Merchendising - Sephora

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1787
Mărime: 11.50KB (arhivat)
Publicat de: Tereza Sima
Puncte necesare: 7
despre designul exterior,interior,gestiunea spatiului linear. A fost prezentat in cadrul facultatii de la Ase

Extras din proiect

Pentru a exemplifica tehnologia etalarii marfurilor, dar si celelalte componente ale tehnologiei comerciale am ales spre analiza magazinul Sephora din incinta Plaza Romania.

Întotdeauna la graniţa dintre vis şi frumuseţe, Sephora este un magazin de produse pentru frumuseţe, cosmetice şi parfumuri. Dinamism şi simplitate, excelenţă şi libertate, educaţie şi plăcere - într-un cuvânt, Sephora.

Cu o atitudine întotdeauna deschisă în ceea ce priveşte schimbarea, Sephora nu numai că ţine pasul, chiar creează tendinţele, prin oferta unică de produse cosmetice de marcă, animaţia permanentă din magazin, lăsând libertatea de alegere, posibilitatea de a experimenta şi încerca. Asistată de echipa de consultanţi şi specialişti în frumuseţe, experienţa clienţilor în magazinele Sephora se transformă într-o apropiere emoţională care menţine echilibrul unei relaţii de încredere şi satisfacţie.

Brand-ul Sephora apartine prestigiosului grup de brand-uri de lux Louis Vuitton – Moët Hennessy (LVMH), fiind reprezentat prin lanturi de magazine in lumea intreaga si detinand : 441 magazine in Europa, 117 magazine in Statele Unite ale Americii, 2 magazine in Canada si 3 magazine in Asia. Grupul LVMH mai detine in portofoliul sau alte 50 de brand-uri de prestigiu printre care sunt enumerate: Christian Dior, Celine, Loewe, Kenzo, Givenchy, Fendi, Donna Karan, Dom Pérignon, Louis Vuitton, etc.

Amplasament

Magazinul ales este situat in Plaza Romania, la parter in imediata apropiere a uneia dintre intrari. Fluxul de persoane din acea zona este unul intens,iar magazinul fiind situat pe colt este usor de vizualizat din mai multe directii.

"Atunci cand se ia decizia de a deschide un magazin Sephora, se iau in calcul toti parametrii posibili, cum ar fi orasul, contextul politic, comportamentul consumatorului sau puterea de cumparare a locuitorilor unui oras. Este foarte adevarat ca in Romania, si mai mult in Bucuresti, neexistand ca in alte tari strazi pietonale, unde consumatorii sa fie obisnuiti sa-si faca cumparaturile, am preferat centrele comerciale", declara Cristina Marin, brand manager al Sephora.

Plaza Romania este situata in partea de vest a orasului Bucuresti intr-o zona cu o populatie numeroasa.Fiind primul mall deschis in aceasta zona se bucura de un prestigiu in randul consumatorilor nu numai din aria Militari- Drumul Taberei, dar si a celor din alte zone.

Magazinele din zona nu sunt concurenti directi( Dada,Bamboo,More&More, Celio,Steillman), doar micul stand Chanel aflat chiar in fata intrarii in magazin mai comercializeaza acelasi tip de produse.In incinta Plaza Romania nu se mai gaseste alt magazin care sa comercializeze parfumuri si produse cosmetice de lux.

Designul exterior

Magazinele Sephora au un design exterior atragator folosind in general clasica combinatie de alb si negru intr-o alternanta de linii orizontale pentru a umple spatiile care nu sunt ocupate cu vitrine sau cai de acces.

Designul exterior are un rol extrem de important in atragerea de clienti si de aceea atunci cand se deschide un magazin se tine cont de fiecare detaliu.

Ca elemente ale semnalizarii ar trebui sa amintim firma care da identitate magazinului si il face sa fie vizibil de la o distanta mare.In cazul analizat firma este alba, luminoasa incadrata in fatada de culoare neagra a magazinului scrisa cu litere mari de tipar pe orizontala,pozitionata deasupra cailor de acces.Indicatoarele sunt reprezentate de acele dispozitive pozitionate in punctele cele mai circulate ale mall-ului care au harta cu toate magazinele.

Fatada este alcatuita in mare parte din spatiu vitrat ce incadreaza cele doua cai de acces care sunt foarte mari(aproximativ 3 metrii fiecare) si nu sunt prevazute cu usi.

Vitrinele sunt deschise dand astfel posibilitatea de a vedea in interiorul magazinului.

Ambientul exterior este dat de muzica mall-ului,de luminile folosite, de curatenia din acesta , in final atmosfera fiind una calda care sa te imbie la plimbare si cumparaturi.

Magazinul fiind situat in incinta unui centru comercial nu dispune de copertina si acoperis.

Designul interior

Designului interior se compune din: planşeele, pereţii interiori, iluminatul, accesul relaţional, semnalizarea interioară şi ambientul interior.

Planseul superior este de culoare alba, din rigips,foarte simplu cu spoturi si numeroase guri de aerisire si climatizate.De asemenea mai sunt vizibile detectoare de fum si camere de supraveghere.

Planseul inferior, respectiv pardoseala este din gresie de culoare crem cu insertii in unele locuri de gresie neagra .

Preview document

Merchendising - Sephora - Pagina 1
Merchendising - Sephora - Pagina 2
Merchendising - Sephora - Pagina 3
Merchendising - Sephora - Pagina 4
Merchendising - Sephora - Pagina 5
Merchendising - Sephora - Pagina 6
Merchendising - Sephora - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Merchendising - Sephora.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza modelului de business B2C Sephora România

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI ȘI A FORMELOR DE VÂNZARE PRACTICATE Denumire: Sephora Cosmetics România S.A. Formă juridică: S.A. Data...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?