Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare

Licență
10/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 131 în total
Cuvinte : 35758
Mărime: 11.36MB (arhivat)
Publicat de: Teofil Jean Petcu
Puncte necesare: 14

Cuprins

  1. Capitolul I - Prezentarea temei tehnice a proiectului. Conceptul ce stă la baza mediului de stocare a informației 3
  2. Capitolul II - Unitățile de discuri fixe - Hard Disk-ul ..6
  3. 2. Considerații teoretice 6
  4. 2.1 Înregistrarea magnetică a informațiilor ..6
  5. 2.2. Metode de codificare a informațiilor .8
  6. 2.2.1. Metoda FM 9
  7. 2.2.2. Metoda MFM .10
  8. 2.2.3. Metoda RLL ..11
  9. 2.3. Descrierea funcționării unităților de discuri ..12
  10. 2.4. Elemente constructive ale unităților de discuri ..13
  11. 2.4.1. Platanele .14
  12. 2.4.2. Stratul magnetic .15
  13. 2.4.3. Capetele de citire/scriere 15
  14. 2.4.4. Mecanisme de poziționare a capetelor .. .17
  15. 2.4.5. Motorul de antrenare ..19
  16. 2.4.6. Placa logică 20
  17. 2.5. Detalii de funcționare .22
  18. 2.5.1. Sincronizarea ceasului de citire/scriere ..22
  19. 2.5.2. Detectarea biților 23
  20. 2.5.3. Metoda de detecție PRML . 24
  21. 2.6. Piste, cilindri și sectoare 26
  22. 2.6.1. Deosebirea dintre piste și cilindri . .27
  23. 2.6.2. Structura pistelor și a sectoarelor . ..27
  24. 2.6.3. Înregistrarea zonată .. ..29
  25. 2.7. Interfața ATA .. ..30
  26. 2.7.1. Prezentare generală .. ..30
  27. 2.7.2. Conectori și cabluri . ...32
  28. 2.7.3. Semnalele interfeței ATA . . 34
  29. 2.7.4 Configurarea unităților ATA .. 38
  30. 2.7.5 Comenzi ATA 40
  31. Capitolul III - Cardurile de memorie. Memoria Flash 41
  32. 3.1 CompactFlash - Istoria creării standardului 41
  33. 3.2 Caracteristici ale standardului CompactFlash 42
  34. 3.2.1 CompactFlash PCMCIA Adapter și cardurile de memorie . ..42
  35. 3.2.2 Avantajele cardului CompactFlash .43
  36. 3.3 SecureDigital .43
  37. 3.3.1 Istoria standardului 43
  38. 3.3.2 Caracteristici ale standardului 44
  39. 3.4 Construcția tehnică a cardurilor de memorie .47
  40. 3.4.1 Memoria flash .. ..47
  41. 3.4.2 Tipurile chip-urilor de memorie . 48
  42. 3.4.3 Tehnologia de producție a cardurilor .. 48
  43. 3.4.4 Capacitatea chip-urilor 51
  44. 3.5 Alegerea tipului de card ..51
  45. 3.5.1 Rata de transfer ..52
  46. 3.5.2 Capacitatea .53
  47. 3.5.3 Dimensiuni .53
  48. Capitolul IV - Date tehnice de principiu ale componentelor electronice folosite în lucrare . .54
  49. Capitolul V - Proiectarea electronică . .69
  50. 5.1 Metode de fabricare a PCB-urilor . .69
  51. 5.2 Proiectarea schemei electrice . 88
  52. 5.3 Proiectarea cablajului PCB . 90
  53. Capitolul VI - Proiectarea informatică . ...92
  54. 6.1 Codul sursă pentru programarea microcontrollerului PIC 16F877A ..93
  55. 6.2 Interfața software de programare IC-Prog ...126
  56. Capitolul VII - Concluzii 127
  57. Bibliografie .128

Extras din licență

Să se proiecteze și să se execute un dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare, consum redus de energie, capabil să îndeplinească funcțiile unui Hard Disk (stocare informație). Se va utiliza memorie flash (CF Card, SD Card, MMC, MicroSD Card etc., la alegere ) și microcontroller PIC 16F877A din familia Microchip. Pentru demonstrație se va utiliza sistemul de oprerare Windows 95/98/Me (FAT 32), preinstalat pe dispozitivul realizat.

