Studiu de Caz la SC Food Impex SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 63 în total
Cuvinte : 15848
Mărime: 105.41KB (arhivat)
Publicat de: Daniel Zamfir
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Isac Nicoleta
UNIVERSITATEA PITESTI Facultatea de stiinte economice Catedra de management-marketing Specializarea management

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. I. Infiintarea unei societati comerciale: de la teorie la practica 5
  3. 1.1. Sediu firma 5
  4. 1.2. Denumirea societatii comerciale 6
  5. 1.3. Alegerea formei juridice 6
  6. 1.4. Act constitutiv al societatii comerciale 7
  7. 1.5. Capital social firma, taxe judiciare 8
  8. II. S.C. Food Impex S.A. 12
  9. 2.1. Date generale despre companie 12
  10. 2.2. Obiective viitoare in ceea ce priveste dezvoltarea societatii comerciale 13
  11. III. Planul de afaceri si studiul de fezabilitate 13
  12. 3.1 Plan de afaceri la S.C. FOOD IMPEX S.A. 13
  13. 3.1.1. Sinteza planului de afaceri 13
  14. 3.1.2. Planul de marketing 17
  15. 3.1.3. Cercetarea de piata 22
  16. 3.1.4. Planul operational 24
  17. 3.1.5. Necesarul de finantare 29
  18. 3.1.6. Planul financiar 30
  19. 3.2. Studiu de fezabilitate la S.C. Food Impex S.A. 38
  20. IV. Greseli tipice la infiintare 53
  21. V. Recomandari 54
  22. VI. Factori de succes 55
  23. VII. Elemente de legislatie fiscala 55
  24. VIII. Indicatori financiari ai unei afaceri 56
  25. Bibliografie 63

Extras din proiect

Introducere

Firmele sunt tot mai mult obligate să-şi restructureze radical obiectivele şi strategiile de piaţă. De unde anterior ele operau în condiţiile unei concurenţe şi clientele stabile, cunoscute, în prezent firmele activează în condiţiile unui adevărat război, în care au loc schimbări rapide ale concurenţei, progrese tehnologice, apariţii de noi legi şi politici comerciale şi o scădere continuă a fidelităţii clientelei.

Trebuie avut în vedere faptul că, astăzi, cumpărătorii sunt puşi în faţa unei game uriaşe de produse de tot felul. Nu trebuie, de asemenea, uitat că ei au reacţii şi cerinţe diferite faţă de preţul unui produs sau de raportul produs/servicii oferite. Nu în ultimul rând, cerinţele lor în ceea ce priveşte calitatea sunt în continuă creştere. Având posibilităţi nelimitate de a alege, ei se vor orienta către acele oferte care corespund cel mai bine aşteptărilor şi nevoilor lor; decizia de a cumpăra se va baza pe capacitatea de percepţie a valorii.

Aşadar nu este de mirare că firmele cele mai prospere sunt cele care reuşesc să ofere clienţilor satisfacţia scontată Acest tip de firme îşi canalizează eforturile în direcţia satisfacerii la maximum a cerinţelor pieţei-ţintă. Intenţia lor nu este de a ocupa poziţia a treia sau a patra pe piaţă; dacă nu reuşesc să aducă ceva special pe piaţa-ţintă, ele nu vor rezista prea mult. Acestea sunt genul de firme orientate în principal către piaţă şi client şi nu către produs sau costuri. Ele acordă o atenţie deosebită calităţii şi serviciilor, înfruntă concurenţa şi ştiu cum să coopereze cu partenerii strategici din cadrul reţelelor de aprovizionare şi distribuţie. Ţelul lor este eficienţa activităţii, dar fără a acţiona în detrimentul flexibilităţii.

Firma de succes de astăzi nu se mai consideră ca un ansamblu de compartimente, ci ca un sistem menit să asigure derularea proceselor interne ale afacerii. Firmele sunt obligate să stăpânească procese de bază, precum şi elaborarea de noi produse, obţinerea şi executarea unor comenzi. Fiecare proces presupune parcurgerea mai multor etape şi necesită o analiză din partea mai multor subdiviziuni ale firmei.

Firmele de succes crează o cultură în care toţi membrii organizaţiei au “conştiinţa pieţei şi a produsului”. Fiecare angajat este în măsură să influenţeze pozitiv sau negativ percepţiile şi preferinţele clientului.

Conceptul de marketing trece în prezent printr-un proces de reevaluare în raport cu noile cerinţe globale, tehnologice, economice şi sociale cu care se confruntă firmele. Marile pieţe sunt înlocuite de micropieţe; apar reţelele de distribuţie multiple; clienţii cumpără prin intermediul cataloagelor, telefonului şi ofertelor TV; frenezia şi activitatea promovării produselor şi reducerilor de preţ erodează treptat fidelitatea clienţilor faţă de o anume marcă; modalităţile conveţionale de reclamă sunt din ce în ce mai ineficiente şi costă din ce în ce mai mult. Toate acestea la un loc, împreună cu alte “seisme” cauzate de evoluţia pieţelor, conduc la o singură concluzie, aceea că firmele trebuie să-şi revizuiască conceptele fundamentale şi să răstoarne premizele care au stat înainte la baza succesului lor în afaceri.

