Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1974
Mărime: 470.07KB (arhivat)
Publicat de: Mugur Rusu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ș. L. Dr. Ing. Irina-claudia Alexa
Facultatea de Inginerie
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Bacau

Cuprins

  1. 1.Introducere compus. Principiu activ .3
  2. 2. Activitatea biologică a alantoinei [2] ..5
  3. 3. Analogii alantoinei. [4] 7
  4. Bibliografie ... 11

Extras din proiect

1.Introducere compus. Principiu activ

Melcul face parte din clasa Gastropoda, încrengătura Mollusca. Clasa Gastropoda este cel mai numeros grup actual de moluște, cuprinde peste 90 000 de specii, adaptate atât la viața acvatică cât și la cea terestră (ex: melci de mare,scoici univalve). Majoritatea acestora au corpul protejat de o cochilie spiralată în care animalul se poate retrage la nevoie. Unele specii de gasteropode au cochilia redusă sau absentă, altele prezintă o serie de formațiuni externe care le dau un aspect deosebit. O alta însușire a Gasteropodelor este faptul că au cochilia formată dintr-o singură bucată. Pe măsură ce animalele cresc, cochilia acestora se mărește, luând adesea forma unei spirale răsucite în jurul unui ax central.[1] În timp s-a dovedit ca extractul de melc ffici fficie de multe beneficii pielii datorită substanțelor pe care acesta le conține. Beneficiile aduse de acest extract au fost descoperite de către un grup de crescători de melci care au sesizat că aveau pielea mult mai fină dupa ce manevrau melcii. De asemenea, rănile pe care le aveau se vindecau mult mai repede.

Au existat diferite studii care au dovedit eficiența acestui extract în tratarea anumitor probleme dermatologice .

a). Tratament pentru vindecarea arsurilor .

Studiul publicat în 2009 în The Journal of Dermatological Treatment și realizat de către D. Tsoutsos a evaluat extractul de melc ca tratament pentru arsuri pentru un număr de 43 de pacienți. 27 dintre persoanele participante la studiu au folosit crema cu extract de melc de două ori pe zi, iar restul de 16 au utilizat un unguent recomandat în mod obișnuit în aceste cazuri. Pacienții cărora li s-a aplicat crema cu extract de melc au observat o îmbunătățire semnificativă a pielii afectată de arsură. Pacienții care au fost tratați cu un alt unguent nu au obținut aceleași rezultate. Acest studiu a dus la concluzia că extractul de melc este unul sigur pentru om si eficient în tratarea arsurilor.

b). Anestezic local

În același studiu prezentat anterior s-a mai constatat că extractul de melc din crema folosită nu doar că a tratat arsurile , dar a și redus din durerile pe care acestea le provoacă. Într-un alt articol din publicația Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine se demonstrează faptul că acest tip de extract conține neurotoxine care acționează ca un puternic anestezic. În 2004, agenția federală a Statelor Unite pentru siguranța alimentelor și medicamentelor a aprobat utilizarea ziconotidei, un medicament care conține neurotoxine din melc, pentru tratarea durerilor cronice.

c). Tratament pentru vergeturi și umplere a ridurilor

Extractul de melc conține câteva elemente esențiale pentru sănătatea și frumusețea pielii: colagen, acid hialuronic, alantoină, vitamine, enzime proteolitice, acid glicolic, proteine și peptide antimicrobiene.

Au existat studii făcute în laborator pe o varietate de culturi celulare care au demonstrat ca acest extract stimulează producerea de elastină și colagen. De aici rezultă și eficacitatea cremei cu un conținut ridicat de extract de melc asupra pielii umane, pentru regenerarea țesuturilor acesteia.

d). Adjuvant în tratamentul tenurilor cu probleme

Indiferent că este vorba despre un ten gras cu acnee sau un ten sensibil cu riduri și cicatrici , crema cu extract de melc reprezintă un real ajutor care vine în completarea tratamentelor dermato-cosmetice recomandate de medicul dermatolog. Datorită proprietăților antimicrobiene, această cremă împiedică dezvoltarea bacteriilor . De asemenea, asigură hidratarea perfectă a pielii.

Extractul de melc

Secreția melcului terestru conține 7 substanțe active biologic, importante pielii:

- ALANTOINA - este ingredientul ce ajută melcii să își regenereze cochilia atunci când aceasta este spartă; accelerează formarea colagenului, întinerește pielea, calmează și contracarează inflamarea. Antioxidantul încetinește procesul de îmbătrânire al pielii și activează procesul natural de vindecare. Substanța acționează prin creșterea conținutului de apă și consolidarea structurii celulare;

- ACIDUL GLICOLIC - elimină celulele moarte de la suprafața pielii și stimulează producția de fficie noi. De asemenea, are rol în curățarea foliculilor piloși și favorizează absorbția altor substanțe benefice conținute de extractul de melc;

- ANTIBIOTICELE - secreția melcului are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Distruge bacteriile, E.coli, stafilococi, acestea fiind de obicei ffic ale inflamării pielii. Antibioticele fficie sunt mult mai eficiente decât medicamentele, deoarece față de acestea din urmă se poate dobândi rezistență.

- VITAMINELE A, C ȘI E - extractul de melc este bogat în vitaminele A, C și E, ce protejează, hrănesc și înmoaie pielea. Vitamina A întărește fficien celulară. Vitamina E este un antioxidant puternic ce împiedică pierderea apei din fficie.

COLAGEN SI ELASTINĂ - îmbogățesc pielea cu componentele esențiale ale țesutului conjunctiv. Colagenul menține integritatea pielii. Este cunoscut faptul că țesutul tânăr conține cantități mari de fficien solubil, ce reține apa și previne formarea ridurilor. O dată cu îmbătrânirea, concentrația colagenului în piele scade. Elastina ajută la îmbunătățirea rezistenței pielii.

Bibliografie

[1] www.wikipedia.org

[2] http://www.ingredientecosmetice.ro/alantoina

[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Allantoin

[4] „Allantoin and derivates” - Akema Fine Chemicals

Preview document

Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 1
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 2
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 3
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 4
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 5
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 6
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 7
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 8
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 9
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 10
Studiul relației structură-activitate biologică - Alantoina din extractul de melc și analogii săi - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Studiul relatiei structura-activitate biologica - Alantoina din extractul de melc si analogii sai.pdf

Alții au mai descărcat și

Difuzia Limonenului la Interacția Polietilenei cu Produsul Alimentar

1.Introducere In multe cazuri, motivul pentru care consumatorii accepta sau resping un produs alimentar ambalat este legat de problemele de...

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Ai nevoie de altceva?