Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 8357
Mărime: 1.48MB (arhivat)
Publicat de: Adi Macovei
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Mandache

Cuprins

  1. CUPRINS Argument 3
  2. CAP.1 APLICAREA TEHNICILOR DE VANZARE LA DISTANTA 1.1 Prezentarea firmei comerciale SC”LOTTO”SA 4
  3. 1.1.1 Scurt istoric al firmei SC”LOTTO”SA 4.
  4. 1. 1.2 Obiect de activitate al firmei SC “LOTTO”SA 4
  5. 1. 1.3 Amplasarea SC”LOTTO”SA 4
  6. 1.1.4 Ambianta si organizarea interioara a SC”LOTTO”SA 4
  7. 1.2 Contextul de aplicare a tehnicilor de vanzare 6 1.3Clasificarea merceologica 7
  8. CAP 2 EFECTUAREA OPERATIILOR DE INCASARE SI PLATA PENTRU ART
  9. ICOLELE DE INCALTAMINTE
  10. 2. 1 Asigurarea functionalitatii casei de marcat 12
  11. 2. 2 Instrumente de plata si echipamente de casa utilizate de SC”LOTTO”SA 13
  12. 2.3 Documente intocmite la sfarsitul zilei 16 CAP 3 ASIGURAREA CALITATII IN ACTIVITATEA MAGAZINULUI SC”LOTTO”SA
  13. 3.1 Limitarea riscului comercial 18
  14. 3.1.1 Clasificarea riscurilor la SC” LOTTO”SA 18
  15. 3.1.2. Aplicarea procedurilor firmei SC “ LOTTO” SA in caz de furt 19
  16. 3.2. Relatiile cu clietii 19
  17. 3.2.1 Respectarea regulilor de comportament si etica profesionala 19.
  18. 3.2.2 Negocierea vanzarii 20 3.3.Norme de calitate la locul de munca 22
  19. 3.3.1Standarde de calitate 22 3.3.2 Fisa postului pentru vanzator la SC”LOTTO”SA 23
  20. 3.3.3 Analiza SWOT a firmei SC”LOTTO”SA 25
  21. PROBLEMA DE GESTIUNE 26

Extras din proiect

ARGUMENT

Din cele mai vechi timpuri, omul a incercat sa construiasca in jurul sau un mediu confortabil,iar unul dintre cele mai inseminate momente de trecere la civilizatie a fost marcat de aparitia diferitelor forme de incaltaminte sau articole menite sa protejeze picioarele.

Indienii sau amerindienii nu foloseau nici un fel de incaltaminte deoarece ei isi procurau hrana prin vanarea animalelor salbatice, iar incaltamintea i-ar fi dat de gol . Purtau doar un fel de sandale impletite din vegetatie atunci cand aveau de parcurs distante mari. Apoi au venit timpurile in care doar o anumita clasa sociala avea voie si isi permitea sa poarte articole de incaltaminte. De exemplu, stapanii plantatiilor de canepa pentru care lucrau sclavii, purtau cizme lungi care ii proteja de caldura, de terenul arid. In mediul urban doar cei cu ranguri sociale inalte purtau articole de incaltaminte inchise, care sunt si mult mai igienice. In ziua de astazi oricine poate alege dintr-o gama variata de articole de acest gen, de la sandale, pantofi si pana la cizme, bocanci sau incaltaminte sport . Importanta oferita articolelor de incaltaminte nu este strans legata numai de faptul ca a reprezentat un element de trecere la civilizatie, ci trebuie sa luam in considerare si un alt aspect foarte important. Fara incaltaminte unele activitati ar fi imposibil de practicat sau ar avea un risc foarte ridicat pentru cei care lucreaza in anumite domenii. Cum ar fi sa ne imaginam persoanele care lucreaza in topitorii sau in constructii fara incaltaminte? Am tras pana aici linia istorica si sociala a importantei articolelor de incaltaminte din trecut si pana astazi si observam ca acum suntem cu totii dependenti de acestea si ca ele ocupa o pondere insemnata in consumul populatiei datorita rolului pe care incaltamintea il are de a proteja picioarele fata de agentii atmosferici precum frigul, caldura, umezeala si de a le ferii de actiunile mecanice ale mediului inconjurator . Deloc de neglijat este faptul ca are un rol igienic, ortopedic, in sensul ca nu permite deformarea talpii piciorulu, usureaza mersul si mai ales, faptul ca are un rol estetic foarte important, acela de a infrumuseta piciorul, si de aici pornind o alta cale a lumii moderne, una care aduce profituri financiare colosale, si anume trendurile modei care se bucura de nenumarate modele bazate pe imaginatie si talent .

Am ales aceasta tema pentru a pune in evidenta importanta articolelor de incaltaminte dintr-o perspectiva noua si mult mai interesanta, pentru a pune in lumina faptul ca cu toate ca acestea fac parte din viata noastra de zi cu zi si nu dam mare importanta la detalii, nu am putea trai fara ele si atat de dependenti de ele.

