Recenzie carte - Ideile nu costă

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 34 în total
Mărime: 2.96MB (arhivat)
Publicat de: Costina Dobria
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. Date despre autori
  2. Cap 1 Revoluția ideilor
  3. Cap 2 Puterea ideilor minore
  4. Cap 3 Capcanele recompenselor
  5. Cap 4 Cum să integrezi ideile în munca tuturor
  6. Cap 5 Demararea procesului
  7. Cap 6 Concentrarea asupra celor mai importante lucruri
  8. Cap 7 Cum să obții idei mai multe și mai bune
  9. Cap 8 Eliberare și transformare
  10. Concluzii

Extras din referat

Alan G. ROBINSON

-este un autor, educator, cercetător și consultant premiat. Specialitățile sale includ managementul îmbunătățirii continue, creativitatea, ideile și inovația.

Dean M. SCHROEDER

-este un autor, consultant și savant premiat, a cărui activitate de a ajuta organizațiile să îmbunătățească rezultatele managementului continuă să atragă laude.

Cap 1 Revoluția ideilor

În acest prim capitol se vorbește despre importanța pe care managerii ar trebui să o acorde ideilor venite de la angajați. Astfel, angajații devin aliați în rezolvarea problemelor, reperarea oportunităților și determinarea progresului companiei în beneficiul tuturor.

Exemple de idei revoluționare propuse de angajați și puse în aplicare de angajatori:

În timp ce contabiliza costurile legate de uleiul de motor, un angajat al unui centru regional de distribuție al serviciului de poștă german a observat că se cheltuiau prea mulți bani cu acest produs necesar camioanelor și a propus ca în loc să fie cumpărat de la benzinării cu 8,5 dolari/litru să se cumpere en gros la un sfert de preț.

La un centru al Departamentului de Corecție din Texas, un gardian a propus să se modifice felul în care erau fotografiați nou-veniții (să se utilizeze în loc de filmul fotografic, camere digitale, iar fotografiile să fie salvate într-o bază de date). Datorită acestei idei s-au economisit 56.000 de dolari.

O funcționară de la o filială a unei agenții de plasare a forței de muncă a descoperit că era o problemă în metoda de selecție folosită de companie. Angajații susțineau mai întâi un examen de verificare a cunoștințelor, în urma căruia erau testați antidrog și li se verifica cazierul. Inconvenientul era că după cea de-a doua testare, aproximativ 70% dintre candidați erau eliminați. Așa că angajata a propus să se facă mai întâi testarea antidrog si verificarea cazierului, și astfel s-au economisit sume uriașe de bani.

Cap 2 Puterea ideilor minore

Este pur și simplu imposibil să obții performanțe excelente fără abilitatea de a da atenție detaliilor, o abilitate care decurge dintr-un număr mare de idei minore

Managerii sunt adesea interesați cu prioritate de idei de tipul loviturilor decisive (acelea care valorează milioane de dolari sau duc la inovații fără precedent. Dar, din multe puncte de vedere, ideile minore sunt mai valoroase decât cele mari.

Adesea, singurul avantaj competitiv de durată al unei idei mari provine din toate ideile minore care exploatează oportunitățile astfel create.

Ideile mari vin atât de rar și de imprevizibil, încât oferă puțin timp pentru evaluare și management. Dar pentru că se așteaptă ca angajații să vină cu idei minore în mod regulat, acestea oferă organizației o cantitate măsurabilă care le permite să gestioneze cu adevărat ideile angajaților lor, și astfel să determine schimbări profunde.

Idei minore aduse de muncitorii companiei ABB după lansarea unui produs:

-materialul tăiat din pereții vehiculelor pentru a lăsa loc ferestrelor și ușilor poate fi folosit ca suport pentru canapele și rafturi

-buzunarele pentru hărți, confecționate din panele dielectrice noi, ar putea fi tăiate din bucăți rămase din același material în urma altor operațiuni

Conținut arhivă zip

  • Recenzie carte - Ideile nu costa.ppt

Ai nevoie de altceva?