Monografia Firmei Farmec

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3829
Mărime: 38.73KB (arhivat)
Publicat de: Casian David
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. DENUMIRE
  2. 2. FORMA JURIDICA
  3. 3. FORMA DE PROPRIETATE
  4. 4. SEDIUL SOCIAL
  5. 5. ASEZARE
  6. 6. OBIECTUL DE ACTIVITATE
  7. 7. ISTORIC
  8. 8. STRUCTURA DE CONDUCERE
  9. 9. ORGANIGRAMA
  10. 10. STRUCTURI FORMALE
  11. 11. STRUCTURI INFORMALE
  12. 12. PIATA- SEGMENTELE DE PIATA PROPRII
  13. 13. ACTIVITATIILE FIRMEI
  14. 14. OFERTA DE BUNURI SI/SAU SERVICII
  15. 15. FURNIZORII
  16. 16. CLIENTII
  17. 17. STRUCTURA PERSONALULUI DUPA:
  18. o Varsta
  19. o Sex
  20. o Nivel de pregatire
  21. o Salariu,
  22. 18. PRINCIPALII INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI
  23. 19. PERSPECTIVELE FIRMEI.

Extras din proiect

1. DENUMIRE

S.C. Farmec S.A. a fost inceputa cu peste 120 de ani in urma, iar produsele sale au astazi o mare recunoastere atat in in Romania, cat si in lume, produsele companiei fiind exportate in tari din Europa, Asia si America de Nord.

2. FORMA JURIDICA

S.C. Farmec S.A. este persoana juridica romana.

3. FORMA DE PROPRIETATE

Forma de proprietate a firmei S.C. FARMEC S.A. este de societate pe actiuni.

4. SEDIUL SOCIAL

S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost înfiinţată prin reoganizarea întreprinderii de produse cosmetice „FARMEC” din aceeaşi localitate şi care este înregistrată în Registrul Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj- Napoca sub nr. 12/14.1991. Originalitatea si calitatea produselor FARMEC a fost recunoscuta oficial in anul 2002, atunci cand compania a obtinut Certificatului International de Calitate ISO 9001:2000.

5. ASEZARE

In Bucuresti, firma are sediul in Str. Pericle Papahagi nr. 28-32, sector 3.

6. OBIECTUL DE ACTIVITATE

Obiectul de activitate al societăţii este cercetarea, producerea şi comercializarea articolelor cosmetice şi chimico-casnice, proiectare şi fabricarea ambalajelor din mase plastice pentru acestea, precum şi operaţiuni de export şi servicii pentru terţi.

Gama sortimentală a produselor realizate în întreprindere este foarte diversificată cuprinzând deodorante, creme,emulsii, şampoane, lacuri, fixative, produse cosmetice pentru ras şi după ras, produse de fardare, lacuri de unghii, insecticide şi produse de uz menajer.

7. SCURT ISTORIC

In anul 1889, incepe povestea de suces a companiei FARMEC – prima si cea mai importanta companie romanseasca de produse cosmetice; de-asemenea in acelasi an ia nastere, la Budapesta, laboratoarele “Molnar-Moser”.

S.C. „FARMEC”S.A. a luat fiinţă în anul 1945 la 1 Iunie in Cluj, sub denumirea de „Laborator Mal-Moss”. La început laboratorul avea doar 6 muncitori şi producea numai apă de colonie şi pudră pentru copii.

Începând cu 31 August 1949 laboratorul îşi schimbă denumirea în „Întreprinderea de Produse Cosmetice- Cluj” şi se trece de la producţia de tip meşteşugăresc, la producţia industială a articolelor cosmetice, realizându-se diversificarea sortimentală şi trecerea la produse de calitate superioară, competitive. Apar pe lângă apa de colonie şi pudra pentru copii şi alte produse ca : creme, rujuri de buze şi ulei de păr.

În anul 1950 valoarea fondurilor întreprinderii de Produse Cosmetice era de 0.4 mil. lei. Începând cu anul 1951 se fac investiţii mai mari, amenajându-se un laborator, un magazin, şoproane şi birouri, iar numărul de muncitori sporeşte la 20.

În anul 1957 întreprinderea s-a comasat cu fabrica de uleiuri vegetale „FLACĂRA”, dată la care devine „Fabrica de uleiuri vegetale şi produse cosmetice ,,FLACĂRA”, având ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice şi uleiuri vegetale. Începând cu acest an s-a înfiinţat activitatea de fabricare a ambalajelor din bachelită şi celuloid, ambalaje folosite pentru condiţionarea produselor cosmetice, iar după doi ani respectiv în anul 1959 ia fiinţă activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale.

Nomenclatorul de produse al unităţii în perioada 1959-1960 a ajuns la 50 de sortimente ponderea deţinând-o cremele şi loţiunile.

În anul 1964 s-a desfiinţat activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale pentru ca după trei ani, respectiv în anul 1967 să se pună în funcţiune o serie mecanizată de îmbutelire a uleiului comestibil, an în care se adoptă denumirea de fabrica „FLACĂRA” având ca profil de activitate producerea de articole cosmetice şi îmbutelierea uleiului comestibil. În această perioadă valoarea fondurilor fixe ajunge la 13,6 milione lei.

În anul 1968 se pune în funcţiune actualul atelier de cosmetice I . Din acelaş an, 1968, s-a început pentru prima oară în ţară fabricarea produselor cosmetice sub formă de spray.

Preview document

Monografia Firmei Farmec - Pagina 1
Monografia Firmei Farmec - Pagina 2
Monografia Firmei Farmec - Pagina 3
Monografia Firmei Farmec - Pagina 4
Monografia Firmei Farmec - Pagina 5
Monografia Firmei Farmec - Pagina 6
Monografia Firmei Farmec - Pagina 7
Monografia Firmei Farmec - Pagina 8
Monografia Firmei Farmec - Pagina 9
Monografia Firmei Farmec - Pagina 10
Monografia Firmei Farmec - Pagina 11
Monografia Firmei Farmec - Pagina 12
Monografia Firmei Farmec - Pagina 13
Monografia Firmei Farmec - Pagina 14
Monografia Firmei Farmec - Pagina 15
Monografia Firmei Farmec - Pagina 16
Monografia Firmei Farmec - Pagina 17
Monografia Firmei Farmec - Pagina 18
Monografia Firmei Farmec - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Monografia Firmei Farmec.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?