Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 10301
Mărime: 258.29KB (arhivat)
Publicat de: Valentin B.
Puncte necesare: 10
Craiova

Cuprins

  1. Introducere 4
  2. CAPITOLUL 1 PREZENTAREA GENERALĂ A SC HELPAN SRL ...6
  3. 1.1 Profil de activitate al SC Helpan SRL 6
  4. 1.2 Serviciile oferite de către SC Helpan SRL .7
  5. 1.3 Furnizorii și clienții SC Helpan SRL ..9
  6. CAPITOLUL 2 MANAGEMENTUL CARIERELOR PROFESIONALE LA SC HELPAN SRL ..11
  7. 2.1 Particularități ale procesului de management și de planificare al carierelor profesionale ..11
  8. 2.2 Managementul și planificarea carierelor profesionale în cadrul SC Helpan Srl 13
  9. 2.3 Descrierea procedurii de planificare a carierelor profesionale la SC Helpan SRL .17
  10. 2.4 Recomandari și îmbunătățiri la SC Helpan SRL 25
  11. Concluzii ..27
  12. Bibliografie ...29
  13. ANEXE

Extras din licență

Introducere

Prin lucrarea de față, se urmărește prezentarea și analizarea elementelor și etapelor care sunt avute în vedere atunci când se realizează managementul carierei profesionale în cadrul unei organizații.

În prim plan în managementul resurselor umane este asigurarea și dezvoltarea potențialului uman, cu scopul de a se obține performanțe maxime, folosind cele mai adecvate metode și mijloace de muncă.

În viață, o persoană se confruntă mereu cu diferite dificultăți și trebuie să aleagă calea cea mai potrivită pentru el.

După alegerea drumului trebuie ca acea persoană să aibă în vedere toate suișurile și coborâșurile pentru că viața este plină de asemenea lucruri. Principiile fiecarei persoane, în timpul vieții sunt de a alege calea cea mai bună pe plan profesional și pe plan educațional.

Legătura ce se formează între pregătirea profesională și educație este una strâns legată prin simplu fapt că ambele alegeri sunt luate interdependent.

De specificat este că pregătirea profesională depinde în totalitate de interese, pasiuni, cât și educația fragedă a angajatului. De cele mai multe ori experiența profesională se câștigă în timp având ca bază teoretică cultura educațională, iar ca bază practică activitățile din cadrul locului de muncă. În acest fel suntem dispuși suntem dispuși să ne perfecționăm în mod constant chiar continuu, în domeniul respectiv, prin aceasta având șanse foarte mari de a avea o carieră de succes și a ne pune în valoare aptitudinile.

Cea mai importantă decizie din viața unei persoane este alegerea profesională, aceasta având ca urmare succesul sau insuccesul.

Alegerea acestei teme are la baza atenția din ce în ce mai mare care se acordă carierei profesionale, proces care datorită dimensiunii și complexității implicațiilor sale, se confruntă cu o expansiune constantă în organizațiile moderne.

Lucrarea încearca să evidențieze ansamblul etapelor prin care se realizează procesul de dezvoltare al carierei individuale, factorii care stau la baza acestui proces, stadiile acestui proces, factorii cheie din cadrul unei organizații care pot să contribuie la succesul sau eșecul angajaților:

Ca și obiective urmărite în cadrul acestei lucrări, se pot menționa:

- Definirea managementului carierei profesionale;

- Definirea conceptului de carieră;

- Prezentarea stadiilor carierei profesionale;

- Prezentarea scărilor de avansare în carieră ce evidențiază mișcările salariaților de la un post la altul, cu precizarea criteriilor specifice fiecărui post;

- Implementarea unor planuri de carieră;

- Crearea unui climat în cadrul firmei care să permită o comunicare deschisă;

- Comunicarea stategiei de dezvoltare a resurselor umane din cadrul organizației;

Lucrarea „MANAGEMENTUL CARIERELOR PROFESIONALE LA SC HELPAN SRL” este structurată pe două capitole.

Primul capitol prezintă o mică descriere a firmei SC Helpan SRL ce este o companie înființată în 2011 cu capital integral românesc ce face parte dintr-un grup de firme Helco cu preocupări în domenii diferite de activitate, mai exact: consultanță, service, producție utilaje de panificație, depozit de materiale, import utilaje panificație și fabricarea produselor de panificație și patiserie.

Societatea HELPAN oferă servicii de proiectare și producție utilaje și repere de natură metalică. Activitățiile principale sunt proiectarea mecanică, proiectare electrică, debitare laser, îndoire, sudură, vopsire electrostatică și montaj.

Cel de-al doilea capitol prezintă întregul considerații generale asupra întregului proces de dezvoltare al carierei profesionale în cadrul firmei Sc Helpan SRL, fiind prezentată fiecare etapă specifică, elementele și factorii importanți din fiecare stadiu, identificarea nevoilor organizaționale viitoare de personal, evaluarea periodică a performanțelor angajaților, importanța acordată de firmă resurselor umane, care contribuie la succesul acesteia, dar și la dezvoltarea individuală a angajaților.

