Marketing

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 7438
Mărime: 63.82KB (arhivat)
Publicat de: Petronela Dascalu
Puncte necesare: 3
teste marketing, anul 2 ID Spiru Haret

Extras din notiță

TRUE/FALSE

1. Studierea mediului de marketing trebuie sa permita printre altele intelegerea notiunii de mediu de marketing si ce cuprinde acesta.

ANS: T

pag.171

2. In ceea ce priveste dinamica mediului de marketing, companiile au realizat ca singurul aspect de care pot fi sigure este faptul ca mediul nu se schimba.

ANS: F

pag.172

3. Dinamica actuala a mediului de marketing este complexa, companiile operand pe mai mult de o piata in acelasi timp.

ANS: T

pag.172

4. Micromediul poate fi definit ca fiind constituit din ansamblul componenetelor mediului extern cu care compania intra in relatii directe, puternice si permanente in vederea atingerii obiectivelor sale, prezente si viitoare.

ANS: T

pag.176

5. Factorii politici si legislativi actioneaza indirect asupra activitatii de piata a oricarui agent economic.

ANS: T

pag.181

6. Factorii intamplatori sunt acei factori care determina abaterea temporala a pietei de la tendinta, aparitia lor fiind imprevizibila, modificand starea conjuncturii pietei.

ANS: T

pag.185

7. Indicatorii ce exprima dinamica unor sectoare care evolueaza in acelasi timp si ritm cu mersul de ansamblu al economiei, de exemplu: produsul national brut, indicele productiei industriale, deverul marilor magazine, gradul de utilizare a capacitatilor productive, rata somajului poarta numele de indicatori concomitenti ai conjuncturii pietei.

ANS: T

pag.188

8. Comportamentul concurential independent este observat cand actiunile si reactiile competitorilor nu sunt luate in considerare in deciziile firmei, fie implicit sau explicit.

ANS: T

pag.204

9. Din punct de vedere al reactiei lor, atunci cand sunt atacati, concurentii selectivi reactioneaza numai in anumite situatii concurentiale, atunci cand apreciaza ca actiunile anumitor firme le lezeaza interesele.

ANS: T

pag.221

10. Notiunea de consumator poate fi studiata si inteleasa doar daca se are in vedere natura sociala a acestei categorii in studiul comportamentului consumatorului.

ANS: T

pag.226

11. Metoda observarii utilizata in studierea atat a motivelor de cumparare, cat si a preferintelor trebuie sa fie bazata pe un plan tematic riguros, sa aiba un caracter sistematic.

ANS: T

12. Metoda observarii utilizata in studierea atat a motivelor de cumparare, cat si a preferintelor trebuie sa asigure prezenta observatorului astfel incat subiectul sa nu-l sesizeze.

ANS: T

13. Metodele cantitative de previziune pot fi aplicate atunci cand exista date despre trecutul variabilei si ele pot fi cuantificate si se presupune ca evolutia viitoare a variabilei de previzionat va continua sa aiba aceeasi configuratie cu cea din trecut.

ANS: T

pag.308

14. Metoda lanturilor Markov este o metoda dinamica de previziune, metoda calitativa, pe termen scurt si lung, la nivel microeconomic.

ANS: T

pag.323

15. În legatura cu formatul raportului cercetarii de marketing prezentat clientului, acesta trebuie sa fie un format standard unanim acceptat.

ANS: T

Preview document

Marketing - Pagina 1
Marketing - Pagina 2
Marketing - Pagina 3
Marketing - Pagina 4
Marketing - Pagina 5
Marketing - Pagina 6
Marketing - Pagina 7
Marketing - Pagina 8
Marketing - Pagina 9
Marketing - Pagina 10
Marketing - Pagina 11
Marketing - Pagina 12
Marketing - Pagina 13
Marketing - Pagina 14
Marketing - Pagina 15
Marketing - Pagina 16
Marketing - Pagina 17
Marketing - Pagina 18
Marketing - Pagina 19
Marketing - Pagina 20
Marketing - Pagina 21
Marketing - Pagina 22
Marketing - Pagina 23
Marketing - Pagina 24
Marketing - Pagina 25
Marketing - Pagina 26
Marketing - Pagina 27
Marketing - Pagina 28
Marketing - Pagina 29
Marketing - Pagina 30
Marketing - Pagina 31
Marketing - Pagina 32
Marketing - Pagina 33
Marketing - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Marketing.doc

Te-ar putea interesa și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Planul de Marketing Privind Lansarea unui Nou Produs

INTRODUCERE În cadrul mediului de marketing, accentuarea tulburenţei pieţelor în ultimul sfert al secolului al XX-lea, trăsătura prezentând o...

Mixul de marketing bancar la sucursala BCR Caransebeș

CAPITOLUL I. Marketingul bancar, instrument de crestere a competitivitatii agentilor economici din sfera financiar bancara 1.1 . Serviciile,...

Marketingul la SC Drumuri și Poduri SA

INTRODUCERE Economia de piata poate asigura echilibrul si adaptarile necesare, la nivelul exigentelor mecanismului concurential si al principiilor...

Relația dintre logistică și marketing

1.Interfata dintre logistica si marketing La inceputul secolului, a fost o perioada cand functiunile grupate astazi sub denumirea de logistica...

Mixul de Marketing - Politica de Distribuție

Introducere “Firmele au nevoie de noi concepte referitoare la modul în care trebuie să-şi organizeze activitatea, în general, şi cea de marketing,...

E-marketingul Serviciilor de Telefonie Mobilă

INTRODUCERE Influenţa Internetului ca piaţă în societatea informaţională şi recunoaşterea importanţei valorii bunurilor (activelor, assets)...

Analiza Mediului de Marketing la SC Ricu Prodcom SRL

Introducere În lucrarea de faţă vom examina şi vom prezenta mediul de marketing al S.C. Ricu Prodcom S.R.L., respectiv componentele micromediului...

Ai nevoie de altceva?