Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 7847
Mărime: 48.99KB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Burlacu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Cea mai interesanta poveste care imi vine in minte este o poveste care evalueaza puterea marketing-ului si a promovarii. Este povestea unui DJ (disk jockey). Acest DJ era unul dintre cei mai buni in industria muzicala. Intr-un moment al carierei sale a inceput sa piarda fani si in consecinta sa nu mai faca profit. El a încercat lucruri diferite pentru a recâştiga supremaţia sa, dar de fiecare data a eşuat. A decis să o fac foarte agresiv si a inventat o fantoma - un alt DJ, cu un alt nume. El a creat un site web, o discografie din muzica proprie şi a făcut un film despre viaţa unui DJ surd. Lumea a fost atât de ingenios capturata în conspiraţia sa că aproape nimeni nu a putut identifica muzica sa şi toată lumea a vrut să cumpere înregistrările fantomei. A vandut exemplare mai multe decât oricând şi a facut mai multi bani cu două albume decât facuse în întreaga sa viaţa, dar a sacrificat faima. Acesta este un bun exemplu pentru a evalua puterea "noului".

Pe pietele romanesti competitive si intr-o continua schimbare, lansarea cu success a unui produs este cheia cresterii profitabilitatii unei afaceri. Problema in dezvoltatea unui nou produs nu este lipsa de idei, ci cheltuielile cu producerea si promovarea produsului, fara garantia succesului sau. Acesta este cel mai mare obstacol pentru o companie.

Cand o companie se decida sa lanseze pe piata un nou produs sunt multi factori de luat in considerare. Pentru orice produs care se doreste a fi un success,trebuie sa fie produsul potrivit lansat la momentul potrivit, cu caracteristici perfecte. Investitia in lansarea unui nou produs poate fi extreme de costisitoare, cu riscuri substantiale, iar pretul esecului sa fie catastrofal.

Lansarea unui nou produs difera de la o industrie la alta, de la o piata la alta. In industria alimentara, lansarea de produse noi trebuie sa aiba o strategie bine pusa la punct pentru societatile implicate.

In Romania oamenii sunt de obicei deschisii schimbarilor, poate pentru ca “nou” este un cuvant cu care nu se puteau lauda acum 20 ani. Desi romanii nu refuza schimbarea, asta nu inseamna ca sunt fericiti in mod egal daca isi cheltuiesc banii pe lucruri inutile.

"If the strategy’s goal is to improve competition, we draw the conclusion that the theory in this field must constantly evolve. Each new idea which puts us one length in front of the competition ……….We underline the need for permanent innovation and creation. ”

Necesitatea de a realiza o activitate eficientă de marketing conduce la realizarea şi utilizarea de programe adecvate pentru fiecare caz în parte sau situaţie.

Activitatea de marketing constă în analiza oportunităţilor de piaţă, de studiu şi de selecţie a pieţelor ţintă, elaborarea strategiilor de marketing şi de programe de marketing, organizare, aplicare şi control a efortului de introducere pe piaţă .

Nevoia de un program de marketing deriva din necesitatea de a creste eficienta economica a ativitatii de piata si din eliminarea dificultatilor aparute din cauza integrarii pe piata a produselor noi. Un program de marketing reprezinta prin urmare, elemntul central al strategiei de piata a unei companii.

Un program de marketing ofera mediu propice pentru dezvoltarea unei strategii de piaţă şi este, de asemenea, principalul instrument prin care obiectivele strategice sunt atinse.

Preview document

Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 1
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 2
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 3
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 4
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 5
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 6
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 7
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 8
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 9
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 10
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 11
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 12
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 13
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 14
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 15
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 16
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 17
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 18
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 19
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 20
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 21
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 22
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 23
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 24
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 25
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 26
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 27
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 28
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 29
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 30
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 31
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 32
Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Nou Produs de Grupul Agroli.doc

Ai nevoie de altceva?