New York Subways

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1890
Mărime: 145.03KB (arhivat)
Puncte necesare: 3
Facultatea de Comert

Extras din referat

Introducere

Dezvoltarea economica a unei ţări, economiei mondiale în general, este de neconceput fără transporturi. Ele asigură buna desfaşurare a producţiei în industrie şi agricultură, circulaţia bunurilor materiale şi a oamenilor.

Transportul reprezintă un domeniu al activităţii social-economice prin care se realizează deplasarea bunurilor materiale şi a oamenilor în spaţiu, cu ajutorul unor vehicule sau instalaţii speciale, pe anumite căi de circulaţie, în vederea satisfacerii necesităţilor materiale şi spirituale ale societăţii.

Sistemele de transport

Prin sistem de transport al unei ţări se inţelege totalitatea subsistemelor formate din instalaţii, construcţii şi mijloace de transport, folosind anumite tehnici de deplasare, care actioneaza independent sau coordonat, asigurând deplasarea mărfurilor şi călătorilor. Dacă sistemului de transport al ţării îi corespunde ramura transportului, subsistemelor le vor corespunde subramurile de transport: feroviar, rutier, naval, aerian, prin conducte.

Procesul de producţie în transporturi constă în deplasarea de bunuri sau persoane dintr-un loc în altul, pe distanţe variabile, în general, cu ajutorul mai multor mijloace de transport (terestre, subterane, navale sau aeriene), în condiţii de siguranţă, confort, comoditate.

Majoritatea oamenilor – calatori sau nu cu metrourile - asociaza acest mijloc de transport public urban cu un tren care circulă subteran, prin tuneluri. Pentru majoritatea oraşelor, metroul înseamnă, într-adevăr, un tren subteran, întrucât nu circulă deloc la suprafaţă . Sunt însă mult mai multe metrouri care circulă şi la suprafaţă, prin viaducte sau chiar pe estacade, multe metrouri au doar cateva staţii subterane, ceea ce nu le scoate însă din categoria metrourilor .

Cuvântul metrou provine de la numele companiei care a construit prima linie de metrou din lume, respectiv cel din Londra ( 1863 ), compania se numea Metropolitan .

Capitolul I

Transportul în SUA

Transportul în Statele Unite ale Americii variază în funcţie de zonă. În oraşe există multe posibilităţi de transport, în afara oraşului există autobuze care de cele mai multe ori urmează un orar.

Autobuz

Cea mai ieftină modalitate de a te deplasa pe teritoriul Statelor Unite este autobuzul. Principalul avantaj al acestui mijloc de transport este preţul scăzut, dar trebuie luate în calcul şi unele dezavantaje, cum ar fi durata lungă a transportului sau lipsa unui nivel prea ridicat de confort.

Cea mai populară companie de transport cu autobuzul este Greyhound. Biletele se pot achiziţiona online de la www.greyhound.com sau direct de la reprezentanţele prezente în majoritatea oraşelor, precum şi de la autogări. O alta variantă pentru Coasta de Est Centrală este şi Concord Trailways.

Avion

Daca vrei să călătoreşti confortabil şi timpul contează, poţi să iţi achizitionezi online bilete, de pe unul dintre numeroasele site-uri ale difertelor companii de transport aerian. Atenţie, ai nevoie de debit card sau credit card pentru a cumpăra biletul online!

Tren

Cea mai mare companie de cale ferată americană este Amtrak. Ai zice că în SUA, trenul este un mijloc de transport la mare căutare, un bun compromis între accesibilitatea autobuzului şi confortul şi viteza avionului. Şi totuşi...nu-i chiar aşa! Trenul este chiar mai scump decât autobuzul, are legături mult mai proaste, iar nivelul de confort nu este prea ridicat.

Autoturism

Mai există o varianta: închirierea unei maşini sau, de ce nu, chiar achiziţionarea uneia. Poate să iţi fie util şi poate şi convenabil daca te asociezi cu mai mulţi prieteni. Pentru a închiria o maşină, în general trebuie să prezinţi permisul de conducere şi paşaportul. Costul închirierii variaza de la tipul de maşina, la pachetul de asigurare pe care ţi-l alegi. Un interval informativ ar fi intre 40$ şi 200$/zi. Cât despre cumpărarea unei maşini, e mai uşor decât crezi, o hârtie de mână data de vânzător, ţine locul contractului de vânzare de la noi. Plăteşti asigurarea pentru maşină, o înmatriculezi şi poţi circula imediat. Procesarea actelor nu dureaza mai mult de 1-2 zile. Preţul unei masini de-o vară este între 400$ şi 1000$.

Transportul public urban

Transportul public urban este o adevarată aventură. În oraşele mari, este recomandat metroul, fără doar şi poate. Este cel mai rapid şi mai ieftin, autobuzul este mai costisitor şi mai lent. Costul unui bilet depinde de oraş, dar de obicei este în jur de 1-1.5$. Taxiul este scump, dar nu excesiv de scump (1.5$/mila); iţi poţi permite din când în când. O excepţie notabilă o face jungla de asfalt New York City (şi probabil şi alte megalopolis-uri), în care nu se poate circula decât cu taxiul sau cu transportul în comun, unde domină metroul.

Preview document

New York Subways - Pagina 1
New York Subways - Pagina 2
New York Subways - Pagina 3
New York Subways - Pagina 4
New York Subways - Pagina 5
New York Subways - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • New York Subways.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Pompa de Injecție în Linie

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Graffiti - More than Art

Chapter one: Graffiti in time ‘There's no one history of graffiti. It depends on what borough you lived in, what year you were born in, and what...

Man-made Tourist Resources

2. Historical edifices. Key words: - castle; - fortification; - palace; - citadel. Objectives: to discuss the most popular types of the...

Ai nevoie de altceva?