Extras din licență
Lucrarea in cauza se va fundamenta pe situatia actuala de pe piata produselor bancare romanesti, tratand modalitatile, canalele si gradele de promovare a cardurilor in randul clientilor si de acceptare a acestora de catre comercianti.
Lucrarea va avea la baza doua chestionare a caror forma va facilita intelegerea acestora de catre subiecti; primul se va adresa unui esantion de 100 de persoane, ales aleator, si va interoga aspecte calitative si informatii privind exclusiv cardurile si utilizatorii acestora (existenti deja sau potentiali); cel de-al doilea chestionar se va aplica unui esantion de 50 de comercianti, acceptatori sau nu de carduri, urmarind atitudinea lor in ceea ce priveste acceptarea cardurilor ca modalitate de plata.
Elaborarea chestionarelor si de structurarea intrebarilor din continutul acestora se vor face in acord cu o serie de anchete si principii sociologice din domeniu, apartinand unor autori precum: F. de Singly, K. Lancaster, R. Weiers, R. Cellini, L. Lambertini. Conceptele economice, sociologice, matematico-statistice si lexicale
se vor regasi in detaliu in primul capitol al lucrarii. Totodata, aici se va explica necesitatea acestui studiu de marketing bancar si tehnicile folosite pentru a obtine rezultatele cele mai relevante, prin aplicarea celor doua chestionare unor esantioane aleator alese. Se va urmari totodata asigurarea reprezentativitatii esantioanelor de subiecti.
Modul de concepere a chestionarelor va fi de asa natura incat, pe langa cuantificarea situatiei din acest moment (la nivelul clientilor existenti sau potentiali si la nivelul comerciantilor acceptatori sau potential acceptatori), sa permita identificarea activa a nevoilor clientilor si comerciantilor raportat la aceste produse bancare (cardurile).
Capitolul II al lucrarii va cuantifica matematic rezultatele cercetarii prin chestionare, oferind interpretarile economice aferente, corelatii intre intrebari, facand apel la tehnici grafice pentru a facilita aceste interpretari ( grafice, diagrame de structura etc.).
Capitolul III va oferi o analiza in detaliu, pe considerente obiective, constituind partea de concluzii care va fi fundamentul unor propuneri de solutii pentru viitorul imediat, urmarindu-se principiile maximizarii profitului atat pentru banca, cat si pentru comerciant, cu un minim de costuri in procesul generalizarii cardurilor si acceptarii lor, respectandu-se totodata gradul de satisfacere a nevoilor clientului si fidelizarea acestuia.
Lucrarea se va finaliza cu prezentarea a ultimelor informatii de pe piata cardurilor din Romania sub aspectul legislativ si economic.
Lucrarea se doreste a fi oportuna in conditiile din acest moment ale pietei, astfel incat sa poata anticipa evolutia in viitorul apropiat, pornind de la cuantificarile prezente si incercand sa ofere solutii viabile pentru expansiunea produsului card la clienti (utilizatori) si generalizarea serviciului de acceptare la comercianti.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Cercetare de Marketing - Studiu de Piata Cardul ca Mijloc de Plata.doc