CAPITOLUL 1. Aplicarea tehnicilor de vanzare la distanta a articolelor de incaltaminte

1.1. PREZENTAREA FIRMEI COMERCIALE

SC”LOTTO”SA

Istoria companiei SC”LOTTO”SA a inceput in urma cu 10 ani,mai precis in anul 1997 in Bucuresti.Initial firma a comercializat pantofi de tenis apoi s-a extins in sectorul pantofilor si echipamentelor sportive.Inca din primii ani de activitate SC”LOTTO”SA s-a impus pe piata romaneasca si curand a devenit una din marcile de referinta la nivel national atat pentru echipamente sportive de performanta,cat si a celor clasice.SC “LOTTO”SA marcheaza in Romania o noua conceptie in abordarea pietei de incaltaminte si echipamente sportive.

In cei 10 ani de la infiintare SC”LOTTO”SA a cunoscut o crestere spectaculoasa, astfel incat produsele pe care compania le ofera clientilor sai acopera o paleta foarte larga,pornind de la incaltaminte si articole sport pana la alte tipuri de produse complementare activitatii sportive precum suprafete sintetice,dotari pentru diverse sporturi. In decursul celor 10 ani de activitate,firma a reusit sa se impuna pe piata romaneasca, atingand la sfarsitul lui 2004 o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane de euro.Ponderea cea mai mare de vanzari este detinuta de articolele de incaltaminte marca LOTTO.Pentru 2005 SC” LOTTO”SA estimeaza o crestere consolidata a cifrei de afaceri cu 50% pentru articolele de incaltaminte si cu circa 25% pentru celelalte produse, precum suprafete sintetice pentru salile de sport, aparate de fitness, bazine olimpice.

SC”LOTTO”SA promoveaza un stil ce se defineste prin noutate, actualitate, calitate si confort. Compania isi actualizeaza permanent strategia de distributie in dorinta de a fi alineata tendintelor pietei si de a satisface cerintele clientilor sai fideli. Incepand cu 2005 “SSD SPORT SYSTEM DEVELOPEMENT “distribuitor exclusiv al firmei SC”LOTTO”SA in Romania, a decis sa-si continue activitatea intr-un nou sediu. Un rol important in luarea acestei decizii a fost reprezentat de rezultatele sportive obtinute de SSD pe piata echipamentelor sportive in Romania, precum si increderea de care se bucura pe piata din tara noastra .

In egala masura decizia a fost influentata de preocuparea continua pentru cei 12 angajati,compania investiind permanent in pregatirea specialistilor sai si evident in cresterea unui climat de munca adecvat si profesionist.Structura companiei s-a imbunatatit constant, pentru a se adopta permanent cerintelor de crestere ale pietii astfel incat aceasta cuprinde astazi departamente precum financiar, contabil, comercial si marketing.

Noul sediu este amplasat pe strada Tudor Vladimirescu,in incinta Iulius Mall,etajul 2. Constructia este o reusita combinatie de util si confort, si cuprinde atat birourile centrale de lucru,cat si depozitul aferent totul conceput si realizat astfel incat sa se poata obtine cele mai bune performante operationale.Amenajarile,utilajele moderne si calitatea superioara a finisajelor au facut ca valoarea totala a acestei investitii sa se ridice la aproximativ 500 de mii de euro.

Ambianta este o componenta majora a imaginii magazinului si poate fi definita ca efectul sensorial creat de design-ul sau. Fatada magazinului SC”LOTTO”SA este o forma majora de promovare a vanzarilor pentru comerciantul de detail.Ea functioneaza ca interfata intre imaginea magazinului si comunitatea pe care acesta o aprovizioneaza. Fatada magazinului trebuie sa capteze atentia trecatorilor sugerandu-le cu rapiditate profilul magazinului si elementele distinctive fata de concurentii din vecinatate. Este de retinut faptul ca aprecierea aspectului exterior al magazinului SC”LOTTO”SA este data nu numai de costul materialelor folosite in construirea fatadei dar si de rezistenta lor la conditiile de clima.

Preview document

Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 1
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 2
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 3
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 4
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 5
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 6
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 7
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 8
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 9
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 10
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 11
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 12
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 13
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 14
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 15
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 16
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 17
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 18
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 19
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 20
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 21
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 22
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 23
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 24
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 25
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 26
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 27
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 28
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 29
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 30
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 31
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 32
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 33
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 34
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 35
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 36
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 37
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 38
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 39
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 40
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 41
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 42
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 43
Comercializarea articolelor de încălțăminte la SC Lotto SA Iași - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Comercializarea Articolelor de Incaltaminte la SC Lotto SA Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza satisfacției consumatorilor privind achiziția de articole de încălțăminte marca Leonardo

CAPITOLUL I INTRODUCEREA IN DOMENIU 1.1 Descrierea firmei Compania “Leonardo” a fost înființată în 1994 în Oradea de către Florin Panea și Dan...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri la SC Shoe Point SRL

A. Date de identificare a societatii comerciale 1. Numele firmei: S.C. SHOE POINT S.RL.  cod 077010 2. Sediul firmei: sos. Urziceni, nr. 147,...

Ai nevoie de altceva?