Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun

Curs
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2014
Mărime: 25.94KB (arhivat)
Publicat de: Sodica Grigore
Puncte necesare: 0

Extras din curs

Analiza situației

Autismul este o tulburare a creierului, ce împiedică o dezvoltare normală și deseori afectează capacitatea de a relaționa cu cei din jur și de a comunica în mod obișnuit, fiind considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.

Informația senzorială și modul de percepere al copilului sunt afectate, iar severitatea autismului variază. Sunt cazuri în care persoanele afectate pot duce o viață aproape normală, funcționând la nivel ridicat; pot chiar să meargă la o școală normală, în timp ce unii depind în permanență de un însoțitor. Principalele caracteristici ale autismului sunt: tulburări la nivelul comunicării verbale și non-verbale, tulburări la nivelul interacțiunilor sociale și tulburări la nivelul imaginației.

Autismul poate apărea la nașterea copilului sau până la vârsta de trei ani, deși există și cazuri în care această afecțiune este diagnosticată și mai târziu; poate apărea în orice familie, indiferent de mediul social, rasă, etnie și este de 4 ori mai întâlnită la băieți decât la fete.

Deși această afecțiune nu se poate vindeca, ajungându-se ȋn multe cazuri la izolare socială, un tratament adecvat poate duce la o ameliorare semnificativă a vieții persoanelor, astfel încât acestea să poată fi independente atunci când ajung la o vârstă matură.

Unicef afirmă că : Autismul este o afecțiune mai frecventă decât cancerul, diabetul și sindromul Down.

Noi credem cu tărie că persoanele afectate de autism din România merită un mediu mult mai bun de dezvoltare și un tratament pe măsura necesităților personale. Am descoperit Asociația „Învingem Autismul”, o organizație non-guvernamentală, ȋnființată în 2009, care are drept misiune să ȋmbunătățească viețile persoanelor afectate de tulburările din spectrul autismului.

Asociația a fost înființată ca o continuare a campaniei „Împreună învingem autismul!”, inițiată de Fundația Romanian Angel Appeal, Fundația pentru Dezvoltarea Societătii Civile și partenerul oficial Fundația Vodafone România.

Obiectivele specifice asociației sunt: asigurarea de servicii de recuperare și integrare socială, integrare în învățământ, accesul la servicii medicale, recuperare, asistență specializată și creșterea gradului de informare.

Este foarte important de luat în considerare faptul că mulți dintre copiii afectați sunt inteligenți si pot ajunge să ducă o viață aproape normală, insă familiile acestora nu dispun de resursele materiale necesare pentru a le oferi tratamentul adecvat.

Considerăm că este importantă strângerea de bani pentru această categorie, deoarece fiecare dintre noi merită o șansă la o viață normală și știm că, dacă vom ajuta, putem mări numărul persoanelor independente afectate de autism din România.

Nu ȋn ultimul rând, considerăm că până ȋn momentul de față nu au existat foarte multe campanii desfășurate de studenți cu scopul strângerii de fonduri pentru această categorie defavorizată, mai ales ȋn perioada Crăciunului. De aceea, am decis ȋmpreună ca ȋn acest an să ne ȋndreptăm atenția către această categorie defavorizată, care merită și are dreptul de a simți că se apropie Crăciunul.

Publicurile

Evenimentul se va desfășura în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, de aceea, publicurile către care noi dorim să ne adresăm sunt: publicul primar alcătuit din studenții facultățiilor ce aparțin Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și publicul secundar alcătuit din profesorii facultății.

Publicul primar: După cum am menționat, acest public este alcătuit din studenții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, mai exact studenții Facultății de Comunicare și Relații Publice, ai Facultății de Management, Facultății de Administrație Publică și Facultății de Științe Politice. Aceștia sunt persoane active și informate, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, de sex masculin și feminin, fac parte din mediul urban și rural, sunt ȋn principal necăsătoriți și au studii superioare. Principala ocupație a acestui segment de public este reprezentată de poziția de student, ȋnsă aceștia sunt implicați și ȋn diverse ONG-uri și voluntariate. O parte din ei au un job ȋn domeniul pe care ȋl studiază la facultate, full-time sau part-time, iar venitul mediu al celor ce lucrează este de aproximativ 1000 de RON/lună. Principalele valori promovate de acest segment de public sunt responsabilitatea, acumularea de experiență, dorința de implicare și inițativă și învățarea continuă. Ȋn plus, studenții sunt mari consumatori de internet, respectiv social media și știri ȋn format online. Tipurile de relații întreținute cu aceste publicuri sunt de gestionare îndeaproape și menținerea satisfacției pe parcursul evenimentului, astfel încât să atragem atenția în scopul donațiilor ce vor avea loc. Un potențial negativ ce ar trebui amintit este acela referitor la prezența unui număr mare de studenți, ȋnsă la absența unor donații din partea lor din lipsa veniturilor, astfel îngreunând obiectivul ce dorim să-l atingem.

Preview document

Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 1
Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 2
Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 3
Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 4
Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 5
Planul Campaniei - O faptă bună de Crăciun - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Planul Campaniei - O fapta buna de Craciun.docx

Alții au mai descărcat și

Procesul decizional

Definiție. Comportamentul consumatorului are la bază studierea indivului, grupurilor sau organizațiilor.Acestă studiere se concentrează în special...

Tehnici Promoționale

CAPITOLUL I. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND PROMOVAREA 1.1. Rolul şi importanţa promovării Sarcina marketingului este de a satisface nevoile...

Bazele Marketingului Public

PARTEA I. BAZELE MARKETINGULUI PUBLIC Cap. 1. Marketingul public şi obiectul său de activitate Istoria marketingului este caracterizată...

Tehnici Promoționale

1.1. Principalele obiective ale unităţii de învăţare nr.1 UI 1 - Definirea conceptului de politică promoţională; - Înţelegerea tipologiei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Strategii de Pătrundere pe Piață

Strategii de pătrundere pe piață Tipologia strategiilor de abordare a unei pieţe externe Strategiile de marketing, indiferent dacă sunt destinate...

Constituirea societăților comerciale

CAPITOLUL 1. NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND INTREPRINDERILE COMERCIALE 1.1. Scurt istoric privind aparitia si evolutia societatilor comerciale...

Marketing anul 2

MARKETING Lect. Dr. ec. Raluca TODOR WHAT IS MARKETING? Marketing SELLING Marketing ADVERTISING Selling starts only when you have a product....

Ai nevoie de altceva?