă acces gratuit la servicii de internet şi televiziune prin cablu pentru aproximativ 1300 de instituţii de învăţământ (şcoli, gradiniţe, licee, colegii), instituţii culturale, fundaţii, ONG-uri. Suntem, de exemplu, alături de Opera Română, Asociaţia SamuSocial, Asociaţia Ovidiu Rom, Fundaţia Light into Europe, Teatrul Bacovia din Bacău, Teatrul Mr. Gh. Pastia din Focsani ş.a.

Preview document

Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC - Pagina 1
Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC - Pagina 2
Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC - Pagina 3
Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC - Pagina 4
Responsabilitatea Socială în Cadrul Companiei UPC - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Responsabilitatea Sociala in Cadrul Companiei UPC.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de Marketing în Servicii

INTRODUCERE Sectorul serviciilor capătă o amploare din ce în ce mai mare, nu numai în economiile dezvoltate (numite adesea economii ale...

Strategia Asimilării de Produse și Tehnologii Noi

Introducere Dezvoltarea spectacutoasă, din ultimele decenii, a teoriei şi practicii marketingului a fost determinată de dinamica mediului...

Studiu privind cultura organizațională a companiei

CAPITOLUL 1 CULTURA ORGANIZAŢIONALĂ Cultura organizaţională constituie o parte intrinsecă a abordărilor moderne privitoare la managementul...

Ai nevoie de altceva?