Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: pdf, pptx
Pagini : 87 în total
Cuvinte : 14517
Mărime: 7.40MB (arhivat)
Publicat de: Georgiana Bîrdea
Puncte necesare: 14
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Ing. Olivia Doina Negoiță
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti
Specializare: Inginerie și Management

Cuprins

  1. Introducere . 1
  2. Capitolul 1 Definirea conceptului de MARKETING .. 5
  3. 1.1. Scurt istoric al marketingului 6
  4. 1.1.1 Noțiunea de nevoie, dorință, cerere 6
  5. 1.1.2 Noțiunea de produs . 7
  6. 1.1.3 Noțiunea de piață 8
  7. 1.1.4 Noțiunea de comerciant .. 9
  8. 1.2. Rolul planificării de marketing 10
  9. 1.3. Strategia și mixul de marketing ... 12
  10. Capitolul 2 Definirea conceptului de MARKETING DIGITAL . 20
  11. 2.1 Ce înțelegem prin MARKETING DIGITAL? . 20
  12. 2.2. Cum a evoluat marketingul? 21
  13. 2.3. Caracteristici cheie ale strategiei de marketing digital 26
  14. 2.4. Beneficiile mijloacelor de comunicare digitale ... 27
  15. 2.5 Strategia de marketing digital .. 33
  16. Capitolul 3 Studiu de caz raportat la compania S.C. OCTALEX S.R.L 35
  17. 3.1 S.C. OCTALEX S.R.L - Ferestre pentru case pasive . 35
  18. 3.2 Obiect de activitate .. 36
  19. 3.3 Strategiile companiei ... 37
  20. 3.4 Misiunea și viziunea companiei .. 38
  21. 3.5 Analiza SWOT a companiei 39
  22. 3.6 Istoricul companiei .. 40
  23. Capitolul 4 Metodologia cercetării . 44
  24. Concluzii și propuneri .. 55
  25. Anexe . 57
  26. Bibliografie 60

Extras din licență

Introducere

Tâmplăriile pentru case pasive sunt acum la mare căutare datorită eficienței termice pe care o oferă dar și pentru aspectul lor modern. O mare parte din timp este petrecut acasă și fără îndoială ne dorim mai mult confort, atât pentru noi cât și pentru familia noastră. De aceea, am ales să aprofundez acest domeniu în lucrarea mea astfel încât să fie pe înțelesul tuturor.

O casă pasivă este o clădire proiectată în mod intenționat pentru a consuma un procent substanțial mai mic de energie. Casa verde beneficiază, așadar, de căldură, electricitate sau chiar apă, produsă din energie regenerabilă.

Lucrarea are ca scop evidențierea importanței marketingului digital în succesul unei companii, acesta reprezentând o componentă esențială.

În prezent, una dintre cele mai folosite metode de promovare este marketingul online atât în cadrul companiilor cât și în viața de zi cu zi. Marketingul digital se concentrează pe promovarea companiei în mediul online și pe interacțiunea cu publicul adecvat.

Poate că nu ne dăm seama dar interacționăm cu marketingul digital zilnic. Ar fi neobișnuit să nu vedem publicitate online pentru bunuri sau servicii deoarece ne-am obișnuit cu aceste strategii folosite tot mai des. Din această cauză metodele marketingului online le-au înlocuit pe cele tradiționale în proporții de 70%.

Cu ajutorul autorilor Philip Kotler, Dave Chaffey, Kevin Lane Keller și mulți alții, cunoscuți pentru renumitele cărți și articole despre tot ce înseamnă marketingul, am înțeles ce reprezintă acest concept, de ce este atât de utilizat și ce beneficii ne poate aduce.

Partea teoretică a lucrării prezintă noțiuni introductive oferind o înțelegere de bază a conceptului de marketing, în care sunt ilustrate informații despre rolul și etapele sale, o scurtă istorie și câteva definiții ale expertului Philip Kotler, care se regăsesc în primul capitol., împărțit în secțiuni și subsecțiuni.

Capitolul al doilea se concentrează pe definirea și înțelegerea conceptului de marketing digital, prezentate în secțiunea 2.1, Secțiunea 2.2 discută despre cum a evoluat marketingul digital din trecut și până în prezent. În secțiunea 2.3, se analizează caracteristicile cheie utilizate.

Beneficiile mijloacelor de comunicare utilizate în prezent sunt ilustrate în secțiunea 2.4, precum și strategiile evidențiate detaliat, fiind prezentate în secțiunea 2.5.