În lucrarea aleasă am încercat să prezint posibilitatea de realizare a unui dispozitiv electronic bazat pe tehnologia memoriei flash capabil să îndeplinescă funcția unui hard disk, și anume, stocarea informației, dar cu performanțe mult îmbunătățite față de hard disk-urile tradiționale.

După cum se știe hard disk-ul este una dintre cele mai importante și de asemenea cele mai interesante componente ale unui PC. El are o istorie interesantă datând de la începuturile anilor 1950. Poate unul dintre motivele pentru care am ales această temă este tocmai evoluția fascinantă a hard disk-urilor în următoarele aspecte: capacitate, viteză, consum de energie, dimensiuni, etc., dar și posibilitățile și direcția actuală de dezvoltare a acestui tip de dispozitiv, când ceea ce astăzi este „cel mai rapid”, mâine va fi „al doilea cel mai bun”.

Performanța hard disk-ului este foarte importantă deoarece hard disk-ul este una dintre cele mai lente componente interne ale unui PC și de aceea adesea limitează performanțele sistemului ca întreg. Calitatea și durabilitatea sunt critice în cazul acestui dispozitiv deoarece aici sunt păstrate toate datele dintr-un PC. Nici o altă componentă nu conduce atât de direct la dezastru dacă „dă greș”.

Lucrarea de față este structurată după cum urmează:

În capitolul II am realizat o prezentare a hard disk-urilor tradiționale în care am atins probleme legate de înregistrarea informației, elementele constructive ale hard disk-ului și funcționarea acestora, precum și interfața dintre hard disk și celelalte componente ale unui PC.

Capitolul III prezintă esența acestei lucrări și anume cardurile de memorie și tehnologia de fabricație pe care se bazează: memoria flash, evidențiind avanjatele utilizării ei in construcția echipamentelor de stocare a informației.

Dispozitivul realizat cuprinde atât partea electronică, cât și partea informatică. Modulul electronic cuprinde elemente pasive: rezistențe, condensatori, tranzistori, precum și un element de comandă: microcontroller PIC 16F877A - realizat de MicroChip și un element indicator: display LCD DEM 16216 SYH-LY. Date tehnice despre dispozitivele elctronice folosite în lucrare se găsesc în capitolul IV. Pentru programarea microcontroller-ului s-a utilizat un programator JDM pentru programat microcontrollere și memorii EEPROM, care lucrează foarte bine cu softul ICProg. Programul este realizat în MikroPascal, deci limbaj Pascal, compilat și generat în fișiere de tip *.asm, *. Pps, *.hex, acesta din urmă fiind scris în PIC. Toate aceste asunt prezentate în capitolul VI și în Anexa 1.

Proiectarea electronică, și anume metode de fabricație a PCB-urilor și realizarea schemei electrice a montajului propus, sunt descrise în capitolul V.

Lucrarea se încheie cu concluziile obținute în urma realizării acestui dispozitiv, precum și direcții privind îmbunatățirile ce se pot aduce în vederea creșterii performanțelor.

Schema bloc a mediului de stocare a informației

- Capitolul II -

Unitățile de discuri fixe - Hard Disk-ul

2. Considerații teoretice

2.1. Înregistrarea magnetică a informațiilor

Unitățile de discuri magnetice funcționează pe baza principiului electromagnetismului. Conform acestui principiu, în jurul unui conductor prin care trece un curent electric se generează un câmp magnetic. Câmpul magnetic astfel creat polarizează materialele magnetice aflate sub influența sa. Dacă se schimbă sensul curentului electric, se inversează și polaritatea câmpului magnetic.

Un alt efect al electromagnetismului este acela că într-un conductor aflat într-un camp magnetic variabil se induce un curent electric. Sensul curentului electric indus se schimbă odată cu schimbarea polarității câmpului magnetic. Aceste efecte ale electromagnetismului permit înregistrarea informațiilor pe un disc și citirea lor ulterioară.

