Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3266
Mărime: 25.34KB (arhivat)
Publicat de: Costache Gradinaru
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Istorie

Drumul Sfantului Iacob sau dupa numele spaniol, El Camino de Santiago, este pelerinajul la Catedrala Santiago de Compostela in Galicia in nord vestul Spaniei, unde legenda spune ca sunt ingropate ramasitelele Apostolului Iacob (James engl). Corpul Sfantului Iacob a fost dus in Galicia cu barca din Ierusalim si dus pe tarm unde acum se afla orasul Santiago de Compostela. Pe langa multe alte calitati si minuni care i s-au atribuit, este patronul alchimistilor si al tuturor practicantilor artelor cosmologice (conform descrierilor lui Titus Burckhardt din cartea Alchimia – semnificatia ei si imaginea despre lume).

Acest pelerinaj este unul din cele trei mari pelerinaje care, odata facute, se spune ca iarta toate pacatele pelerinilor. Nu este o ruta specifica pe care ar trebui sa o aleaga un pelerin, dar totusi cea mai importanta incepe in Franta, in Saint-Jean-Pied-de-Port, numita Camino Francez. Se trece prin orasele Pamplona, Burgos, León şi Ponferrada, înainte de a ajunge în final, la Santiago, si face trecere prin varietati de teren de la neregularitatile muntilor Navarra şi León la campiile plate incinse "meseta".

Plimbarea de la graniţa franceză la Santiago de Compostela pe principala ruta durează aproximativ o lună. Hikeri de viteză pot reuşi în mai putin de 2 săptămâni (atata timp necesită de obicei, biciclistilor), dar care necesită 40 de km pe zi de mers pe jos sau chiar mai mult. În timp ce cea mai mare parte a traseului este destul de blând cu doar câteva urcusuri lungi, unele zile poate fi provocatoare. Daca pelerinul începe în Franţa, traseul trece peste două mari lanţuri muntoase si cateva mai mici. Exista o glumă că niciodată Camino nu întâlneşte un munte fara sa il treaca. Cu toate că nu este foarte adevărat, există multe urcusuri şi coborari, iar unele dintre acestea pot fi destul de abrupte. Pelerinul trebuie să aiba o conditie fizica buna, si incaltaminte buna de mers (bocanci de hiking).

De 20 de ani se depun eforturi mari în îmbunătăţirea traseului, şi in cea mai mare parte este bine marcat, şi separat de traficul din ce în ce mai greu de pe autostrazile spaniole.

Traseul a fost declarat prima Ruta Culturala Europeana de către Consiliul Europei în octombrie 1987 şi înscris ca unul dintre UNESCO World Heritage Site-uri în 1993.

Se spune ca El Camino se asterne direct sub Calea Lactee si urmeaza liniile de forta magnetica ce refleta energia primita de la acele asezari de stele de deasupra lui.

In filozofiile orientale forta spirituala a vietii se numeste prana. Aceasta prana este legata intrinsec de forta vietii soarelui.

Aceste linii de forta constituie structura esentiala a corpului eteric al pamantului.

O sectiune transversala a unei astfel de linii arara ca o clepsidra, mijlocul ingust intersectand suprafata pamantului. Aceasta energie vibreaza la o frecventa foarte inalta si, atunci cand este experimentata de o constiinta umana, aduce claritate in gandire, o traire deosebita a unor experiente, o activitate speciala a memoriei si revelatii deosebite.

Liniile de forta magnetica poarta nu numai energia spirituala a Pamantului in legatura sa cu soarele ci si energiile care vin din legatura cu alte galaxii si sisteme solare.

"Europa a fost formata pe drumul catre Santiago"

— Goethe

Pelerinajul in ziua de azi

Simbolul modern al drumului

In ziua de azi, zeci de mii de pelerini pornesc, din fata casei lor, sau din puncte de inceput de drum, pe jos spre Santiago de Compostela. Cei mai multi calatoresc pe jos, unii pe bicicleta, si putini calatoresc in stil medieval, pe cal sau magar, (de exemplu, scriitorul si umoristul britanic Tim Moore).

În plus faţă de cei care parcurg drumul din motiv religios, sunt multi călători care merg pe traseu pentru motive non-religioase: de voiaj, sport, sau pur şi simplu provocarea de a merge pe jos saptamani intregi pe teren străin. De asemenea, multi considera experienta ca o aventura spirituală care ii îndepărteaza de viaţă moderna. Actioneaza ca un refugiu pentru mulţi pelerini moderni.

O dată pe Camino, pelerinul are trei indatoriri: să doarma, să mănânce, şi sa mearga. Aceste indatoriri sunt usurate prin creşterea atenţiei asupra calităţii drumului, un mare numar de baruri, restaurante, cafenele şi de refugii frecvente.

Transport

Tren

Spania: principala companie de trenuri in Spania este RENFE; FEVE opereaza linii inguste in nordul Spaniei, de-a lungul coastei din El Ferrol in Bilbao, si intre León si Bilbao. Se construieste in present o retea de cai ferate de mare viteza.

Autobuz

O retea larga care opereaza in Europa este Eurolines.

In Spania calatoriile cu autobuzul pe distante lungi sunt foarte des intalnite, fiind de multe ori mai rapide decat trenul, si multe rute pe distante lungi sunt operate de ALSA, o parte a grupului Britanic National Express.

Exista foarte multe companii dezvoltate pentru cerintele pelerinilor, si care exist ape traseu. Acestea transporta pelerinii obositi de mers, mai inainte pe traseu. De asemenea, pelerinii isi pot trimite bagajul, rucksacul cativa km inainte, in felul acesta fiind usurat mersul pe jos.

Preview document

Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 1
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 2
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 3
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 4
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 5
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 6
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 7
Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Traseul Francez al Pelerinajului la Santiago de Compostela.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu Comparativ privind Dezvoltarea Turismului din Timisoara-Romania cu Cel din Sevilla-Spania

INTRODUCERE Turismul de factură religioasă apare în a II-a etapă a evoluţiei turismului, numită etapa pseudo-turistică, ce coincide perioadei...

Ai nevoie de altceva?