Tehnologia reparării instalației de alimentare

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4952
Mărime: 97.63KB (arhivat)
Publicat de: Andrian Banu
Puncte necesare: 6
Specializare: Intretineri tehnice si reparatii de masini

Extras din proiect

Una din principalele probleme la etapa actuală de dezvoltare a societăţii este de a favoriza sporirea producţiei agricole şi anume cu cheltuieli minime de muncă şi mijloace. Facilizarea proceselor tehnologice necesită mecanizarea lor - factor important al executării înalt productive a lucrărilor şi pentru obţinerea producţiei calitative. În acest scop e necesar un număr mare de maşini şi unelte agricole ,cu ajutorul cărora s-ar putea realiza procesul de executare a operaţiilor tehnologice in conformitate cu cerinţele agrotehnice.

Concomitent cu apariţia unor maşini noi şi perfecţionarea celor existente devin tot mai stringente cerinţele referitoare la mijloacele energetice. Tractoarele în îmbinarea lor cu maşinile şi uneltele agricole, formînd agregate ,trebuie să asigure efectuarea cu stricteţe a tuturor operatiilor de cultivare a fiecărui tip de plante agricole, deţinînd totodată o fiabilitate şi o durabiliate înaltă în timpul exploatării lor.

Un moment important în mecanizarea proceselor tehnologice în producţia agricolă o constituie exploatarea tehnică a maşinilor care se bazează pe sistemul preventiv planificat de întreţineri tehnice şi reparaţii. Acest compartiment include întreţinerea şi diagnosticarea tehnică, controlul capacităţii de funcţionare a agregatelor, organizarea şi tehnologia păstrării maşinilor, precum şi asigurarea mijloacelor energetice cu combustibili şi lubrifianţi. Acestea sunt condiţiile asigurării fiabilităţii sporite de funcţionare a agregatelor agricole, fapt deosebit de important, mai ales, la realizarea proceselor tehnologice (semănatul, îngrijirea semănăturilor, recoltarea) cu termene de executare extrem de mici, care influenţează esenţial asupra rezultatelor producţiei agricole.

În legătură cu cele menţionate absolvenţii instituţiilor de învăţământ cu profil agricol, specialiştii şi producătorii agricoli trebuie să cunoască nu numai bazele teoretice ale mecanizării proceselor tehnologice în agricultură, dar să posede deprinderi practice de executare a operaţiilor tehnologice la cultivarea plantelor agricole, de întreţinere şi diagnosticare tehnică a maşinilor, pregătirea tehnologică şi folosirea eficientă a agregatelor agricole. I. Caracteristica Societăţii cu răspundere limitată ,,Dîngenarul”

1.1.Genurile de activitate ale întreprinderii sînt:

1.Soiurile de plante: cereale, floarea soarelui, porumb, ;

2.Tipurile de lucrari în agricultură: aratul, cultivatul, boronitul, semănatul atît pentru ÎI, cît şi pentru persoanele fizice.

Tabelul 1: Plantele cultivate în gospodărie.

Denumirea plantelor

Suprafaţa

ocupată

-ha-

Griu de toamnă380

Orz de primavară170

Porumb420

Floarea soarelui168

Soie120

Sfecla de zahar150

Livazi82 1.2 Structura SRL ,,Dîngenarul”

Gospodaria Agricola SRL ,,Dîngenarul”este sitata in partea de nord a Republicii Moldova. La 15 km, de r-nul Ocniţa 255 km de or Chişinău. Gospodaria Agricola deţine în administrare loturi de teren cu o suprafaţă de1490 ha pămînt arabil si 82 ha de livada.

Gospodaria este condusă după următoarea schemă:

Conducătorul gospodăriei, Inginerul mecanic, Inginerul pe tehnica securităţii,Agronom, şi alţi lucrători pentru organizarea şi dirijarea proceselor de lucru din gospodărie Structura serviciului tehnico- ingineresc a întreprinderii:

Gospodaria dată dispune de un arsenal suficient de utilaj tehnic pentru activitatea sa. Marea majoritate a aceastei tehnici fiind intr-o stare foarte bună de lucru. Recent a fost înlocuită tehnica veche şi uzată cu una nouă şi performantă, aceasta oferă posibilitatea de a produce şi de a obţine o producţie de calitate superioară utilizînd resurse materiale şi financiare minime, cum ar fi: timp, petrol, uleiuri tehnice, piese, cu minimum de poluare a mediului ambiant ş.a.

Asupra condiţiilor de exploatare a tehnicii agricole influenţează un număr considerabil de factori externi şi interni. Dintre factorii ex terni menţionăm: condiţiile climaterice, proprietăţile fizico-chimice ale solului şi plantelor, precum şi nivelul calitativ al întreţinerilor tehnice şi reparaţiei maşinilor. Dintre factorii interni menţionăm: pro prietăţile constructive şi tehnologice ale pieselor şi subansamblurilor, respectiv nivelul calitativ al proiectărilor, calitatea fabricării, asamblării şi rodajului.

Cu timpul condiţiile de exploatare influenţează starea tehnică a maşinii şi are loc uzarea mecanică a pieselor la frecare producând: uzare moleculară mecanică, uzare mecanică prin coroziune, uzare de oboseală. În urma uzării mecanice se micşorează treptat dimensiunile pieselor supuse frecării, se măresc jocurile în îmbinări, se produce deformarea plastică şi distrugerea pieselor, fapt legat de depăşirea limitei de rezistenţă a materialelor ori distrugerea metalelor din oboseală cauzată de apariţia unor solicitări ciclice ce depăşesc li mita rezistenţei la oboseală. Din cauza acţiunii agresive a mediului are loc uzarea de coroziune a pieselor saşiului, pieselor de fixare, cabinei, organelor active ale maşinilor agricole etc.