Capetele de citire/scriere din unitățile de disc au formă de U și au înfășurate spire prin care poate trece un curent electric. Atunci când circuitele unității de disc comandă trecerea unui curent electric prin spire, în capul de citire/scriere se induce un câmp magnetic. Dacă polaritatea curentului electric se schimbă, se schimbă și polaritatea câmpului magnetic indus. Aceste capete sunt deci electromagneți a căror polaritate poate fi schimbată foarte rapid. La capătul în formă de U al capului de citire/scriere există un întrefier. Liniile de forță ale câmpului magnetic din întrefier se curbează spre exterior, trecând prin stratul magnetic al discului aflat sub capul de citire/scriere, deoarece acest strat are o rezistență magnetică mai mică decât cea a aerului din întrefier. Câmpul magnetic care trece prin stratul magnetic aflat sub întrefier orientează particulele magnetice în același sens cu el. Polaritatea câmpului magnetic, și deci cea a stratului magnetic de pe disc, depind de sensul curentului electric din înfășurările capului.

Pe un disc neînregistrat, polaritățile câmpurilor magnetice ale particulelor materialului magnetic sunt orientate aleator, fiecare din aceste mici câmpuri fiind anulat de unul de polaritate opusă, astfel încât suprafața discului este nepolarizată.

Particulele aflate imediat sub întrefierul capului de scriere sunt orientate de câmpul magnetic

al acestuia în același sens cu câmpul. După ce se produce orientarea câmpurilor individuale, acestea nu se mai anulează reciproc, și în regiunea respectivă de pe suprafața discului apare un câmp magnetic. Acest câmp este generat de mai multe particule, ele producând un câmp magnetic cumulativ care poate fi detectat. Câmpul magnetic cu o anumită direcție se numește flux magnetic.

Pe măsură ce discul se rotește sub capul de scriere, acesta poate induce în stratul magnetic de pe disc un flux magnetic. La inversarea sensului curentului electric din înfășurarea capului, se inversează polaritatea câmpului din întrefier, ca și polaritatea fluxului magnetic indus pe suprafața discului. Schimbările sensului orientării particulelor magnetice de pe suprafața discului se numesc

inversări de flux sau tranziții de flux.

Un cap de scriere induce pe disc tranziții de flux, pentru a înregistra informații. Pentru fiecare bit (sau grup de biți) de informație care este înregistrat pe disc, în stratul magnetic sunt induse secvențe de tranziții de flux, pe zone bine determinate, numite celule de tranziții sau celule de bit.

Aceste celule sunt zone de pe suprafața discului, determinate de viteza de rotație și de timpul în care capul de scriere induce tranzițiile de flux.

Secvența specifică de tranziții de flux dintr-o celulă de tranziții, utilizată pentru memorarea unui anumit bit sau a mai multor biți de informație, se numește metodă de codificare. Controlerul de disc preia informațiile care trebuie înregistrate și le codifică într-o serie de tranziții de flux de durată bine determinată, conform metodei de înregistrare care se utilizează.

În timpul procesului de scriere, capului de scriere i se aplică o tensiune, inversarea polarității acestei tensiuni ducând și la inversarea polarității câmpului magnetic care se înregistrează. Tranzițiile de flux sunt înscrise în punctele în care se inversează polaritatea înregistrării. La citire, capul de citire nu generează aceeași formă de undă care a fost utilizată pentru

scrierea pe disc, ci generează câte un impuls de tensiune la fiecare trecere peste o tranziție de flux.

Dacă tranziția este de la polaritatea pozitivă la cea negativă, impulsul indus este o tensiune negativă. Dacă tranziția este de la polaritatea negativă la cea pozitivă, impulsul indus va fi o tensiune pozitivă.

Deci, în timpul citirii informației de pe disc, capul devine un detector de tranziții de flux, generând

impulsuri de tensiune la fiecare trecere peste o tranziție de flux. Zonele fără tranziții de flux nu generează impulsuri.

Figura 1.1 ilustrează relația dintre formele de undă la scriere și la citire și tranzițiile de flux

înregistrate pe disc.

