Program de gestionare a bazei de date cu pacienții unui spital

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 4 fișiere: doc, cpp, exe, txt
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 843
Mărime: 75.76KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati Facultatea de Inginerie Electrica si Electronica Specializarea Inginerie Electronica si Telecomunicatii

Extras din proiect

Program de simulare a managementului unui spital

1. Date initiale. Clase si metode folosite

Programul a fost realizat cu ajutorul compilatorului Borland C++ 4.5. Pentru realizarea acestuia au fost folosite cunostinte acumulate in decursul unui an de studiu.

Programul realizat a necesitat implementarea unor clase si a unor structuri de date. Clasele folosite in program sunt: all, date, dob si temp, iar structurile sunt: address, age, patient_info. Acestea din urma sunt folosite in declararea clasei all.

Clasa all gestioneaza informatiile privitoare la pacienti, cum ar fi: adresa, varsta si informatii personale legate de pacient. Tote aceste campuri (adresa, varsta si informatiile personale) sunt grupate in structuri de date. Metodele folosite in cadrul acestei clase sunt:

void search_menu(); void search_city(); void exit_function(); void search_show_info(); void search_blood_group(); void enter_patient_info(); void show_patient_detail(); void after_search_options(); void after_restore(); . Toate aceste metode au nivel de acces protected. De asemenea, in aceasta clasa au fost folosite metode cu nivel de acces public:

void tasks(); void recycle_bin(); void delete_entry(); void software_detail(); void after_delete_options(); int s_group; int s_choice; int en_del_index; int delete_choice; char ch; char answer; char answer1; char s_city[30]; char exit_answer; char delete_confirm; char after_search_answer;

Clasa date imbina variabile de tip privat int date; int month; int year; cu metode de tip public: void enter_date(); void show_date();

Clasa dob este folosita pentru data de nastere a pacientului. Ea cuprinde o structura cu nivel de acces protected si metode de cu nivel de acces public

Ultima clasa este clasa temp. Aici sunt stocate variabilele ce sunt folosite de program pentru operatiile care se efectueaza. Variabilele sunt distruse dupa folosire.

2. Modul de functionare al programului:

La rularea aplicatiei se cere introducerea datei curente. Dupa initializarea datei se intra in meniul ptincipal. Alegerea task-urilor dorite se face prin tastarea numerelor corespunzatoare.

Task-urile corespund unor functii:

- 1 deschide meniul de introducere a detaliilor despre pacient si apeleaza functia A1.enter_patient_info()

- 2 deschide meniul de vizualizare a detaliilor unui pacient facandu-se o apelare a functiei A1.show_patient_detail();

- 3 deschide meniul de cautare a aplicatiei si apeleaza functia A1.search_menu()

- 4 deschide meniul de stergere a intrarilor, iar functia apelata este A1.delete_entry();

- 5 deschide meniul in care se afla intrarile sterse, intrari ce se pot recupera ulterior prin apelarea functiei A1.recycle_bin();

- 6 afiseaza detaliile destre aplicatie A1.software_detail();

- 7 parasirea aplicatiei se face prin executia functiei A1.exit_function();

Functiile sus mentionare au fiecare cate un sistem de siguranta care limiteaza erorile introduse de utilizator. De exemplu:

- stergerea intrarilor trebuie confirmata;

- in campul pentru date de tip char nu se pot introduce date de tip int;

- data de nastere nu poate depasi data din sistem;

- recuperarea datelor din recycle bin necesita de asemenea confirmarea actiunii;

- Introducerea pacientilor se face completand campurile: nume, sex, stare civila, grupa sanguina, adresa (cu numarul strazii, strada, oras, judet si tara), varsta (anul, luna si ziua). In campurile pentru nume se introduc numai caractere, iar in cazul in care se introduc cifre utilizatorul este atentionat. In cazul in care se apasa din greseala tasta enter, utilizatorul este informat de acest lucru si va trebui sa introduca o valoare conform campului (char sau int).

- Vizualizarea detaliilor despre un pacient se face tastand numarul de inregistrare al acestuia. Detaliile corespunzatoare unui pacient care se pot vizualiza sunt: numele, sexul, data nasterii, starea civila si adresa. Dupa vizualizare utilizatorul este intrebat daca doreste sa vizualizeze detaliile despre alt pacient.

- Cautarea pacientilor se face fie dupa oras, fie dupa grupa sangiuna. Dupa ce s-a efectuat cautare utilizatorul este intrebat daca doreste o noua cautare sau daca doreste sa se intoarca in meniul principal. Cautarea dupa oras se face apeland functia search_city(), iar cautarea dupa grupa sanguina se face apeland functia search_blood_group().

- Stergerea pacientilor se face in mod similar ca si cautarea acestora. Dupa ce stergerea a fost efectuata, utilizatorul este intrebat daca doreste sa mai stearga inregistrari sau daca doreste sa revina la meniul initial. Stergerea se realizeaza apeland functia delete_entry().

- In Recycle Bin sunt depozitate intrarile sterse, intrari care pot fi recuperate. Recuperarea se poate face fie intrare cu intrare fie se pot recupera toate intrarile sterse. Aceasta actiune se realizeaza apeland functia recycle_bin().

- Optiunea „Despre aplicatie” ofera detalii cu privire la numele si grupa realizatorului, limbajul de programare, compilatorul folosit si scopul programului.

- Iesirea din aplicatie se face cu ajutorul task-ului Exit. Inainte de a parasi programul, se cere confirmarea utilizatorului.

Preview document

Program de gestionare a bazei de date cu pacienții unui spital - Pagina 1
Program de gestionare a bazei de date cu pacienții unui spital - Pagina 2
Program de gestionare a bazei de date cu pacienții unui spital - Pagina 3
Program de gestionare a bazei de date cu pacienții unui spital - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Program de Gestionare a Bazei de Date cu Pacientii unui Spital
    • final_v2.cpp
    • final_v2.exe
    • personal info.txt
    • practica.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Ai nevoie de altceva?