Potențialul natural turistic - Surinam

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2278
Mărime: 28.67KB (arhivat)
Publicat de: Minodora Dima
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corneliu Iatu

Cuprins

  1. CUPRINS 2
  2. INTRODUCERE 3
  3. 1) Poziţionarea geografică în cadrul statal şi continental 4
  4. 2) Potenţialul natural turistic 4
  5. 3) Potenţialul antropic turistic 5
  6. 4) Descriere obiective turistice 6
  7. 5) Oferte de sejur în regiune 6
  8. 6) Fluxuri turistice 10
  9. CONCLUZII 10
  10. BIBLIOGRAFIE 11

Extras din referat

Surinam

Introducere

Surinam este cunoscută pentru diversitatea sa topografică începând de la coasta nordică şi vasta savană din jungla Amazon, până la diversitatea grupurilor etnice, culturii şi varietatea culinară.

Este o destinaţie de vacanţă perfectă pentru a te bucura de bogăţiile culturale şi de flora unică şi fauna neatinsă de pădurea tropicală amazoniană.

De vizitat este rezervaţia naturală şi diferita resursă eco-turistică , de admirat fermecătoarele cascade şi râurile şerpuite înviorătoare , de participat în aventuroasele căţărări pe munte în junglă.

Departe de toate acestea ,se pot face deasemenea excursii cu bărcile canoe printre cataractele de apă. Se pot observa diferite specii de broaşte ţestoase care vin pe plaja să-şi depună ouăle. Populaţia multi-etnică cu ospitalitate calduroasă cu o diversă tradiţie culturală care este binecunoscuăa în arta ei culinară. Există variate tipuri de mâncăruri delicioase pe care bucatăria Surinam le are de oferit. Locurile diferite de interes precum muzeele , arhitectura colonială a construţiilor din lemn în Paramaribo ţi fascinanta cultură africană sunt deasemenea elementele frumuseţilor ţării Surinam.

1) Poziţionarea geografică în cadrul statal şi continental

Surinam, nume oficial Republica Suriname, (în limba Sranan Tongo, Sranan) este o ţară situată în partea de nord nord-est a Americii de Sud, cu largă ieşire la Oceanul Atlantic. A fost cunoscută anterior sub numele de Guyana olandeză pentru că a fost pentru mult timp o colonie a Olandei.

Poziţie 5°50'0''N / 55°10'0''W

Geografic, se găseşte în partea de nord-est a Americii de Sud între Guyana franceză la est şi Guyana (cunoscută anterior ca Guyana britanică) la vest. La sud, Surinam se învecinează cu Brazilia, iar la nord cu Oceanul Atlantic. Graniţele extrem sudice cu celelalte două "Guyane" sunt disputate de-a lungul râurilor Corantyne şi Maroni. Ţara este cel mai mic stat suveran, atât în raport cu populaţia cât şi în raport cu suprafaţa din America de Sud.

2) Potenţialul natural turistic

Relieful

Teritoriul ocupă două unităţi principale de relief: câmpia litorală, în general mlăştinoasă acoperită în parte de mangrove (în nord) şi podişul Guyanelor, podiş vechi erodat, cu aspect deluros şi dominat de munţi joşi (Wilhelmina Gebergte, alt. max.: Juliana Top, 1230 m).

Turismul în Suriname este în faza incipientă, însă dacă s-ar face anumite investiţii ar fi o destinaţie foarte interesantă. De văzut în Suriname ar fi lacul W.J. van Blommenstein, cascadele de pe fluviul Nickerie, capitala Paramaribo, litoralul atlantic, sudul muntos, savana etc.

Clima

Fiind aproape de ecuator, Suriname-ul are un climat umed, iar temperaturile nu variază foarte mult în perioada anului. Anul are două sezoane umede, unul din decembrie până în februarie şi unul din aprilie până la mijlocul lui august. Temperatura medie multianuală este de 28 °C. Clima este ecuatorială şi subecuatorială moderată de alizee.

Hidrografia

Reţeaua hidrografică este densă Cele mai lungi ape curgătoare (Courantyne, Suriname, Maroni), având debite bogate, constituie şi importante căi de penetrare în interiorul dominat de pădurile dense ecuatoriale. Pe fluviul Suriname s-a construit barajul Afobaka, care adună apele fluviului în lacul artificial W.J. van Blommestein.

Vegetaţia

Aproape 80% din suprafaţă este acoperită de păduri tropicale, care sunt printre cele mai neatinse din lume.

Sunt 19 rezervaţii naturale unde se pot întâlni numeroase specii de plante, păsări, animale şi reptile.

În spatele coastei se găsesc pădurile cu mlaştini unde cresc parwa şi mangrova, iar în spatele acestor păduri mlăştinoase se află lagunele unde trăiesc numeroase specii de peşti.Urmează apoi savana celebră pentru apele maro şi golfuleţele foarte în vogă pentru activităţile de recreere.

În pădurile tropicale sunt peste 300 specii de copaci.

Ierburi de savană se întâlnesc doar în câmpia nordică, înlocuite pe alocuri de culturi agricole.

Cea mai celebră floare din Surinam este fajalobi(dragoste pasională) sau Ixora.Mai întâlnim orhidee, heliconia.

Preview document

Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 1
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 2
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 3
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 4
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 5
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 6
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 7
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 8
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 9
Potențialul natural turistic - Surinam - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Potentialul Natural Turistic - Surinam.doc

Ai nevoie de altceva?