Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2666
Mărime: 31.23KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Dinu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neagu Daniela

Extras din proiect

IDENTIFICAREA UNEI SURSE DE FINANTARE

Pentru perioada de programare 2014-2010 sunt disponibile fonduri europene pentru rezolvarea unor probleme existente în cadrul învățământului românesc prin intermediul Programului Operațional Capital Uman.

Măsuri de creștere a accesibilității în sistemul de educație românesc pentru grupurile vulnerabile ( copiii de etnie romă, persoane cu dizabilități, persoane din mediul rural, etc) sunt propuse spre finanțare odată cu lansarea Ghidului Solicitantului Școală pentru toți!. Această linie de finanțare este dedicată prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii, care reprezintă o prioritate pentru România, rata abandonului școlar se situează la 19,1%, este aproape dublă față de UE, potrivit Eurostat, și trebuie redusă până la 11,3% până în 2020.

Beneficiarii finali ai acestor fonduri pot fi:

- copiii din școli defavorizate, cu risc de abandon școlar

- tinerii și adulții care au renunțat la școală și vor s-o reia

- cadrele didactice și specialiștii care au nevoie de sprijin pentru a-și adapta activitatea școlii la nevoile copiilor.

Aplicanții eligibili* sunt:

- organizațiile neguvernamentale

- autoritățile publice

- instituțiile de cult

- diverse entități interesate să trimită copiiiși tinerii la școală

- în parteneriat cu școli unde se află copii cu risc educational

- „Școală pentru toți” susține pachetul de măsuri anti-sărăcie lansat de Guvernul României în luna februarie2016, oferind o șansă la viitor copiilor supuși riscului de sărăcieși aflați în pericol de abandon școlar.

- „Școală pentru toți” face un apel către cei care vor să rezolve problema abandonului școlar, prin intervenții integrate pentru copii, părinți, profesori și școală:

- Facilitează accesul la educație-rezolvă probleme precum lipsa hainelor, a rechizitelor sau a transportului de acasă la școală

- Oferă programe de prevenire și reducere a abandonului școlar („Școală după școală ”, „A doua șansă ” etc.)

- Îmbunătățește serviciile -ex: consiliere școlară, logopedie -și spațiile educaționale(dotări, echipamente, amenajări de spații pentru cabinete medicale școlare, săli de servire a mesei, săli de joacă)

- Atrage profesori buni și motivați, dar și dezvoltă managementul școlar (prin sprijin de mobilitate, instruire, mentorat etc.)

PROPUNERE DE PROIECT

CU MIC, CU MARE LA SCOALA PRIETENOASA!

Solicitant- ISJ Ialomita

Partener - Consiliul Judetean Ialomita

PARTENERIATUL ÎN CADRUL PROIECTULUI

Parteneriatul este constituit din S- Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita si P1 - Consiliul Judetean Ialomita.

Parteneriatul a avut in vedere:

a)capacitatea de a valorifica in mod eficient expertiza complementara a partenerilor - experienta in activitatile specifice cu grupurile vulnerabile, derularea de campanii constientizare, activitati de tip retea, furnizarea de servicii de formare profesionala, promovarea antreprenoriatului;

b)experienta anterioara a partenerilor in implementarea de proiecte finantate din fonduri europene - va permite integrarea bunelor practici anterioare in gestiunea proiectului;

c)capacitatea de a implementa proiectul - dispun de resursele materiale si experienta in domeniul proiectului si al grupurilor tinta vizate.

Structura parteneriatului asigura capacitatea institutionala de implementare a activitatilor si sustenabilitatea rezultatelor dupa terminarea finantarii FSE. S si P1, au participat la dezvoltarea ideii de proiect, participa la implementarea si cofinantarea activitatilor proiectului. Coordonarea generala a proiectului este realizata de Solicitant prin managerul de proiect; la nivelul fiecarui partener, coordonarea activitatilor este realizata de un coordonator partener, care sprijina managerul de proiect in coordonarea si managementul proiectului.

Proiectul este conceput pentru a asigura continuarea si valorizarea expertizei specifice partenerilor si a bunelor practici din proiecte anterioare:

1) experienta dobandita in organizarea de programe de instruire si realizarea de studii si cercetari;

2) experienta in organizarea si derularea de programe de formare profesionala (S,P1 - proiecte POSDRU);

3) experienta dezvoltarii de parteneriate, consolidarea de comunitati virtuale intre diferite categorii de actori relevanti pe piata muncii si implementarea de proiecte in parteneriat (S,P1- proiecte POSDRU), experienta fiind valorificata in cadrul acestui proiect.

Parteneriatul permite valorificarea lectiilor invatate din proiecte anterioare:

a) dezvoltarea unei expertize relevante pentru managementul proiectelor europene si valorificarea acesteia in elaborarea si implementarea proiectului, inclusiv in ceea ce priveste elaborarea bugetului, realizarea managementului etc.;

b) includerea in echipele de proiect a unor membri care au participat la implementarea altor proiecte finantate din FSE, asigurand un nivel calitativ ridicat al managementului proiectului;

c)internalizarea valorilor culturii bazate pe competitie in atragerea fondurilor nationale si europene;

d)aplicarea principiilor egalitatii de sanse si nediscriminarii in selectia grupului tinta si implementarea masurilor de sprijin;

VALOAREA ADAUGATA A PARTENERIATULUI:

a) partenerii sunt organizatii relevante pentru solutionarea problemei identificate;

b) caracterul de exemplu al parteneriatului - proiectul ofera solutii si cai de rezolvare in ceea ce priveste reintegrarea pe piata muncii.

Preview document

Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 1
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 2
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 3
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 4
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 5
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 6
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 7
Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la școala prietenoasă - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Managementul proiectului - Cu mic, cu mare la scoala prietenoasa.docx

Te-ar putea interesa și

Alegerea carierei de către adolescenți

Introducere „ Adolescența este pasărea care zboară uneori cu capul în nori și uneori prea aproape de pământ ” (Victoria Morozan) Am optat pentru...

Cercetare privind activitatea instituției ANPDC

1.INTRODUCERE In acest proiect doresc sa realizez o analiza amanuntita a activitatii Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului, pt a determina...

Ai nevoie de altceva?