Metode și Tehnici Fiscale

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 6 fișiere: doc
Pagini : 55 în total
Cuvinte : 25589
Mărime: 148.93KB (arhivat)
Publicat de: Emanuil Ursu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: T. Dandara
curs la disciplina metode si tehnici fiskale

Extras din curs

Tema : Impozitul pe bunurile imobiliare

1. Caracteristica generală a impozitului pe bunurile imobiliare.

2. Determinarea impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele juridice.

3. Determinarea impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele fizice

4. Înlesnirile la plata impozitului pe bunurile imobiliare.

1. Caracteristica generală a impozitului pe bunurile imobiliare

Impozitul pe bunurile imobiliare a intrat în acţiune de la 01.01.2001. şi este reglementat prin Titlul VI al Codului fiscal. Acesta reprezintă o plată obligatorie la buget de la valoarea bunurilor imobiliare.

Subiecţii impunerii sunt:

a) proprietarii bunurilor imobiliare de pe teritoriul Republicii Moldova;

b) deţinătorii drepturilor patrimoniale (drepturilor de posesie, de gestiune, de administrare operativă) asupra bunurilor imobiliare de pe teritoriul Republicii Moldova ce se află în proprietatea publică a statului sau în proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale şi arendaşii care arendează un obiect al impunerii proprietate privată, dacă contractul de arendă nu prevede altfel. Pentru bunurile imobiliare ale autorităţilor publice şi ale instituţiilor finanţate de la bugetele de toate nivelurile, transmise în arendă sau locaţiune, subiecţi ai impunerii sînt arendaşii sau locatarii.

Faptul că persoanele specificate la lit.a) nu deţin un document ce ar atesta dreptul de proprietate asupra bunurilor imobiliare, precum şi faptul neexecutării obligaţiei de înregistrare a drepturilor patrimoniale prevăzute de legislaţie nu pot constitui temei pentru nerecunoaşterea acestor persoane în calitate de subiecţi ai impunerii privind bunurile imobiliare respective, în cazul în care aceste persoane exercită, de fapt, dreptul de posesie, de folosinţă şi de dispoziţie asupra acestor bunuri.

În cazul în care bunurile imobiliare se află în proprietate (în folosinţă) comună în diviziune a mai multor persoane, subiect al impunerii este considerată fiecare dintre aceste persoane, în cota-parte care îi revine.

În cazul în care bunurile imobiliare se află în proprietate comună în devălmăşie, subiect al impunerii este considerată, în baza acordului comun, unul din proprietari (coproprietari). În acest caz toţi proprietarii (coproprietarii) poartă o răspundere solidară pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Obiectul impozabil pentru calcularea impozitului pe bunurile imobiliare la agenţii economici sînt clădirile şi construcţiile, raportate la fondurile fixe în conformitate cu "Clasificaţia fondurilor fixe ale economiei naţionale a Republicii Moldova" aprobată de Departamentul Statisticii prin Hotărârea nr.40 din 16 septembrie 1993.

Conform clasificaţiei menţionate clădirile sînt construcţiile destinate creării condiţiilor materiale ale muncii, satisfacerii necesităţilor social-culturale a populaţiei şi păstrării valorilor materiale. De exemplu, la clădiri se raportă: blocurile secţiilor de producţie şi blocurile administrative, construcţiile şi clădirile ocupate de diferite secţii şi ateliere, clădirile gospodăriilor silvice, depozitele, magazinele, dughenele, chioşcurile, grajdurile, stinele, incubatoarele, autogările etc. Din categoria construcţiilor fac parte construcţiile, care creează condiţii de desfăşurare normală a procesului de producţie, îndeplinind funcţii tehnice, ce nu acţionează asupra obiectului muncii. De exemplu, la construcţii se referă: baraje, estacade, rezervuare, poduri, drumuri auto şi feroviare etc.

Obiectul impozabil pentru calcularea impozitului pe bunurile imobiliare a persoanelor fizice este costul proprietăţii imobiliare, a locuinţelor privatizate, a construcţiilor şi instalaţiilor pe sectoarele pentru vile, garaje.

