Descrierea florei din regiunea Rusiei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3735
Mărime: 6.52MB (arhivat)
Publicat de: Cristi M.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Biotehnologii
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul 1: Informatii despre Rusia
  2. 1.1. Istoria Rusiei
  3. 1.2. Geografia Rusiei
  4. 1.3. Demografia Rusiei
  5. Capitolul 2: Flora din zona Rusiei si intrebuintarile ei
  6. 2.1. Zona de tundra
  7. 2.2. Campia Europeana de Est
  8. 2.3. Zona padurilor de taiga
  9. 2.4. Zona de stepa
  10. Capitolul 3: Plante endimice din Rusia
  11. Bibliografie

Extras din proiect

I. Informatii despre Rusia

1.1 Istoria Rusiei

Istoria Rusiei incepe cu venirea diferitelor triburi slavice de est care au ajuns sa ocupe majoritatea zonei europene a Rusiei. Diferite studii au dus la concluzia ca stramosii rusilor sunt originari din zonele impadurite ale mlastinilor Pinsk, care se afla in Ucraina . Aceasta migratie a inceput din secolul 5 si a tinut pana in secolul 7, timp in care populatiile slave au asimilat celelalte populatii native la acea vreme, iar unele triburi au migrat in peninsula Balcanica si in Europa Centrala.

Înființarea primelor state slave a inceput în secolul 9 si a coincis cu venirea varangienilor, a comercianților, războinicilor și a coloniștilor din regiunea Mării Baltice. Ei au fost vikingi de origine scandinavă, care s-au aventurat de-a lungul căilor navigabile care se extind de la estul Marii Baltice până la Marea Neagra și chiar si cea Caspica. Acest lucru a dus la crearea Rusiei Kiveana, un stat format din diferitele popoare slavice care traiau in zone din Ucraina, Belarus si Rusia. Acest stat a fost creat in secolul 10 si a fost cucerit de mongoli in secolul 13.

Dominatia mongola a tinut pana la jumatatea secolului 15, cand printul Ivan III a alungat invadatorii mongoli de pe teritoriul Rusiei. De-a lungul urmatoarelor secole Rusia si-a extins teritoriul, devenind un imperiu in 1721, ajungand ca in secolele 16-17 sa controleze Siberia, o regiune populata de diferite popoare si chiar Alaska, o regiune din America de Nord pe care a avut-o pana la jumatatea secolului 19, cand a fost vanduta Statelor Unite ale Americii.

In secolul 20 Imperiul Rus a fost a fost distrus ducand la formara Uniunii Sovietice, iar cateva dintre regiunile fostului imperiu, populate de diferite popoare, si-au declarat independenta si au format noi tari. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, partea europeana a Rusiei a fost devastata de catre conflict, rezultand in moartea a 26 de milioane de persoane. Dupa razboi, Rusia alaturi de celelalte republici sovietice a devenit una dintre marile puteri, din punct de vedere politic si economic.In 1991, Uniunea Sovietica s-a destramat creandu-se noi tari printre care si Federatia Rusa.

1.2. Geografia Rusiei

Rusia este o tara care se intinde pe o arie mare a Europei de Est si a Asiei de Nord. Cuprinzând o mare parte din Eurasia de Nord, este cea mai mare țară din lume, avand 17 125 192 km2. Datorită mărimii sale, Rusia are o mare diversitate atat climatica, cat si vegetala.

Datorita dimensiunii sale mari si a configuratiei compacte, Rusia are in mare parte un climat continental. Cea mai mare parte a terenului său se află la mai mult de 400 de kilometri de mare, iar centrul se află la 3.840 kilometri de mare. În plus, lanțurile muntoase ale Rusiei, care predomina in sud și in est, blochează temperaturile moderate care vin dinspre Oceanul Indian și cel Pacific, dar partea europeana a Rusiei și Nordul Siberiei nu au o astfel de protecție fata de temperaturile care vin dinspre Oceanul Arctic.

Deoarece numai cateva regiuni ale Rusiei se află la sud de latitudinea nordică de 50° și mai mult de jumătate din țară se află la nord de latitudinea Nordica de 60 ° latitudine, majoritatea regiunilor extinse sunt acoperire timp de sase luni cu zăpadă, iar pamantul de sub zapda poate sa inghete pana la cateva sute de metri adancime.

Temperatura medie anuală in regiunea Siberiei este sub temperatura de îngheț, iar in partea europeana este cuprinsă între 5 și 0 ° C . Cea mai mare parte a Rusiei are doar două anotimpuri, vara și iarna, cu intervale de moderație foarte scurte între ele. In unele zone precum Oblastul Kaliningrad, care se afla langa Marea Baltica, climatul este moderat maritim, iar in Orientul Indepartat Rus, sub influenta Oceanului Pacific, are un climat musonal care inversează direcția vântului vara și iarna, iar in zonele de pe coasta Marii Negre climatul este subtropical.

Deoarece Rusia are o expunere redusă la influențele oceanice, majoritatea țării primește cantități mici sau moderate de precipitații . Cele mai mari precipitații cad în nord-vest, cantitățile scăzând de la nord-vest la sud-est în partea europeană.

Bibliografie

Flora of Russia de An. A. Fedorov

Christian, David, A History of Russia, Central Asia and Mongolia, Volume 1 Chibilyov, Alexander (2002). "Steppe and Forest-steppe"

Maria Shahgedanova: The Physical Geography of Northern Eurasia (2003)

"Russia". Encyclopædia Britannica

David E. Reichle (1981) Dynamic Properties of Forest Ecosystems

Nationsencyclopedia. Russia-FLORA-AND-FAUNA

"Endemic Plants Of Russia" de Amber Pariona

Blinnikov, Mikhail S. A geography of Russia and its neighbors (Guilford Press, 2011)

Catchpole, Brian. A map history of Russia (1983)

Parker, William Henry. An historical geography of Russia (University of London Press, 1968)

McCannon, John. A History of the Arctic: Nature, Exploration and Exploitation. Reaktion Books and University of Chicago Press, 2012

Natural Resources Conservation Service PLANTS Database

Buck, William R. & Bernard Goffinet. (2000). "Morphology and classification of mosses", pages 71-123 in A. Jonathan Shaw & Bernard Goffinet (Eds.), Bryophyte Biology. (Cambridge: Cambridge University Press)

Tundra de Allaby, Michael; Peter D Moore; Trevor Day; Richard Garratt (2008)

,,Scapania sphaerifera’’ Encyclopaedia of Life

Taiga de Day, Trevor; Richard Garratt (2006)

Wood, Alan. The History of Siberia, (London: Rutledge, 1991)

"Pinus banksiana" de Conifer Specialist Group (1998)

World Checklist of Selected Plant Families (WCSP)

"Sorbus aucuparia" Rivers, M.C.; Beech, E. (2017)

McAllister, H.A. 2005. The genus Sorbus: Mountain Ash and other Rowans Editura Kew

Earle, Christopher J., ed. (2011) "Larix (larch) description" The Gymnosperm Database

Wild Russia (Centre for Russian Nature Conservation)

Sciencing.com

Preview document

Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 1
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 2
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 3
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 4
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 5
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 6
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 7
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 8
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 9
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 10
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 11
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 12
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 13
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 14
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 15
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 16
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 17
Descrierea florei din regiunea Rusiei - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Descrierea florei din regiunea Rusiei.docx

Ai nevoie de altceva?