Capitolul al treilea din cadrul proiectului prezintă studiul de caz raportat la firma S.C OCTALEX S.R.L în care se prezintă o introducere în companie în secțiunea 3.1 a lucrării, precum și informații cu privire la obiectul de activitate dezvoltat în secțiunea 3.2. Strategiile de afaceri ale firmei se regăsesc în secțiunea 3.3 iar misiunea și viziunea, analiza swot și istoricul companiei sunt ilustrate în secțiunile 3.4, 3.5, și respectiv 3.6. În continuarea studiului de caz am sunt prezentate valorile și modalitățile de promovare care fac legătură cu titlul lucrării.

În ultimul capitol, denumit metodologia cercetării se regăsește chestionarul care a fost principalul instrument de culegere al datelor distribuit în mediul online și care m-a ajutat să descopăr principalele probleme cu care se confruntă compania.

În capitolul intitulat concluzii și propuneri, sunt prezentate recomandări specifice pentru OCTALEX în ceea ce privește implementarea unor strategii pentru creșterea numărului de clienți și pentru perfecționarea afacerii.

Capitolul 1 Definirea conceptului de MARKETING

Marketingul este descris pur și simplu ca fiind localizarea și abordarea profitabilă a nevoilor umane. Produsele beneficiază de avantajele suplimentare ale formei, posesiei, timpului, locului și utilității informaționale. În termeni simpli, marketingul este actul de a furniza produsele și serviciile adecvate clientului potrivit, la momentul, locul, prețul și nivelul de comunicare și promovare adecvate. Marketingul, în sensul său cel mai larg, se referă la orice legătură inter- sau intraorganizațională care implică o tranzacție. Mai mulți autori au dat diferite definiții ale marketingului. Asociația Americană de Marketing (1960) a oferit definiția originală a conceptului -

„Acesta definește marketingul ca fiind desfășurarea activităților de afaceri care direcționează fluxul de bunuri și servicii de la producător la consumator sau utilizator.” (Association, 2008)

Cu toate acestea, această definiție are o viziune foarte limitată asupra marketingului, deoarece consideră că marketingul este doar o activitate de distribuție care începe după ce articolele au fost create și se încheie doar cu livrarea bunurilor către clienți. În zilele noastre, însă, marketingul începe mult mai devreme cu identificarea nevoilor și dorințelor clienților, elaborează produsul în conformitate cu aceste nevoi și dorințe și se încheie cu asigurarea satisfacției consumatorilor prin oferirea unei abundențe de servicii post-cumpărare. Prin urmare, ambele capete ale acestei definiții trebuie extinse. Asociația Americană de Marketing a oferit încă o altă definiție, care sună astfel -

„Marketingul este procesul de planificare și execuție a conceperii, stabilirii prețurilor, promovării și distribuției de idei, bunuri, servicii pentru a crea schimburi care să satisfacă dorințele individuale și organizaționale.” (Association, 2008)

Cu acest concept, marketingul este privit dintr-un unghi mai larg. Acesta începe cu etapa de planificare a produselor și se încheie cu furnizarea de servicii post-vânzare și asigurarea fericirii clienților.

Philip Kotler definește noțiunea de marketing astfel - „Un proces social și managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obțin ceea ce le este necesar și doresc prin crearea, oferirea și schimbul de produse și servicii la o anumită valoare”. (Kotler, 1999, p. 3) Simplist, marketingul reprezintă "arta și știința de a vinde”.

Totodată, potrivit lui (Stanton, 1994, p. 7) ,,Marketingul este un sistem de activități de afaceri menite să planifice, să stabilească prețurile, să promoveze și să distribuie bunuri și servicii de valoare - bunuri și servicii care satisfac dorințele - în beneficiul pieței - consumatori casnici sau utilizatori industriali prezenți și potențiali.”

În prezent, definițiile AMA1 au fost revizuite și reaprobate/modificate de către un grup activ de cinci cercetători - Marketingul este activitatea, setul de instituții și procesele de creare, comunicare, livrare și schimb de oferte care au valoare pentru clienți, clienți, parteneri și societate în general. (Aprobat în 2017) (Marketing, 2017)

1.1. Scurt istoric al marketingului

Marketingul este una dintre cele mai interesante și utile subiecte pe care le putem studia.

