Facebook - un spațiu virtual nesigur

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 17 în total
Mărime: 85.93KB (arhivat)
Publicat de: Romi Iacob
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

FACEBOOK este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate site-uri de socializare, acesta permite indivizilor sa construiasca un profil public sau semi-public intr-un sistem limitat, sa conceapa o lista cu alti utilizatori cu care vor sa fie conectati, sa vada lista acestora de prieteni, si cele facute de altii.

Cateva setari de securitate bifate neatent pot aduce in centrul atentiei informatii si fotografii private.

Datele de pe Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, nu sunt protejate si pot fi folosite oricand de alte persoane in diferite scopuri, iar usurinta cu care oamenii publica pe internet date private creste exponential riscurile la care se expun. 

Cata siguranta ne ofera Facebook?

Probleme pornesc chiar din interiorul companiei care administreaza Facebook, scrie MSNBC, citand declaratiile unui fost angajat: "Toate e-mailurile trimise de cei 350 de milioane de utilizatori pe Facebook raman stocate intr-o baza de date care poate fi accesata foarte usor".

Angajatii Facebook au cate o parola pentru a accesa conturile utilizatorilor, apare astfel pericolul ca datele care sunt facute publice pe Facebook sa nu mai fie controlate, putand fi vizualizate de oricine, in ciuda optiunilor de securitate ale retelei. Datele includ de obicei adresa, fotografii, stare civila, carti sau citate preferate, dar si evenimente la care utilizatorii participa.

Opt motive sa fii precaut intr-o retea sociala, opt motive pentru care unii au renuntat de-a dreptul.

Dar si un motiv sa ramai.

1. Intimitatea personala ramane o amintire

Notiunea de intimitate este diferit inteleasa de la o generatie la alta. Pentru tanara generatie (20 ani) intimitatea echivaleaza cu “a nu stii parintii ceea ce fac”. Pentru maturi insa intimitatea echivaleaza, in extremis, cu libertatea de expresie. Iar in ultimii doi ani de evolutie, retele precum Facebook au transformat abrupt intimitatea intr-o victima colaterala a socializarii.

2. Numeroasele operatiuni de re-design aduse aplicatiei afecteaza setarile de intimitate

Ultima operatiune efectuata de Facebook in decembrie, transforma in informatii publice date personale care anterior puteau fi protejate de utilizatori prin configurarile de intimitate din cont (cum ar fi fotografia profilului).

Conținut arhivă zip

  • Facebook - Un Spatiu Virtual Nesigur.pptx

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?