Vatra Dornei vs. Kaprun

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1609
Mărime: 68.01KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Descrierea zonei Vatra Dornei

Vatra Dornei este un municipiu situat in nordul Romaniei (Judetul Suceava), in inima Carpatilor Orientali, la egala distanta fata de cele doua laturi ale lor (estica si vestica), in cadrul culoarului depresionar ce desparte grupa nordica de grupa centrala a acestora. Asezat la confluenta Bistritei Aurii cu cel mai insemnat afluent al sau din cursul superior, Dorna, la o altitudine de 802-808 m, si la 110 km sud-vest de municipiul Suceava, orasul are o pozitie deosebit de favorabila fata de cele mai importante cai de comunicatie.

Un aspect deosebit de important este prezenta izvoarelor minerale, care impun o nota specifica zonei Tarii Dornelor. Astfel zacamintele de ape carbogazoase dau un numar de 37 izvoare, care apar pe teritoriul localitatilor Poiana Cosnei, Dorna Candrenilor, Poiana Negrii, Vatra Dornei, Ortoaia, Saru Dornei, Panaci, Glodu, Darmoxa, Brosteni. Se mai cunosc surse de ape minerale la Poiana Stampei, Dornisoara, Neagra Sarului si Dragoiasa.

Pe langa relieful montan, statiunea prezinta interes si datorita numeroaselor izvoare cu proprietati curative aflate in zona. Calitatile balneare ale apelor de la Poiana Negri au fost descoperite in 1806 de medicul Ignatz Plunschk, iar in 1845 in Vatra Dornei a fost ridicat primul stabiliment balnear. Dupa acest an, renumele statiunii a sporit odata cu afluxul celor veniti aici pentru tratament.

In perioada sezonului rece va stau la dispozitie Partia de schi Dealu Negru, de 3000 m lungime, diferenta de nivel 400 m, grad de dificultate mediu, partia de schi Parc, de 900 m lungime, inclinare medie de 28,5 grade, diferenta de nivel 150 m, grad de dificultate mediu. Partia de schi Dealu Negru beneficiaza de o instalatie de transport telescaun, iar partia de schi Parc are in dotare un baby-schi si un teleschi.

Descrierea statiunii Kaprun

Statiunea Kaprun, situata in mijlocul Alpilor austrieci in regiunea Salzburg, la o altitudine de 758m, formeaza impreuna cu statiunea Zell am See renumita in Europa "Sportregion Kaprun - Zell am See" si este cunoscuta la nivel international ca fiind bijuteria Alpilor austrieci.

In Kaprun si in Zell am See va asteapta numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber: ski, ski fond, snowboard, patinaj, tenis, echitatie si piscine speciale acoperite. Alte optiune pot fi drumetiile, cu peste 140 km de trasee de iarna ( traseu panoramic pe culmea Schmittenhohe, traseu circular la Zeller See sau plimbari pe lacul inghetat ), excursiile pe rachete de zapada, partiile de sanius (cu iluminare nocturna), poteca lamelor, plimbari cu sania trasa de cai, curse de sanii trase de caini, curling.

In total 130 km de partii de cea mai buna calitate, peste 55 de instalatii de ski: ski lifturi, telescaune, teleschiuri, teleschiuri de antrenament, posibilitati de schi tot timpul anului pe ghetarul Kitzsteinhorn - toate acestea ii invita pe impatimitii skiului in aceasta regiune. Daca sunteti pasionat de ski fond, tot aici gasiti ceea ce doriti: peste 300 km de trasee variate va asteapta.

Oferta de piste este ideala atat pentru incepatori, cat si pentru skiori avansati si snowboard-eri. Pentru novici exista 18 scoli de ski in zona!

Cabane de schi si localuri de apres-ski in zona pistei si in localitati, 20 de discoteci si localuri de dans, cafenele, baruri va asteapta sa le calcati pragul.

Evenimente:

> Deschiderea sezonului de carving (decembrie).

> Noaptea baloanelor (februarie).

> Cursele de schiuri Aufi Owi (februarie).

Firn-&-Fun-Happening in Kitzsteinhorn (inceputul lui mai).

Preview document

Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 1
Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 2
Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 3
Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 4
Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 5
Vatra Dornei vs. Kaprun - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Vatra Dornei vs. Kaprun.doc

Ai nevoie de altceva?