Nu s-a înțeles întotdeauna că marketingul implică o tranzacție. Pentru a înțelege mai bine modul în care marketingul s-a schimbat de-a lungul timpului, am aruncat o privire asupra istoriei educației de marketing. În 1902, marketingul a fost abordat pentru prima dată în cursuri de afaceri. Cursurile de atunci aveau nume precum „Distribuirea mărfurilor”, iar marketingul era privit ca o metodă de distribuție. Într-adevăr, Asociația Americană de Marketing încă definește oficial marketingul ca ,,execuția de activități comerciale care influențează fluxul de produse și servicii de la producător la client sau utilizator. Conform unei definiții comune din anii 1950, marketingul a fost procesul de a oferi societății un anumit nivel de viață.

În anii 1900-1960, marketingul a fost în mare măsură văzut ca o activitate comercială. Descrierea instituțiilor și funcțiilor de marketing a fost în centrul scrierilor. Au existat multe idei diferite despre ce înseamnă marketingul de-a lungul aceste perioade.

Bibliografie

[1]Administrare.Info, 2019. Noțiunea de produs. [Interactiv] Available at: https://administrare.info/domenii/economie/7258-no%C5%A3iunea-de-produs-defini%C5%A3ie [Accesat 8 Iunie 2023].

[2]afaceri, Î., 2023. Planificarea marketingului. [Interactiv] Available at: https://invatatiafaceri.ro/economics-resources/planificarea-marketingului/ [Accesat 14 Mai 2023].

[3]AGENCY, L., 2023. Agenție de marketing online. [Interactiv] Available at: https://limitless.ro/?gclid=CjwKCAjwsvujBhAXEiwA_UXnANkbVTlfENYDrakjOdMiehQC__egK9ynA6GH3SS-PUftP5M6_qGWNhoCNhMQAvD_BwE [Accesat 7 Iunie 2023].

[4]Almquist, E., John, S. & Nicolas, B., 2016. Elements of Value. s.l.:s.n.

[5]Anon., 2011. Termosisteme și componente: detalii, montaj, recomandări, materialele folosite. [Interactiv] Available at: https://www.spatiulconstruit.ro/articol/termosisteme-si-componente-detalii-montaj-recomandari-materialele-folosite/16056 [Accesat 10 Mai 2023].

[6]Association, A. M., 2008. The American Marketing Association Releases New Definition for Marketing. Industry authority recasts role of marketing as an educational process and, 14 Ianuarie, p. 3.

[7]Berners-Lee, T., 1989. In: Weaving the Web: The Original Design and Ultimate Destiny of the World Wide Web. s.l.:Harper Business, p. 256.

[8]Cernagor, R., 2023. Cum să transformi clienții potențiali în clienți fideli: Învățăturile lui Dan Kennedy. [Interactiv] Available at: https://marketingeficace.ro/cum-sa-transformi-clientii-potentiali-in-clienti-fideli-invataturile-lui-dan-kennedy/ [Accesat 30 Mai 2023].

[9]Chaffey, D. & Ellis-Chadwick, F., 2022. Digital Marketing - STRATEGY, IMPLEMENTATION AND PRACTICE. a 8-a ed. United Kingdom: Pearson.

[10]CoreArt, 2023. CoreArt. [Interactiv] Available at: http://www.coreart.md/ro/post/show/ce_este_pvc [Accesat 6 Iunie 2023].

61

[11]CraftInteractive, 2023. Istoria Marketingului Digital. [Interactiv] Available at: https://www.craftinteractive.ro/istoria-marketingului-digital/ [Accesat 21 Iunie 2023].

[12]Dave, C., 2019. Digital Business and E-commerce Management. a 7-a ed. Harlow: Financial Times Prentice Hall.

[13]Deighton, J., 1996. The future of interactive marketing. s.l.:Harvard Business Review.

[14]Gary Armstrong, P. K., 2018. Principles of Marketing - Seventeenth Edition. Seventeenth Edition ed. United Kingdom: Pearson.

[15]Hanlon, A., 2019. DIGITAL MARKETING - Strategic, Planning, Integration. 1 ed. London: SAGE.

[16]Iliceanu, A., 2021. Lovedeco. [Interactiv] Available at: https://lovedeco.ro/cuplu-a-construit-casa-eficienta-energetic-cu-120-000-euro/ [Accesat 14 Iunie 2023].

[17]Isidor, C., 2021. Am montat tâmplărie cu precadre. [Interactiv] Available at: https://isidor.ro/tamplarie [Accesat 14 Iunie 2023].

[18]Juridice, 2019. Notiunile de comerciant si de profesionist in noua legislatie civila. [Interactiv] Available at: https://www.juridice.ro/171500/notiunile-de-comerciant-si-de-profesionist-in-noua-legislatie-civila.html [Accesat 23 Mai 2023].

[19]Kapoor, N., 2021. Principles of Marketing, Second Edition. Delhi: PHI Learning Pvt. Ltd., 2021.