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA GENERALĂ A SC HELPAN SRL

1.1 . Profil de activitate al SC Helpan SRL

HELPAN este o companie înființată în 2011 cu capital integral românesc ce face parte dintr-un grup de firme Helco cu preocupări în domenii diferite de activitate, mai exact: consultanță, service, producție utilaje de panificație, depozit de materiale, import utilaje panificație și fabricarea produselor de panificație și patiserie.

Societatea HELPAN oferă servicii de proiectare și producție utilaje și repere de natură metalică. Activitățiile principale sunt proiectarea mecanică, proiectare electrică, debitare laser, îndoire, sudură, vopsire electrostatică și montaj.

Fima are certificarea ISO 9001 pentru activitatea curentă și în momentul de față face parte din topul național al companiilor care activează în zona de prelucrare metalică de tablă.

Cu o experiență în domeniul industriei confecțiilor metalice, SC HELPAN SRL, pune la dispoziția clienților săi dezvoltarea de proiecte, realizarea de produse și servicii ce îndeplinesc cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea, costurile și termenele de livrare.

Pentru a răspunde nevoilor clienților, societatea are în dotare mijloace tehnologice moderne care au dus la obținerea de produse superioare calitativ la cele mai reduse costuri.

Specializată în proiectarea și fabricarea de bene basculante cu certificate de omologare societatea are, de asemenea contracte de colaborare cu diverși parteneri din domeniul industrial autohton și internațional.

În ultimii 3 ani activitatea firmei a fost în continuă creștere, veniturile acesteia fiind în concordanță cu aceste elemente. Pentru anul 2015, cifra de afaceri a fost de 5.5 milioane de lei, față de 2.3 milioane în 2014. Compania prezintă un profit stabil, în concordanță cu piața și se concentrează pe oferirea de servicii pe piața europeană.

În ceea ce privește mijloacele de productie de care dispune firma se pot menționa:

- suprafața de producție de peste 1000 mp.

- echipa de producție formată din persoane specializate.

- poduri rulante, motostivuitoare.

- debitare laser: putere 5500w.

- îndoire cu CNC de la 50 la 200 tone forță.

- tăiere profile de dimensiuni mari.

- prelucrări mecanice (strunjiri, frezări, gauriri, etc.).

- montaj.

- sudura.

- debitare prin ștanțare.

- cabină șablare (dimensiuni: L=10m; l=6m; H=6m).

- cabină vopsire (dimensiuni: L=10m; l=6m; H=6m).

- cabină vopsire cu pulbere în câmp electrostatic (dimensiuni: L=5.40m; l=1.25m; H=2.40m)

Bibliografie

1. A. Kania, M. Spilka, Chosen Aspects Of Knowledge Management In Enterprises, Journal Of Achievements In Materials And Manufacturing Engineering 38/2 2010.

2. Burloiu Petre - „Managementul Resurselor Umane”, Editura Lumina Lex, București, 2001.

3. Cole A. G. - „Managementul Personalului”, Editura Codecs, București, 2000.

4. D. Lewicka, Human Capital Management In Polish Enterprises, Pwn, Warsaw, 2010.. 5. D. Ulrich, W. Brockbank, J. Allen, J. Jounger, M. Nyman, Modern Human Resources Management, Wolters Kluwer Publishers, Warsaw, 2010.

6. Fegley, S . (2006) . Shrm Succession Planning Survey Report. Alexandria, Va: Society For Human Resource Management, 2006.

7. Manolescu Aurel, Managementul Resurselor Umane, Editura Economică, București, 2005.

8. Mureșanu Doina, Managementul Resurselor Umane, Editura Independența Economică, Pitești, 2002.

9. M.L. Lengnick-Hall, C.A. Lengnick-Hall, L.S. Andrade, B. Drake, Strategic Human Resource Management, The Evolution Of The Field, Human Resource Management Rewiev 19/2, 2009.

10. Nicolăescu Ovidiu, Managerii Și Managementul Resurselor Umane, Editura Economică, București, 2005.

11. Peterson, G., Sampson, J., Reardon, R., ( 1991), Career development and services. A cognitive aproach, Pacific Grove, CA: Brooks/ Cole.

12. Rădăceanu Eduard, Management. Generatorul Succesului, Ed. Bren, București, 2001, P. 29

13. Radu Emilian (Coordonator), - „Managementul Resurselor Umane, Editura Ase, București, 2003.

14. Lect. Univ. Dr. Scholtz Bela - „Managementul Resurselor Umane”, Universitatea „Vasile Goldiș” Arad, 2009.

15. Society For Human Resource Managementthe Shrm Symposium On The Future Of Strategic Hr . Alexandria, Va: Society For Human Resource Management, 2005.

Preview document

Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 1
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 2
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 3
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 4
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 5
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 6
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 7
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 8
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 9
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 10
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 11
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 12
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 13
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 14
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 15
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 16
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 17
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 18
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 19
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 20
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 21
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 22
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 23
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 24
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 25
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 26
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 27
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 28
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 29
Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Managementul carierelor profesionale la SC Helpan SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?