Monografia Firmei SC Berser SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2360
Mărime: 51.80KB (arhivat)
Publicat de: Costel Pîrvu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Societatea comerciala se numeste SC.Berser S.A.

Forma juridica: S.A si se desfasoara conform legislatiei in vigoare.

Forma de propietate: Privata

Sediul social: Adresa: Str. Drumul Binelui nr.6, sect.4, Bucuresti.

Asezare: Str. Drumul Binelui nr.6, sect.4,Bucuresti

Cartierul Berceni

Mijloace de transport: 102,220,232.

Obiectul de activitate: COD 0113 legume, productie + distributie.

Istoric:

• S.C. BERSER S.A. a luat fiinţă în anul 1998 în cadrul programului de restructurare, retehnologizare şi reformă lansat la nivel naţional în vederea rentabilizării unităţilor productive.

• Detine in exploatare o suprafata de 30,48 ha sere calde in Bucuresti si in Judetul Dolj

• Specialistii BERSER aplică tehnologii moderne, cu utilizare de soiuri şi hibrizi productivi, cu administrare de îngrăşăminte şi substanţe fito-sanitare de ultimă oră.

• Produsele de bază realizate sunt tomatele şi castraveţii

• Producatorul Berser are implementat cerinţele standardului Bunelor Practici în Agricultură (GAP) pe întregul lanţ de producere, fiind autorizata EUREP GAP - lider mondial in standardele Bunelor Practici in Agricultura (GAP)

• În ultimii ani, societatea a efectuat investitii majore pentru modernizarea serelor

Structura de conducere: Consiliul de administratie: Este alcatuit dintr-un presedinte si 2 membrii.

Structuri formale: Consiliul de administratie este condus de un presedinte (director general). Directorul general conduce la randul sau, comisia de cenzori care este alcatuita din 2 membrii dintre care unul este directorul economic.Directorul economic conduce departamentul financiar-contabil care este alcatuit din 6 membrii, precum si biroul administrativ care este alcatuit din 3 membrii. De asemenea, directorul general are in evidenta oficiul juridic alcatuit din 1 membru, sectorul soratare valorificare alcatuit din 11 membrii. Seful de productie vegetala are in subordine cele 67 de ferme de productie, sectorul de chimizare, sectorul mecano-energetic transporturi, precum si sucursala Isalnita.

Structuri informale: Cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie firma organizeaza petreceri pentru toate doamnele institutiei. De asemenea, firma sarbatoreste Ziua Recoltei care are loc in luna octombrie, prin amplasarea standurilor in anumite locatii, precum si la anumite targuri.

Piata firmei si segmentele de piata proprii: produse: tomate, castraveti, salata, gulii, ardei, vinete; piata: legume; segment de piata: legume.

Activitati: Productia: Societatea comerciala BERSER S.A. practica o structura diversificata de productie si o gama larga de sortimente, cultivând principalele produse horticole pretabile sistemului fortat de cultura: tomate, castraveti, ardei, vinet , salta, gulioare, varza. Soiurile cultivate sunt specifice culturilor de sere încalzite, avand calitati deosebite si productivitati ridicate.Pentru principalele culturi se practica doua cicluri de productie , tinând seama de esalonarea productiei si a recoltarii.

Cercetare-dezvoltare: Firma a investit 15 milioane de euro in vederea dezvoltarii serelor,dotandu-le cu sisteme de irigare si instalatii de incalzire. De asemenea, s-a alocat un anumit buget pentru achizitionare de bondari in vederea polenizarii plantelor.

Aprovizionare: Firma se aprovizioneaza de la diversi furnizori, cum ar fi: Adri Prod Com, Holland Farming Agro ,Universal Impex S.R.L etc.

Depozitare: Firma dispune de locuri de depozitare proprii (celule frigorifice).

Activitati de marketing

Politica de produs: Pentru a fundamenta proiectarea politicii de produs pentru perioada viitoare în sensul perfectionarii ei este necesara o comparatie între varianta de baza si varianta propusa, care vizeaza organizarea productiei si comercializarii legumelor de sera prin practicarea unui asolament în cadrul caruia culturile legumicole sa fie diversificate. În cadrul metodologiei de lucru, pentru varianta propusa, au fost luate în calcul doua actiuni princ

Împartirea terenului ocupat cu sere în patru sole, egale ca suprafata, sole pe care se va realiza rotatia culturilor pe cele doua cicluri de productie. Se asemenea, suprafata ocupata cu solarii este considerata ca o a cincea sola, pe care rotatia culturilor se va efectua tinând cont de gradul de favorabilitate a succesiunii culturilor de baza în raport cu planta premergatoare. Astfel, repartizarea suprafetei agricole pe cele cinci sole este: sola 1 - 8 hectare de sere încalzite ; sola 2 - 8 hectare de sere încalzite; sola 5 - 4,4 hectare de sere acoperite cu plastic, neîncalzite.

Preview document

Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 1
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 2
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 3
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 4
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 5
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 6
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 7
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 8
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 9
Monografia Firmei SC Berser SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Monografia Firmei SC Berser SA.docx

Ai nevoie de altceva?