[20]Kotler, M., Cao, T., Wang, S. & Collen Qiao, 2020. Marketing Strategy in the Digital Age - Applying Kotlers's Strategies to Digital Marketing. 1 ed. Singapore: World Scientific.

[21]Kotler, P., 1999. Principles of Marketing. Principles of Marketing, 10 Iunie, pp. 100-123.

[22]Kotler, P. & Armstrong, G., 2001. Principles of Marketing. a 9-a ed. Gaithersburg: Prentice Hall.

[23]meloncreativ, 2023. De ce este marketingul digital atât de important pentru o afacere?. [Interactiv] Available at: https://www.meloncreative.ro/de-ce-este-marketingul-digital-atat-de-important-pentru-o-afacere/ [Accesat 19 Iunie 2023].

62

[24]Nickels, W. G., 1978. Marketing Principles : A Broadened Concept of Marketing. New Jersey: Prentice-Hall.

[25]Octalex, 2023. Octalex. [Interactiv] Available at: www.octalex.ro [Accesat 20 Iunie 2023].

[26]Pnatel, C., 2021. Fereastra. [Interactiv] Available at: https://fereastra.ro/furnizori-de-sisteme/octalex-realizeaza-montajul-tamplariilor-in-[27]termosistem-pentru-proiecte-speciale/ [Accesat 14 Iunie 2023].

[28]Porter, M., 2001. Strategy and the internet. În: Strategic Pllaning. s.l.:s.n., p. 354.

[29]România, L. f., 2023. Listă firme România. [Interactiv] Available at: https://www.lista-firme-romania.ro/ro/company/octalex-srl-16463893-mwnzcv/ [Accesat 14 iunie 2023].

[30]Ryan, D., 2021. Understanding Digital Marketing - A complete guide to engaging customers and implementing successful digital campaigns. a 5-a ed. United States: KoganPages.

[31]Saikia, R., 2020. Business Management Ideas. Marketing Definition.

[32]SMARTERS, 2020. Cei 4P. [Interactiv] Available at: https://smarters.ro/grow/cei-4p/ [Accesat 20 Iunie 2023].

[33]Șoflete, M., 2021. Șoflete.ro. [Interactiv] Available at: https://soflete.ro/2022/10/22/sfaturi-din-santier-inainte-de-montarea-tamplariilor/ [Accesat 14 Iunie 2023].

[34]Solis, B., 2017. s.l.:s.n.

[35]Stanton, W. J., 1994. Fundamentals of Marketing. 7 ed. Chicago: McGraw-Hill.

[36]Termene, 2023. LIMITLESS PPC AGENCY S.R.L.. [Interactiv] Available at: https://termene.ro/firma/33215812-MOLOSO-MARKETING-AGENCY-SRL [Accesat 7 Iunie 2023].

[37]Tuten, T. L., 2020. Principles of Marketing for a Digital Age. 1 ed. Singapore: Sage.

[38]websiterating, 2023. Statistici, fapte și tendințe pe internet pentru 2023. [Interactiv] Available at: https://www.websiterating.com/ro/research/internet-statistics-facts/#references [Accesat 20 Iunie 2023].

Preview document

Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 1
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 2
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 3
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 4
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 5
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 6
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 7
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 8
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 9
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 10
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 11
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 12
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 13
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 14
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 15
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 16
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 17
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 18
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 19
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 20
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 21
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 22
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 23
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 24
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 25
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 26
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 27
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 28
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 29
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 30
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 31
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 32
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 33
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 34
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 35
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 36
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 37
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 38
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 39
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 40
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 41
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 42
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 43
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 44
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 45
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 46
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 47
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 48
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 49
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 50
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 51
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 52
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 53
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 54
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 55
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 56
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 57
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 58
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 59
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 60
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 61
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 62
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 63
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 64
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 65
Procesul de marketing digital în cadrul companiei SC Octalex SRL - Pagina 66

Conținut arhivă zip

  • Procesul de marketing digital in cadrul companiei SC Octalex SRL.pdf
  • Procesul de marketing digital in cadrul companiei SC Octalex SRL.pptx

Alții au mai descărcat și

Licență marketing - Rocast SRL

I.1 Denumirea, sediul, forma juridică şi durata societăţii Denumirea societăţii este “ROCAST” S.R.L. În toate actele, faptele, anunţurile,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Marketing Bancar

1. Fundamentele teoretice ale marketingului bancar 1.1. Conceptul de marketing bancar Termenul de marketing este foarte utilizat si are...

Ai nevoie de altceva?