Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1575
Mărime: 404.58KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE BUSINESS ȘI TURISM

Extras din proiect

1. Prezentarea succintă a companiei Pampers

„Pampers" este marca inregistrata a companiei nord-americane Procter & Gamble, depusa in anul 1961, care desemneaza scutecele absorbante de unica folosinta si servetelele umede „pentru a tine bebelusii curati si parintii fericiti".

Parintele pampersilor, chimistul Victor Mills (1897-1997), o legenda a cercetarii tehnologice corporatiste indreptate spre crearea de noi produse, si-a mai legat numele si de chips-urile Pringles. Intr-un interviu, Mills recunostea cu sinceritate ca nu-si imaginase ca va revolutiona felul in care mamele schimba scutecele pruncilor si ca, mai mult decat atat, inventia lui va crea o industrie de mai multe miliarde de dolari anual. Pur si simplu, i se parea „o pierdere" ca scutecele sugarilor sa fie facute din panza care trebuia sa fie iar si iar spalata. Prin urmare, a experimentat, in 1959, pe nepoata sa, cu prilejul unei calatorii mai lungi cu automobilul familiei, primul scutec de unica folosinta. (Numele produsului, ales de o firma de publicitate, este derivat din engl. „to pamper"– a rasfata, a razgaia.)

Intr-o succinta istorie a produsului de pe pagina de internet care ii este dedicata, www.pampers.com, se spune ca in anii 60, cand a intrat in magazine si farmacii, produsul era atat de revolutionar, incat ii descumpanea pe vanzatori, care nu stiau la ce raion sa-l expuna (au fost cazuri cand trona pe rafturi alaturi de alimente).

Iar in zilele noastre firma-mama se lauda ca a realizat pampersi care „respira, da, respira! De asemenea, s-au lansat deja scutecele concepute pentru toate etapele de dezvoltare a bebelusilor, pentru a satisface cat mai bine nevoile micutilor.

Gama sortimentala Pampers cuprinde urmatoarele produse ce se adreseaza bebelusilor pentru diferite categorii de varsta (0-5 luni,6-12 luni ,13-23 luni si peste 24 luni):

• Pampers New Baby

• Pampers Active Baby

• Pampers Active Boy & Active Girl.

• Pampers Premium Care

• Servetelele umede Pampers Baby Fresh

• Pameper Sensitive Wipes

2. Prezentarea produsului comercializat sub marca Pampers Premium Care

2.1. Caracteristici comune

- rolul esential al oricarui scutec este sa absoarba cat de repede posibil fiecare urma de umezeala si in acelasi timp sa protejeze pielea bebelusului de iritatii

- scutecul mentine un nivel de uscare potrivit

- au sistem de prindere usor de folosit si de re-folosit

- scutecele de unica folosinta curg mai putin decat cele refolosibile

- scutecul permite aerului sa treaca prin el, ca pielea bebelusului sa poata respira

2.2 .Caracteristici de diferentiere

- fixare - are benzi laterale elastice ce se potrivesc perfect in jurul burticii si benzi suprapuse (mărimile 1-2), care impreună ii permit micutului sa se miste in voie.

- ingrijire - are toate elementele necesare pentru a pastra pielea bebelusului uscata si curata: strat exterior ce lasa pielea sa respire, sistem unic de absorbtie a scaunelor moi (marimile 1-3) si lotiune speciala din Aloe Vera cu efect hidratant si protector.

- subtire - tehnologia inovatoare Dry Max permite o distribuire optima a gelului super-absorbant din interior, astfel incat scutecul Premium Care sa fie cu pana la 20% mai subtire si mai confortabil, dar la fel de eficient in protejarea pielii bebelusului.

- confort - materialul moale ca bumbacul este placut la atingere, in timp ce stratul exterior, acum si mai catifelat (marimile 1-4), protejeaza cu delicatete zona acoperita de scutec.

Preview document

Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 1
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 2
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 3
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 4
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 5
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 6
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 7
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 8
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 9
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 10
Analiza comunicării de marketing pentru marca Pampers - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza comunicarii de marketing pentru marca Pampers.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?