Bibliografie

1. David A.Patterson, John Hennessy "Organizarea și proiectarea calculatoarelor. Interfața hardware/software", Ed. ALL Educational, 2002, traducere Bogdan și Octavian Cărbunar

2. Andrew Tanenbaum "Organizarea structurata a Calculatoarelor", ed. 4, Ed. Byblos, 2004

3. Zoltan Francisc Baruch - Sisteme de intare/ieșire ale calculatoarelor, Ed. Albastră, Cluj Napoca, 2000

4. Michael B. Karbo "IDG - Camerele digitale de la A la Z", Ed. Egmond, 2007

5. Bălan Radu, Microcontrolere - Structură și aplicații, Ed. Todesco,

Cluj-Napoca, 2002

6. F. Stan, E.O. Vîrjoghe, M. Ionel - Tratat de inginerie electrică, Ed. Bibliotheca, Târgoviște,2005

7. Dragoș Dobrescu, Adrian Rusu, Lidia Dobrescu - Dispozitive și circuite electronice, Ed. PRINTECH, 1999.

8. Eugenia ISAC - Măsurări electrice și electronice, București, 1993.

9. P. Cioară, O. Birău, R. Pârvan - Electronică, București 1983.

Bibliografie WEB

1. www.cameredigitale.ro

2. www.microchip.com

3. www.wikipedia.org

4. www.audiopractik.go.ro

5. www.icprog.com

6. www.eagle.com

Preview document

Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 1
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 2
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 3
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 4
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 5
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 6
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 7
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 8
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 9
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 10
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 11
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 12
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 13
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 14
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 15
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 16
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 17
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 18
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 19
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 20
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 21
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 22
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 23
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 24
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 25
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 26
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 27
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 28
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 29
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 30
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 31
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 32
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 33
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 34
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 35
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 36
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 37
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 38
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 39
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 40
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 41
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 42
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 43
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 44
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 45
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 46
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 47
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 48
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 49
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 50
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 51
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 52
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 53
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 54
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 55
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 56
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 57
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 58
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 59
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 60
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 61
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 62
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 63
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 64
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 65
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 66
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 67
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 68
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 69
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 70
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 71
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 72
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 73
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 74
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 75
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 76
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 77
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 78
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 79
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 80
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 81
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 82
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 83
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 84
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 85
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 86
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 87
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 88
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 89
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 90
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 91
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 92
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 93
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 94
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 95
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 96
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 97
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 98
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 99
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 100
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 101
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 102
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 103
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 104
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 105
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 106
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 107
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 108
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 109
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 110
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 111
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 112
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 113
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 114
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 115
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 116
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 117
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 118
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 119
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 120
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 121
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 122
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 123
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 124
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 125
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 126
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 127
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 128
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 129
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 130
Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare - Pagina 131

Conținut arhivă zip

  • Dispozitiv electronic de capacitate medie de stocare.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Aspecte teoretice și practice referitoare la infracțiunea de spionaj

Argumentum Lucrarea de faţă tratează infracţiunea de spionaj în dreptul penal român, plecând de la convingerea că această faptă reprezintă o mare...

Criminalitate informatică

ASPECTE INTRODUCTIVE Evoluția științifică la care asistăm în prezent, explozia informațională din toate domeniile, complexitatea ridicată a...

Diode Semiconductoare

Diode semiconductoare I. GENERALITĂŢI 1. Istoric Dioda a constituit primul dispozitiv electronic, care a revoluţionat ştiinţa şi tehnica în anul...

Implementarea ultracapacitoarelor în sisteme de protecție

Introducere Lucrarea de faţă urmăreşte analizarea şi corectarea problemelor care apar în instalaţiile de alimentare cu energie electrică, în...

Structura și funcționarea unui PC

Calculatorul este o masina care prelucreaza informatiile automat. Pentru aceasta trebuie sa i se furnizeze datele pe care trebuie sa le prelucreze...

Hard-Diskul

Argument HDD este o componenta de baza fara de care calculatorul nu ar putea functiona. Daca la inceput HDD-ul era de dimensiuni mari si spatiul...

Hard Disk-ul

Hard-diskul sau discul dur (hard-disk, hard drive, hard-disk drive sau HDD) este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea non-volatilă a...

Utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicații pentru modernizarea sistemului informațional

I. TEMA : ABORDARI MODERNE IN MANAGEMENTUL PUBLIC SI OPORTUNITATEA ADAPTARII SI IMPLEMENTARII LOR IN INSTITUTIILE PUBLICE DIN ROMANIA II....

Ai nevoie de altceva?