Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3948
Mărime: 29.48KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Iacob
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA ARTIFEX FACULTATEA FINANTE SI CONTABILITATE BUCURESTI

Cuprins

  1. Capitolul 1
  2. 1.1 FUNDAMENTAREA POLITICII DE DESFACERE IN CADRUL FARMACIEI SILVESTER
  3. 1.2 MACROMEDIUL FIRMEI
  4. 1.3 MICROMEDIUL FIRMEI
  5. Capitolul 2
  6. 2.1ANGAJAREA SI SALARIZAREA PERSONALULUI
  7. 2.2 CAUZELE SI OPORTUNITATILE CARE AU CONDUS LA PROBLEMA
  8. 2.3 OBIECTIVELE URMARITE PENTRU SOLUTIONAREA PROBLEMEI
  9. Capitolul 3

Extras din proiect

DISPOZITII FINALE

Capitolul 1

1.1 FUNDAMENTAREA POLITICII DE DESFACERE IN CADRUL FARMACIEI SILVESTER

La sfarsitul anului 2000 s-au pus bazele drogheriei Silvester functionand ca o societate comerciala cu raspundere limitata. La sfarsitul anului 2000, in urma unui studiu de piata s-a constatat ca drogheria nu acopera cerintele clientilor datorita obiectului de activitate foarte restrans, aceasta rezumandu-se doar la comercializarea unor produse farmaceutice cu un grad de toxicitate redusa, foarte scazut, precum si a unor produse parafarmaceutice.

Printre aceste produse farmaceutice cu toxicitate redusa se numara: produse naturale (ceaiuri, lotiuni si creme pe baza de plante naturale) si produse parafarmaceutice. Astfel s-a hotarat marirea obiectului de activitate, acesta presupunand transformarea drogheriei in farmacie. Pentru aceasta transformare a fost necesara obtinerea autorizatiilorde mediu,de protectie a muncii, obtinerea autorizatiei din partea pompierilor si autorizatiile sanitara si veterinara.

Dupa intocmirea documentatilor si obtinerea autorizatiilor, firma a inceput sa-si desfasoare activitatea sub denumirea de “Farmacia Silvester”.

Produsele in care se concretizeaza activitatea firmei justifica eforturile acesteia pentru obtinerea lor numai in masura in care ajung la consumatoriiutilizatorii carora le sunt destinate si satisfac cerintele acestora. Dar, pentru a ajunge la destinatia lor finala respectiv in sfera consumului, produsele vor trebui sa traverseze sfera distributiei.

Distributia a stat intotdeauna in centrul activitatilor economice, dar paradoxal abia in anii din urma a inceput sa atraga atentia din partea lumii academice si a cercurilor de afaceri.

Situarea in centrul activitatilor economice se datoreaza faptului ca cei mai multi producatori nu-si vand bunurile direct utilizatorilor finali, intre ei existand numerosi intermediari cu denumiri diverse, care indeplinesc diferite functii.

De exemplu, en-gross-istii si detail-istii, cumpara, isi insusesc si revand marfa, ei numindu-se comercianti, comisionarii cauta clienti, putand negocia in beneficiul producatorului, dar fara a-si insusi bunurile care fac obiectul negocierilor ei numindu-se generic, agenti. Socitatile de transport, en-gross-istii independenti, bancile si agentiile de publicitate participa la distributie, fara a-si insusi bunurile sau a negocia in vederea achizitionarii sau vanzarii, acestia numindu-se mijlocitori.

Trebuie spus ca in servicii datorita caracteristicilor acestora a marcat in mod hotarat activitatea de distributie. Continutul si structura acesteia, obiceiurile si strategiile se diferentiaza net de situatia intalnita in cazul bunurilor.

Pentru lamurirea continutului distributiei trebuie pornit de la acceptinea clasica potrivit careia aceasta este constituita din totalitatea activitatilor care au loc in spatiul si timpul care separa productia de consum.

Ca agent economic, avand un anumit profil de activitate, intreprinderea functioneaza in conditiile concrete pe care I le ofera mediul sau extern. Iar daca pentru intreprindere inseamna ca rezultatele activitatii sale vor depinde pe de o parte cunoasterea fizionomiei si mecanismul de functionare a mediului, iar pe de alta parte de capacitatea si priceperea intreprinderii de a fructifica oportunitatile si de a evita primejdiile pe care aceasta i le furnizeaza.

Mediul extern in cadrul careia societatea isi desfasuara activitatea cuprinde un ansamblu eterogen printre acestia numarandu-se factori de natura economica, sociala, juridica, politica, demografica si ecologica.

Trebuie spus ca firma se confrunta cu un mediu instabil datorita perioadei de tranzactie in care se afla tara noastra si pentru aceasta trebuie acordata o atentie sporita deciziilor ce trebuie luate pe termen lung.

Mediul intern a firmei este alcatuit din totalitatea elementelor ce asigura realizarea obiectului de activitate al acestuia. Trebuie mentinat ca mediul intern are un continut static cat si dinamic.

Continutul static al mediului este dat de elementele sale componente privite izolat,evidentierea continutului static permite evaluarea continutului resurselor si descrierea acestora.

Continutul dinamic al mediului este exprimat de efectul produs prin asamblarea in procesul activitatii a resurselor de care dispune firma.

Mediul intern se identifica cu firma insasi definita ca agent economic in cadrul careia se comercializeaza produse farmaceutice. Cu alte cuvinte mediul intern este constituit din elemente care exprima fizic resursele de care dispune firma: resurse materiale, financiare si umane.

1.2 MACROMEDIUL FIRMEI

Macromediul firmei este constituit dintr-un ansamblu de factori care actioneaza la nivel global si indirect pe termen lung si cu intensitate mai slaba asupra activitatii societatii.

Preview document

Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 1
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 2
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 3
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 4
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 5
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 6
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 7
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 8
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 9
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 10
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 11
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 12
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 13
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 14
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 15
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 16
Desfacerea Produselor Farmaceutice în Cadrul Farmaciei Silvester - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Desfacerea Produselor Farmaceutice in Cadrul Farmaciei Silvester.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?