Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3055
Mărime: 27.62KB (arhivat)
Publicat de: Faust Biro
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice, Facultatea de Comert

Extras din proiect

Firma CONFRUIT SA este parte a grupului AS&CIVS are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de fructe confiate si se bazeaza pe avantajul de a fi unica pe piata interna.

Fructele confiate fac deliciul celor mai savuroase preparate de cofetarie si patiserie. Faima produselor va fi data pe de o parte de calitatea fructelor selectate pentru confiere, iar pe de alta parte, de reteta de confiere pentru care s-a optat.

Compania va fi plasata practic in „patria fructelor”, conditiile de mediu din zona Moldovei, Dobrogei si Baragan, fiind recunoscute ca cele mai bune pentru pomicultura, in special pentru productia de cirese, prune si caise, apreciate pentru consistenta si dulceata pulpei.

Calitatea produsului este intregita de reteta de fabricatie aleasa. Firma SC CONFRUIT SA prepara fructe confiate fara sa adauge produsului conservanti sau emulgatori sintetici, iar tehnologia de inlocuire a apei din pulpa fructului cu zahar face ca produsele sa pastreze aroma, gustul si consistenta fructelor naturale. Asa se face ca gustul cireselor, prunelor si caiselor confiate marca CONFRUIT este aproape identic cu gustul fructelor confiate din Antichitate si Evul Mediu cand apa din pulpa fructelor era inlocuita cu miere de albine.

Fructele acestei firme sunt ideale pentru cele mai variate retete de tarte, checuri, placinte, torturi si cozonaci, utilizarea lor fiind capabila sa transforme orice produs de patiserie si cofetarie intr-o adevarata opera de arta culinara Ideale pentru a da o pata de culoare celor mai variate cocktail-uri, fructele confiate fac in egala masura deliciul inghetatelor.

Cei cinci finantatori ai firmei au trasaturi de caracter importante si anume: inteligenta, inovatie, curaj, perseverenta si spirit de colegialitate.

Intiatorii afaceri sunt si actionarii acesteia, fiecare contribuind la capitalul social al firmei. Spanu Victor detine un teren in valoare de 70.000 de RON in judetul Ilfov si mai aduce in numerar suma de 19.000 de RON, Sarge Alexandru detine know-how-ul intreprinderii si la fel ca si ceilalti actionari : Solomon Irina, Savu Cristiana, Sorete Andrei contribuie cu suma de 79.000 de RON la subscrierea capitalului social necesar cumpararii unei cladiri, de utilaje si mobilier pentru functionarea acesteia.

Investitia necesara este de 445.000 RON. Acestia vor fi folositi pentru procurarea cladirii, utilajelor de productie, materiilor prime si masinilor de transport In primii ani intreprinderea va utiliza o capacitate de productie de numai 60%, in urmatorii ani planificandu-se o marire a volumului de vanzari si ridicarea gradului de utilizare a capacitatii de productie pana la 80%.

Conform studiilor intreprinse de firma noastra, piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse.Cumparatorii vor fi in principal persoanele cu varsta cuprinsa intre 10 si 40 de ani.

Estimand rezultatele financiare pe termen lung , vom obtine un profit anual de circa 58.716 RON in conditiile de venituri minime si cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 10 ore pe zi. In perspectiva se prevede extinderea intreprinderii si in celelalte regiuni ale tarii, cu obiectivul de “iesire” pe piata externa.

Principalele optiuni strategice sunt de a acoperi necesarul de fructe confiate de pe piata romaneasca si cea din sudul si estul Europei, si Asia Mica. Aceasta piata este in plina dezvoltare si cu o orientare din ce in ce mai mare spre produse naturale100% fara continut de aditivi si alte substante care pot fi daunatoare. Totodata avem in plan de a stabili o alianta cu o firma producatoare din Germania pentru a ne oferi consultanta si pentru a achizitiona aparatura necesara.

Pentru distribuirea produselor vom semna un parteneriat cu firma de logistica Axis&Associes. Tot aceasta firma in curand ne vor asigura si aducerea de fructe exotice pentru a le confia, dar deocamdata ne axam pe piata interna de fructe pentru a ne dezvolta afacerea.

Pe termen lung avem ca obiectiv transformarea firmei CONFRUIT in firma internationala si dezvoltarea grupului AS&CIVS intr-un concern international, care sa cuprinda mai multe firme internationale cu diferite domenii de activitate pentru a acoperi cat mai multe segmente ale pietei.

Cap I : Prezentarea agentului economic

SC CONRUIT SA face parte din categoria intrepeinderilor mari, ea va fi inregistrata la Registrul Comertului sub forma juridica de societate pe actiuni si va avea un capital initial de 455.000 RON care va fi impartit in 1000 de actiuni a 45.5 RON/actiunea, fiecare dintre asociati detinand in mod egal 20% din actiuni.

Obligatiile sociale vor fi garantate cu patrimoniul societatii, iar asociatii sunt obligati sa raspunda in limita capitalului subscris, exprimat in actiuni.

Societatea va avea 5 actionari si va avea sediul social si punctul de lucru in orasul Pantelimon, judetul Ilfov.

Preview document

Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 1
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 2
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 3
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 4
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 5
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 6
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 7
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 8
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 9
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 10
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 11
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 12
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 13
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 14
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 15
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 16
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 17
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 18
Plan de afaceri - Confruit AS and CIVS Grup - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Confruit AS and CIVS Grup.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?