Cuprins
- Introducere
- Enunțarea temei produsului turistic
- Elemente generale de prezentare
- Descrierea programului de animație
- Concluzii
Extras din referat
Prin termenul de animație în turismul rural se desemnează orice acțiune care se adresează clienților unei pensiuni agroturistice și are drept scop dezvoltarea comunicării și asigurarea vieții sociale, prin diferite metode.
Conceptul de “animație” a evoluat foarte mult în ultimele decenii, de la activități simple, propuse unor indivizi, pentru ca aceștia să se lupte împotriva plictiselii și a izolării, la o semnificație globală și filosofică, aceea de a însufleți, de a da sens și interes vieții în colectivitate, de a crea un anumit climat, un dinamism, într-o unitate de cazare.
Animația într-o pensiune agroturistică este considerată ca o metodă de integrare și de participare prin care mai multe grupuri de oameni sunt în legătură și comunică din proprie inițiativă.
Animația presupune crearea tuturor condițiilor pentru petrecerea într-un mod cât mai plăcut și util a sejurului; informarea clienților și stimularea consumului serviciilor cu plată și fără plată; antrenarea clienților în diferite activități recreative, cultural - sportive ca participanți activi sau pasivi; antrenarea clienților în activități inedite, altele decât cele pe care le desfășoară în mod obișnuit în timpul anului, reîntorcerea la copilărie și la esența lucrurilor; crearea unei atmosfere plăcute pe tot parcursul sejurului.
Animația trebuie să permită asigurarea funcțiilor petrecerii timpului liber pe perioada activității turistice, adică destinderea și odihna, divertismentul și distracția, dezvoltarea personală a turistului. Ea constă în tot ceea ce contribuie la a face un sejur agreabil și intersant, o atmosferă de destindere, centre de interes variate, un mediu înconjurator atrăgător, echipamente adaptate la necesitățile lor, dar mai ales animația de astăzi legată de noile tipuri de produse turistice care sunt vacanțele active și mai ales turismul cu temă.
Un element important al animației este animatorul. Animatorul este persoana care organizează și participă la activități sportive, jocuri, plimbari în natură, mici ieșiri de interes turistic atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Competența fundamentală a animatorului rămâne ocuparea timpului clientului și asigurarea divertismentului pe toată durata șederii la pensiune, prin intermediul programării, a stimulării participării și a realizării unei serii de activități sportive, culturale, recreative, de jocuri, concursuri, petreceri etc.
Apariția satelor de vacanță, adâncirea concurenței în domeniul ofertei de turism, precum și modificările care s-au produs în comportamentul de consum al clienților au determinat abordarea într-o nouă viziune a animației în zona rurală, atât de către organizatorii de turism (tour-operatori) cât și de către prestatorii de servicii (pensiuni, hoteluri).
Enunțarea temei produsului turistic
Tema programului de animație este „Obiceiuri și tradiții la Moeciu”.
Acest program se organizează pentru turiștii cazați la Pensiunea Casa Ciobănească din Moeciu de Jos în perioada de Paște.
În cazul acestui pachet se urmărește combinarea activităților de relaxare cu cele de cunoaștere a vieții de la sat, într-o manieră echilibrată astfel încât turiștii să beneficieze de un program divers, dinamic și original care să le satisfacă atât nevoia de relaxare fizică și psihică cât și cea de cunoștere, de noutate, de socializare și de explorare a vechilor obiceiuri și meșteșuguri din zonă.
La începutul sejurului se poate organiza vizitarea împrejurimilor și trecerea în revistă a obiectivelor propuse. În apropiere de castelul Bran se află Muzeul Satului Brănean, ridicat în aer liber și care valorifică tradițiile din zonă. Aici se găsesc amenajate gospodării țărănești și stâni specifice zonei Bran-Moeciu.
Un alt muzeu demn de atenție este Vama Branului, care aduce aminte de faptul că zona descrisă era punct de trecere între vechile provincii românești, Transilvania și Țara Românească. În muzeu sunt expuse vechi unități de măsură și unelte folosite, în trecut, de vameși pentru taxarea negustorilor care treceau vama prin Pasul Bran.
Fig. 1. Pensiunea Casa Ciobănească Moeciu
Elemente generale de prezentare
- Număr de zile: 5 zile/ 4 nopți
- Perioada de desfășurare: 7 - 12 mai 2018
Intrarea se va face pe 7 mai 2018 ora 12.00 și ieșirea pe 12 mai 2018 ora 11.00
Preț informativ:
- Cazare la pensiunea agroturistică Casa Ciobănească în cameră dublă cu vedere spre munte și pădure cu demipensiune 200 lei/ zi
- Tranport cu microbus la obiectivele vizitate - 20 lei/zi
- Ghid turistic din partea locului - 20 lei/zi
Preview document
Conținut arhivă zip
- Animatia la pensiunea casa ciobaneasca - Moeciu.docx