Toate acestea se manifestă prin parametrii stării tehnice (diferite mărimi fizice ce caracterizează capacitatea de funcţionare a maşinii), precum şi indicii calitativi ai stării. Se deosebesc para metrii structurali, şi de diagnosticare care pot fi măsuraţi cantitativi.

Modificarea indicilor calitativi ai stării tehnice, care apar în urma uzării, deformării, distrugerii sau îmbătrânirii pieselor, materialelor sub influenţa condiţiilor de exploatare, se manifestă de obicei sub formă de scurgeri de ulei de lichid de răcire, o anu mită culoare a gazelor de evacuare, apariţia unui zgomot caracteristic etc. Aceşti indici nu se măsoară, ci se apreciază calitativ. Tabelul 3:Utilaj agricol

Marca automobilului/tractoruluiAnul

procurăriiCantitatea

MTZ 82 19996

MTZ 8220034

MASEEV-FERGINSON20132

Combina SK-5 M1 Niva20123

Combină JONDERE20142

Combină TERADOS-T320141

Utilaj agricolCantitatea

Discuri BDT-32

Discuri BDT-72

Discuri BDST-2,52

Cultivatoare KPS4, KRN4.2, USMK5.46

Semănătoare SZ-3,64

Semănătoare SUPN-8, SPC 6M4

Stropitoare OPV-12002

Cositoare de iarbă1

Cisternă de transportat chimicale ZJV-3,22 1.3Aprovizionarea cu produse petroliere şi folosirea lor.

Mijloacele de transport în agricultură necesită aprovizionarea zilnică cu combustibil şi anume produse petroliere astfel pentru transportul pro duselor petroliere se folosesc atît cisterne de transport, cît şi de alimentare montate pe şasiuri de automobil, remorci şi semire morci. Cisternele de transport servesc pentru transportul produselor petroliere lichide şi transvazarea lor prin pompare în alte capa cităţi folosind pompe proprii sau agregate de pompare aparte. Cisternele de alimentare cu combustibil asigură, pe lîngă trans portarea şi transvazarea combustibilului, distribuţia prin interme diul unui contor de lichid instalat în magistrala de presiune, ceea ce permite să se realizeze alimentarea tehnicii în cîmp. Cisternele de transport au o supapă de presiune, un decantor-separator de apă, două furtunuri de presiune şi absorbţie cu armatura de îmbinare, o pompă cu autoaspiraţie acţionată de la motorul mijlocului de transport, o conductă de aspiraţie şi presiune cu robinete.

Bibliografie

OBLIGATORIE:

1.GH. LÎŞCO, ION LĂCUSTĂ. EXPLOATAREA PARCULUI DE MAŞINI ŞI TRACTOARE. CHIŞINĂU, 1996.

2. ION LĂCUSTĂ ŞI ALŢII. EXPLOATAREA PARCULUI DE MAŞINI ŞI TRACTOARE. PROIECTAREA DE CURS ŞI DE DIPLOMĂ. CHIŞINĂU, 1997

3.ION LĂCUSTĂ, ANATOL HURMUZACHI. EXPLOATARE PARCULUI DE MAŞINI ŞI TRACTOARE. LUCRĂRI PRACTICE ŞI DE LABORATOR. CHIŞINĂU, 2000 SUPLIMENTARĂ:

1.EUGEN ŢÎMBALIST, ION LĂCUSTĂ. ÎNDRUMARUL INGINERULUI MECANIC. CH. 1993

2. VASILE SALAUR. MAŞINI AGRICOLE. CHIŞINĂU, 1993

Preview document

Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 1
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 2
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 3
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 4
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 5
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 6
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 7
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 8
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 9
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 10
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 11
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 12
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 13
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 14
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 15
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 16
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 17
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 18
Tehnologia reparării instalației de alimentare - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia repararii instalatiei de alimentare.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza Tehnologiei și Organizării Traficului

1. INTRODUCERE Transportul auto este una din cele mai importante ramuri în Republica Moldova, care are la bază rezolvarea problemelor necesităţii...

Studiu comparativ privind serviciul public de transport cu metroul în București și în New York

Capitolul I Prezentarea serviciul de transport cu metroul 1.Bucuresti 1.1. Prezentarea serviciului de transport cu metroul furnizat de compania...

Gestiunea stocurilor la SC Suma SA

Introducere Aprovizionarea regrupează ansamblul operaţiunilor care au ca scop punerea la dispoziţia întreprinderii a produselor şi serviciilor pe...

Proiectarea unei autobaze destinată autocamioanelor

CAPITOLUL 1 MARKETINGUL UNEI STAŢII SERVICE PENTRU AUTOMOBILE - 1.1. Generalităţi În ultimii ani construcţia de automobile a cunoscut un salt...

Instalația de alimentare la motoarele cu aprindere prin compresie

În etapa actuală în transporturile rutiere, prin modernizarea drumurilor se observă tendinţa de a mări capacitatea mijloacelor de transport prin...

Stocurile

Stocurile sunt cantitati de resurse materiale care se acumuleaza în depozitele si magaziile unitatilor economice, într-un anumit volum si o anumita...

Management aprovizionare și vânzare

7. TIPOLOGIA STOCURILOR DE MATERIALE PT PRODUCTIE Pentru desfăşurarea normală a activităţii, unităţile economice din industrie, construcţii sau...

Aprovizionarea și managementul aprovizionării

1. ACTIVITATI SPECIFICE APROVIZIONARII SI DESFACERII Aprovizionarea resurselor materiale reprezintă activitatea prin care se asigură elementele...

Ai nevoie de altceva?