Începând cu 1 ianuarie 2004 costul bunurilor imobiliare impozabile se determină conform Regulamentului provizoriu privind evaluarea bunurilor imobile aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 958 din 4 august 2003 . Valoarea bunurilor imobile estimată în scopul impozitării urmează a fi determinată prin aplicarea unor proceduri metodologice şi tehnologice noi, diferite de cele actuale. Astfel, în cazul obiectelor-tip urmează a fi aplicată procedura evaluării masive, iar obiectele specifice vor fi evaluate în mod individual. Evaluarea masivă presupune aplicarea metodelor şi procedurilor de analiză statistică a informaţiei privind factorii ce contribuie la formarea valorii de piaţă a bunurilor imobile.

Costul bunurilor imobiliare impozabile se determină în modul stabilit de Guvern, prin evaluarea şi/sau reevaluarea acestor bunuri în baza documentelor de evidenţă contabilă - pentru persoanele juridice şi în baza documentelor care se păstrează în arhivele organelor cadastrale ori în baza rezultatelor examinării obiectelor - pentru persoanele fizice.

Baza impozabilă Baza impozabilă a bunurilor imobiliare constituie valoarea estimată a acestor bunuri.

Cota maximă a impozitului – cota ad valorem în procente din baza impozabilă a bunurilor imobiliare ,stabilită prin titlul VI al Codului fiscal, care poate să difere de cota concretă a impozitului.

Cota concretă a impozitului – cota ad valorem în procente din baza impozabilă a bunurilor imobiliare, stabilită de către autoritatea reprezentativă a administraţiei publice locale la adoptarea bugetului unităţii administrativ-teritoriale respective şi nu poate fi mai joasă de 50% din cota maximă. Cotele concrete ale impozitului funciar şi impozitului pe bunurile imobiliare se stabilesc anual de către autorităţile reprezentative ale administraţiei publice locale la aprobarea bugetelor respective, în limitele (inclusiv limitele maxime) stabilite de Parlamentul Republicii Moldova.

2. Determinarea impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele juridice.

Impozitul pe bunurile imobiliare se calculează prin aplicarea cotei impozitului la valoarea medie anuală a bunurilor imobiliare impozabile. Impozitul pe bunurile imobiliare ale persoanelor juridice (cu excepţia cooperativelor de construcţie a locuinţelor şi a cooperativelor de construcţie a garajelor) şi întreprinderilor individuale se stabileşte în proporţie de până la 0,1 la sută din valoarea de bilanţ a clădirilor şi construcţiilor. Întreprinderile producătoare de materie primă agricolă se scutesc de impozitul pe bunurile imobiliare pentru bunurile imobiliare folosite la obţinerea producţiei agricole.

Valoarea medie anuală a bunurilor imobiliare se determină ca valoarea medie cronologică, conform sumelor soldurilor la începutul fiecărei luni a perioadei gestionare. Soldurile la începutul şi sfârşitul perioadei gestionare (1 trimestru, primul semestru, 9 luni şi un an) se iau în calcul pe jumătate. Suma obţinută se împarte la numărul de luni ale perioadei gestionare.

Exemplu.

SRL ”Lumina” dispune de următoarele bunuri imobiliare impozabile (clădiri şi construcţii), valoarea de bilanţ a cărora la data 1 a fiecărei luni a primului trimestru constituie:

Luna Valoarea de bilanţ a bunurilor imobiliare impozabile(lei)

La începutul lunii Intrări /ieşiri Mărimea uzurii acumulate La sfârşitul lunii

I 134798 - 1145 133653

II 133653 120000 2685 250968

III 250968 - 2510 248458

IV 248458 - 2430 246028

Preview document

Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 1
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 2
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 3
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 4
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 5
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 6
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 7
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 8
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 9
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 10
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 11
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 12
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 13
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 14
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 15
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 16
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 17
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 18
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 19
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 20
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 21
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 22
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 23
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 24
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 25
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 26
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 27
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 28
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 29
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 30
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 31
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 32
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 33
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 34
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 35
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 36
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 37
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 38
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 39
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 40
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 41
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 42
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 43
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 44
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 45
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 46
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 47
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 48
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 49
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 50
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 51
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 52
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 53
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 54
Metode și Tehnici Fiscale - Pagina 55

