Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6412
Mărime: 1.03MB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Danilă
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ

Cuprins

  1. Capitolul I – Prezentarea generala a televizoarelor 3
  2. Capitolul II – Criterii de evaluare a valorii estetice a televizoarelor 11
  3. Capitolul III : Descrierea elementelor esteticii pentru televizoarele Samsung, Lg, Panasonic si Sony 12
  4. 3.1 Scurta prezentare a producatorilor de televizoare 12
  5. 3.2 Descrierea caracteristicilor estetice ale televizoarelor propuse spre evaluare 14
  6. CAPITOLUL IV: Evaluarea caracteristicilor estetice pe baza schemei de punctaj 23
  7. Capitolul V: Solutii de imbunatatire la nivelul esteticii televizoarele (Samsung, Lg, Panasonic, Sony) 24
  8. Concluzii 24
  9. Bibliografie 25

Extras din proiect

Analiza valorii estetice a televizoarelor

Capitolul I – Prezentarea generala a televizoarelor

Televizorul este un aparat care a revoluționat lumea și iată că acum este unul dintre cele mai folosite electronice din viața de zi cu zi făcându-l pe om să fie în curent cu tot ce mișcă în țara sa și în lume

În Europa televizorul a apărut în anii ’30 ai secolului trecut însă în Statele Unite ale Americii a apărut după cel de-al Doilea Război Mondial. După cum știți inventatorii telefonului, electricității, aeroplanului și automobilului nu se cunosc exact și la fel se întâmplă și în cazul televizorului. În anul 1817 unul dintre cei mai buni chimiști moderni Jons Jacob Berzelius a descoperit că poate transforma impulsurile luminoase în impulsuri electrice însă acesta nu a reușit să facă mare lucru murind în anul 1848 fără să obțină vreun rezultat notabil în descoperirea sa.

La sfârşitul secolului al XIX-lea ia naştere această poveste care făcea posibilă transmiterea imaginilor de la o distanţă foarte mare însă pentru asta era nevoie de studierea fenomenelor statice şi fotoelectrice. Primul aparat care avea să semene cu televizorul a fost inventat de Giovanni Caselli în anul 1863 şi era un pantelegraf. Pentru prima dată acest aparat a fost folosit în Franţa, el făcând legătura între Paris şi Lyon cu care se puteau transmite desene simple sau mesaje autografe.

Mai târziu însă în anul 1907 Arthur Korn avea să stabilească prima legătură fototelegrafica între Berlin şi Paris urmând ca mai târziu inginerul francez EugA¨ne Belin să perfecţioneze acest aparat. Specialiştii care au analizat în detaliu acest fenomen spunca televiziunea nu derivă din fototelegrafie într-o măsură mai mare decât radioul din telefon sau cinematografia din fotografii.

Cercetătorul german Paul Gottlieb Nipkow a creat prima maşinărie numită televizor electromecanic însă John Logie Baird este cel care a confecţionat prima maşinărie care seamănă cât de cât cu televizorul din zilele noastre şi anume în anul 1926 el a creat o maşinărie care transmitea imagini în mişcare din Londra. Televiziunea a luat naştere când Baird a reuşit să transmită de la o distanţă de 705 km prin linia telefonică dintre Londra şi Glasgow. Prima televiziune a luat naştere tot aici în Marea Britanie, Baird Television Development Company Ltd aşa cum se numea ea a fost prima televiziune ce a făcut legătura între Londra şi New York dar şi primul program pentru BBC. După englezi americanii (1928), francezii ( 1929 ) şi ruşii în 1934 au început şi ei să confecţioneze televizoare.

În perioada interbelică Germania şi Olanda avea să creeze şi ele primele lor televizoare. Începutul celui de-al doi-lea Război Mondial a dărâmat toate semnalele, toate televiziunile fiind închise mai puţin câteva din Statele Unite ale Americii cărora le mai era permis să transmită. După ce s-a terminat acest război oamenii au început să cumpere tot ce le era interzis în timpul războiului şi astfel televizorul a fost unul dintre obiectele principale pe care toţi oamenii le cumpărau. În anii 1950 mai multe popoare au început şi ele să confecţioneze televizoare, japonezi, chinezi, brazilieni, canadieni, italieni sunt doar câteva popoare care au început în această perioadă să se bazeze pe televizor.

Deși televizoarele alb-negru au împânzit lumea în această perioada a anilor ’50 erau însă și câteva modele de televizoare color și unele chiar cu telecomandă însa un astfel de accesoriu era foarte scump, o telecomandă costa între 400 și 500 de dolari bucata. Între anii 1960-1980 mai toate casele aveau cel puțin un televizor și asta demonstrează faptul că televizorul a luat amploare dupa al doilea război mondial. După anii ’80 deja începem să cunoaștem modele de televizoare, modele care probabil le-am vazut pe la bunici sau pe la țară iar odată cu anii 1990 când prețurile televizoarelor s-au micșorat și au apărut din ce în ce mai multe modele toată lumea fugea la magazin să-și cumpere televizoare alb-negru sau color.

Prima plasma TV a apărut în anul 1997 și a fost fabricată de cei de la Pioneer. Dupa anul 2000 însă televizoarele au început să prindă un alt contur și astăzi sunt din ce în ce mai subțiri, mai plate, mai lungi în diagonală și te fac să te simți de parcă trăiești live experiența de la TV.

Istoria Televizorului până în anul 1960

Televizoarele dinaintea anului 1935

Televizoarele din Statele Unite ale Americii:

1928 GE "Octagon"

1929 Western Television

1932 Jenkins Radio-TV Receiver - Model JD30

Televizoarele din Marea Britanie

1928 Baird Model "C"

1930 Baird "Televisor"

1926 Baird "Falkirk" Television Transmitter

Televizoarele din Franța:

1929 "Semivisor" by Réné Barthélémy

Televizoarele din Rusia:

1934 Model B2 Russian TV

1934 Pioneer-TM3 Russian TV

Televizoarele anilor 1935-1941

În aceasta perioadă televizorul electronic a fost perfecționat. Câteva țări au început transmisiunile, majoritatea experimental, cu numai câteva televizoare disponibile publicului.

Preview document

Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 1
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 2
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 3
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 4
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 5
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 6
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 7
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 8
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 9
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 10
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 11
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 12
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 13
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 14
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 15
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 16
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 17
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 18
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 19
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 20
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 21
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 22
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 23
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 24
Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza Valorii Estetice a Televizoarelor.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?