Clienţii buni reprezintă un element-cheie: atunci când sunt bine serviţi şi trataţi, ei devin o sursă de profit pe termen lung pentru firmă. În condiţiile unei concurenţe din ce în ce mai acerbe, primul obiectiv al unei firme trebuie să fie acela de a câştiga fidelitatea clientului şi de a-i satisface acestuia cerinţele la un nivel superior.

La nivelul pieţelor de consum şi al celor de afaceri, au avut loc şi alte schimburi semnificative. Pieţele de consum se caracterizează în prezent prin îmbătrânirea populaţiei, creşterea numărului de femei angajate, căsătorii târzii, creşterea numărului de divorţuri, familii mai mici, apariţia unor grupuri etnice de consumatori cu necesităţi distincte, precum şi prin diversificarea stilurilor de viaţă. Pieţele de afaceri se află de asemenea în plină evoluţie. Firmele solicită furnizorilor produse mai bune din punct de vedere calitativ, livrarea mai rapidă, servicii mai bune şi preţuri mai mici. Ele sunt obligate să micşoreze durata de creare a noilor produse, datorită reducerii ciclului de viaţă al acestora. În plus, firmele trebuie să identifice modalităţi mai bune de distribuire şi promovare a produselor, cu costuri mai scăzute.

Ultimii ani au reprezentat o lecţie amară pentru societăţile din întreaga ţară. Firmele autohtone nu-şi mai pot permite să ignore existenţa concurenţilor străini (cei din Ungaria şi Turcia, în domeniul alimentar) a pieţelor externe de aprovizionare. De asemenea, costurile materiale şi salariale trebuie aliniate la nivelul celor de pe plan mondial. În plus firmele trebuie să ţină cont de apariţia unor noi tehnologii materiale şi echipamente, precum şi de noile tehnici de organizare şi comercializare.

În următorul deceniu, probabil că firmele vor fi în sfârşit pregătite să-şi însuşească conceptul de “orientare către client”. Exista încă multe firme care realizează produse fără a şti ce vor consumatorii, pentru a descoperi ulterior că piaţa le respinge. Şi nu puţine sunt firmele care îşi uită clienţii după ce aceştia le-au cumpărat produsele; o asemenea neglijenţă este suficientă ca să alunge consumatorii în braţele concurenţei. Ca o concluzie, putem spune că asistăm la impunera unei noi viziuni asupra firmei de succes, bazată în mare măsură pe imaginea succesului din punct de vedere al pieţei.

I. Infiintarea unei societati comerciale: de la teorie la practica

1.1. Sediu firma

Prima etapa pentru infiintarea unei societati comerciale noi este stabilirea locului/spatiului unde societatea va avea sediul principal si, daca este cazul, a sediilor secundare.

Sediul social al firmei se poate stabili intr-un spatiu proprietatea unuia sau a mai multor asociati ori aflat in folosinta acestora; se pregatesc/obtin acte doveditoare pentru spatiu: extras de carte funciara de la proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (pe orizontala si verticala).

Acte doveditoare pentru sediu:

Dovada detinerii cu titlu legal a spatiului se poate face cu: (copii)

contract de vanzare-cumparare;

contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale, in maximum 15 zile de la data semnarii (conform Legii 181/1997);

contract de asociere in participatiune;

contract de leasing imobiliar;

contract de comodat, de uz, uzufruct;

certificat de mostenitor;

extras din cartea funciara.

Preview document

Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 1
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 2
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 3
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 4
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 5
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 6
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 7
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 8
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 9
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 10
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 11
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 12
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 13
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 14
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 15
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 16
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 17
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 18
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 19
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 20
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 21
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 22
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 23
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 24
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 25
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 26
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 27
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 28
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 29
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 30
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 31
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 32
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 33
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 34
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 35
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 36
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 37
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 38
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 39
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 40
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 41
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 42
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 43
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 44
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 45
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 46
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 47
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 48
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 49
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 50
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 51
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 52
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 53
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 54
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 55
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 56
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 57
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 58
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 59
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 60
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 61
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 62
Studiu de Caz la SC Food Impex SA - Pagina 63

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz la SC Food Impex SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri Smart Cafe

I. Sinteza planului de afaceri Descrierea companiei Societatea SMART CAFE, persoană juridică română, a fost înfiinţată pe data de 1 iunie 2013,...

Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație

Afacerea si conducerea Introducere A te hotărî că este timpul sa fii propriul tău sef reprezintă un punct cotitor in viată; deoarece nu vei sti...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?