Conținut arhivă zip

  • accize 2010.doc
  • impozit pe bunuri imob 2010.doc
  • impozitul pe venit 2010.doc
  • taxa_vamala 2010.doc
  • tema 2.doc
  • tema 5, TVA 2010.doc

Alții au mai descărcat și

Metode și Tehnici de Impunere

Orice comunitate locală este confruntată cu apariția numeroaselor cheltuieli legate de asigurarea bunăstării propriilor cetățeni, astfel încât este...

Monedă și Credit

Capitolul I MONEDA ŞI ROLUL să U ÎN ECONOMIE 1.1. Concept, definire, forme 1.1.1. Concept 1.1.2. Apariţia monedei 1.1.3. Definirea monedei...

Fiscalitate

Curs 1. Fiscalitate Sistemul fiscal 1. Sistemul fiscal cuprinde urmatoarele: a) totalitatea actelor normative cu caracter fiscal (legi,...

Fiscalitate

Delimitări și structuri privind fiscalitatea Impozitele și rolul lor în economia de piață Pentru a-și îndeplini rolul și funcțiile sale statul...

Moneda și Sistemul Bancar

10.1. Masa monetară şi sistemul monetar al Republicii Moldova Masa monetară reprezintă un indicator care reprezintă toate instrumentele de plată...

Control Financiar - Fiscal

Capitolul 1. Conceptul de control financiar Conceptual, controlul financiar este examinat: - ca parte integranta a managementului la nivel micro...

Fiscalitate

Existenta impozitelor si taxelor e justificatã, în general, de existenta cheltuielilor publice realizate în scopul satisfacerii nevoilor generale...

Legislație Fiscală

CAP.I TRASATURILE, FUNCTIILE SI ELEMENTELE TEHNICE ALE IMPOZITELOR 1.1. Trasaturile impozitelor, taxelor si contributiilor Constituirea...

Te-ar putea interesa și

Impozit pe Profit

CAPITOLUL 1 ASPECTE GENERALE PRIVIND IMPOZITELE ŞI TAXELE 1.1 Introducere Satisfacerea nevoilor colective ale oricarei societati impune...

Evaziune Fiscală

INTRODUCERE Dorinţa fiecăruia dintre noi este de a câştiga cât mai mulţi bani în mod cinstit pentru a realiza obiectivele pe care le propunem....

SC Alfa International SRL

1.1. PREZENTAREA ŞI PROFILUL FIRMEI, SPECIFICUL MEDIULUI DE AFACERI SC ALFA INTERNAŢIONAL SRL este o societate cu capital integral privat,...

Contabilizarea impozitelor și taxelor datorate bugetului statului

Capitolul 1 SISTEMUL FISCAL ÎN ROMĂNIA 1.1. Rolul si functiile impozitelor si taxelor Prin intermediul impozitelor şi taxelor statul îşi asigură...

Studiu privind stabilirea și dinamica impozitului pe profit

INTRODUCERE Contabilitatea a apărut din nevoia agenţilor economici de a-şi gestiona cât mai raţional resursele pentru a obţine rezultatele...

Studiu privind metodele de evaziune fiscală depistate în județul

CAPITOLUL I EVAZIUNEA ŞI FRAUDA FISCALĂ 1.1 Conceptul de evaziune şi fraudă fiscală. Evoluţie. Tendinţe. Evaziunea şi frauda fiscală exista încă...

Resursele financiare publice a Republicii Moldova și rolul lor în asiguarea echilibrului bugetar

Introducere Fenomenul financiar este un fenomen social care a apărut pe o anumită treaptă de dezvoltare a societății, și anume odată cu apariția...

Politică bugetar fiscală

Introducere Evoluţia economiei naţionale, din ultimii ani, poate fi considerată favorabilă pentru valorificarea întregului potenţial...

Ai nevoie de altceva?