Expoziție tehnică auto - Bosch

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3112
Mărime: 777.31KB (arhivat)
Publicat de: Sidonia Oprea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Despre Bosch 1
  2. 1. Analiza preliminară a produsului 2
  3. 1.1. Analiza conjucturii de macromediu (PEST) 2
  4. 1.2. Analiza conjuncturii de micromediu 3
  5. 1.3. Analiza internă a companiei ( S&W ) 4
  6. 2. Stabilirea obiectivelor 4
  7. 3. Definirea strategiei de participare la expoziție 5
  8. 3.1. Contractare stand 6
  9. 3.2. Organizarea standului 6
  10. 3.3. Buget 8
  11. 4. Expunerea planului operațional 9
  12. 5. Evaluarea participării la expoziţie 12
  13. 6. Anexe 13

Extras din proiect

Despre Bosch

Cine suntem și ce facem

Firma Robert Bosch SRL este reprezentanta în România a Grupului Bosch, unul dintre cele mai mari grupuri din domeniu industrial privat, având aproximativ 283500 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 47,3 miliarde de EURO

Bosch în lume

Grupul Bosch este unul din liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii. În domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii, cei aproximativ 283 500 de angajaţi au generat în anul fiscal 2010 vânzări de 47.3 miliarde €. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH şi aproximativ 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Această dezvoltare la nivel global, producţia şi reţeaua de vânzări reprezintă fundaţia unei continue creşteri. Bosch investeşte mai mult de 3,8 miliarde € în fiecare an în cercetare şi dezvoltare, iar în ultimii ani a înregistrat 3867 de patente în toată lumea. Compania a fost înfiinţată în Stuttgart în 1886 de către Robert Bosch (1861-1942) sub numele “Atelier de mecanică fină şi inginerie electrică”.

Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92% din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industriehand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială a grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni şi drepturi de vot sunt deţinute de familia Bosch şi de Robert Bosch GmbH.

Tehnologie auto

Departamentul de tehnologie auto este unul dintre cele mai mari sectoare ale Grupului BOSCH, generand peste 60% din totalul vănzărilor. De mai bine de 50 ani, Bosch oferă service-urilor auto tehnică de testare în pas cu dezvoltarea industriei auto și piese de schimb care asigură calitatea ireproșabilă a reparațiilor.

Bosch, liderul mondial în domeniul pieselor auto și al aparaturii de diagnosticare pentru autovehicule, oferă o gamă completă de echipamente și piese auto, cu peste 150.000 de repere.

Toți producătorii importanți din industria auto colaborează cu Bosch pentru a realiza autoturisme fiabile și sigure, utilizând piese, componente și sisteme Bosch în prim montaj.

Principalele domenii în care Bosch este activ sunt:

• tehnică de injecție pentru motoarele cu ardere internă (Diesel și benzină)

• sisteme de siguranță activă și pasivă (sisteme de frânare convenționale, ABS, ASR, ESP, frâne electro-hidraulice, SBC, airbag-uri)

• bujii cu scânteie și incandescență

• filtre - gamă completă: filtre de combustibil, ulei și aer de habitaclu

• ştergătoare de parbriz și lunetă

1. Analiza preliminară a produsului

1.1. Analiza conjucturii de macromediu (PEST)

Macromediul firmei reprezintă ansamblul factorilor (variabilelor) incorporabili ce constituie climatul general în care acesta iși desfășoară activitatea.Există patru categorii de astfel de factori care influențează modul în care firmele își abordează activitațile de marketing. În literatură, ei sunt cunoscuți sub denumirea de factorii PEST.

• Factorii politico-juridici, care se referă la mijloacele de control menite să apere interesele indivizilor și societății în ansamblu.

• Factorii economici, care se concretizează într-un sistem de fenomene (variabile) economice și modalități de alocare a resurselor în societate.

• Factorii socio-culturali, care se referă la modelele de comportament ale consumatorilor pe o anumită piața.

• Factorii tehnologici, care vizează amplificarea potențialului economic al societății.

Politic – România este ţară membră a Uniunii Europene, ceea ce implică asumarea ca atare a acestui rol şi conformarea la normele impuse de acest statut. România are însă probleme în ceea ce priveşte suveranitatea legii, controlul corupţiei şi instabilitatea politică, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru Bosch pe piaţa românească. Lipsa unei stabilităţi şi a unei siguranţe a mediului politic duce la apariţia unor dezechilibre la întregul macromediu.

Economic - condiţionează totalul de bani aflat la dispoziţia pieţei, reprezintă suportul puterii de cumpărare al clienţilor, fie ei agenţi economici sau consumatori individuali. Cele mai importante variabile economice pe care Bosch trebuie să le urmărească atent pentru a putea lua decizii corecte la timpul potrivit sunt următoarele:

- Structura pe ramuri a economiei naţionale

- Veniturile şi puterea de cumpărare;

- Situaţia financiar -valutară a ţarii

- Taxarea;

- Fiscalitatea

- Inflaţia.

Social - nevoile şi dorinţele oamenilor, pieţele şi modul de consum sunt expresii ale culturii sociale, organizaţionale şi ale unor grupuri de oameni.Bosch trebuie să manifeste interes pentru identificarea schimbărilor culturale care pot semnala apariţia ocaziilor favorabile, care să le permită să influenţeze comportamentul consumatorilor.Bosch urmăreşte să anticipeze schimbările ce pot să apară la nivelul grupurilor sociale în scopul de a identifica noi oportunităţi de piaţă.

Tehnologic - este de asemenea deosebit de important deoarece conferă firmei canale de comunicaţie moderne, necesare menţinerii contactului permanent cu clienţii. Reprezintă unul dintre cei mai puternici factori care influenţează buna desfăşurare a activităţii companiei pentru că, odată cu evoluţia tehnologiei, cerinţele clienţilor cresc, devin tot mai complexe iar cererea pentru produsele oferite de noi creşte.

Preview document

Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 1
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 2
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 3
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 4
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 5
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 6
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 7
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 8
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 9
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 10
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 11
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 12
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 13
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 14
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 15
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 16
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 17
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 18
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 19
Expoziție tehnică auto - Bosch - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Expozitie Tehnica Auto - Bosch.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?