Practică contabilitate - SC Comat SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 5024
Mărime: 100.48KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Cap. I. Prezentare generală a societăţii

1.1. Date generale

Societatea comercială S.C. COMAT S.A. Iaşi a fost înfiinţată în anul 1973, devenind societate pe acţiuni în februarie 1991, din decembrie 1993 transformându-se în societate cu capital privat în valoare de 9,4 miliarde lei.

Din anul 1993 şi până în prezent obiectul de activitate principal al societăţii consta în comercializarea en-gross şi en- detail de produse industriale nealimentare din producţia internă şi import, prestări servicii către agenţii economici, activităţi de schimburi de produse şi intermedieri, activităţi de import-export.

Sediul social al societăţii este în Iaşi, str. Sergent Grigore Ioan nr.7, unde se află baza tehnică şi administrativă a societăţii: ateliere pentru întreţinerea şi repararea autovehiculelor, camera de uscare cherestea, standuri reglaje pompe de injecţie.

Pe acest amplasament în suprafaţa de 86.000 mp îşi desfăşoară activitatea 4 depozite din care 2 cu instalaţii în sistem înalt deservite de translatoare şi 2 depozite clasice echipate cu rafturi.

De asemenea, aceste depozite dispun de platforme de depozitare în aer liber dotate cu macarale portal sau cu poduri rulante, buncare pentru produse pulverulente în vrac.

În strada Graniceri nr. 3-9, din Iaşi se află depozitul de produse chimice, hârtie, produse textile şi materiale pentru protecţie, format dintr-o singură clădire în care se află birouri administrative, spaţii de depozitare în sistem clasic şi pentru produse volatile.

În oraşul Paşcani, din judeţul Iaşi, strada 1 Mai, nr. 9, pe o suprafaţă de 30.700 mp, se află un depozit, care asigură manipularea majorităţii produselor din nomenclatorul societăţii.

Toate cele 3 amplasamente sunt foarte bine echipate din punct de vedere edilitar, fiind racordate la toate reţelele urbane şi de cale ferată. De asemenea dispun de 4 km de cale ferată şi rampe de descărcare – încărcare auto şi CFR.

Din punct de vedere al funcţionalităţii, fiecare din cele 3 amplasamente este independent.

S.C. COMAT S.A. Iaşi este cel mai mare en-gross –ist din Moldova şi desface un număr de 77.000 de produse printre care: metal, piese auto, materiale de construcţii, electrice, neferoase, chimice, produse ale industriei uşoare, produse din metal.

Societatea este condusă de A.G.A. care îşi desfăşoară activitatea conform legii. Între două adunări generale a acţionarilor conducerea este asigurată de consiliul de administraţie format din: Dobre Traian, Toma Silvia, Vicol Lidia, Petria Georgeta, spanache Silvia.

Preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al societăţii este ing.dr.ec. Dobre Traian. Ceilalţi membri ai consiliului de Administraţie sunt de profesie economişti.

Precizăm că S.C. COMAT S.A. Iaşi şi-a modificat actul constitutiv astfel:

­ Modificarea acţiunilor la 8390 acţiuni a câte 7.074.956 lei fiecare.

­ Majorarea capitalului social de la 9.378.046.717 lei cu 49.980.836.910 lei, din care aport în natură 49.980.836.910 lei. În urma majorării, cpitalul social total este de 59.358.883.627 lei divizat în 8390 acţiuni a câte 7.074.956 lei fiecare, fiind repartizat pe asociaţi astfel: - Lista Acţionari Persoane fizice.

­ Alte menţiuni: Modificarea capitalului de la 9.378.046.717 lei la 59.358.883.627 lei în baza hotărârii Adunării generale a acţionarilor din 20/03/1999 conform O.G. nr.25/25.01.1999 şi H.G. nr. 983/1998 şi dispoziţiilor Legii 31/1998, republicată, s-a făcut în două etape astfel:

- Reducerea capitalului social cu suma de 9.827.950 lei, reprezentând valoarea mijloacelor fixe repartizate integral şi care nu îşi mai găsesc utilizare în prezent şi în viitor, de la 9.378.046.717 lei la valoarea de 936.821.876 lei

- Majorarea capitalului social la valoarea de 59.358.883.627 lei rezultată în urma reevaluării clădirilor, construcţiilor speciale, terenurilor şi imobilizărilor corporale în curs de execuţie.

Reducerea şi majorarea capitalului social nu modifică structura acţionariatului. S-a publicat în Monitorul Oficial actul adiţional autentificat sub numărul 2711 în data de 01.07.1999.

Obiectul activităţii la S.C. COMAT S.A., stabilit prin statutul său şi prin acte adiţionale, constă în:

• Comercializarea de materii prime, materiale, piese de schimb, subansamble, utilaje şi alte produse industriale, alimentare şi nealimentare, en-gross şi en-detail din producţia internă şi din import

• Comercializarea en-detail prin reţeaua proprie de magazine a produselor de mai sus în regim de consignaţie.

• Prestări de servicii către agenţii economici şi a populaţiei, transport marfă şi persoane, reparaţii auto, bobinaje, confecţii metalice etc..

• Activităţi industriale în domeniul prelucrării lemnului şi industriei mobilei, prelucrarea metalelor, încălţăminte, confecţii, tricotaje.

• Agricultură, zootehnie, prelucrarea produselor obişnuite şi comercializarea lor.

• Activităţi de schimb de produse, intermedieri şi comision.

• Activităţi de domeniul tehnicii de calcul şi informatică.

• Activităţi de import-export.

Preview document

Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 1
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 2
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 3
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 4
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 5
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 6
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 7
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 8
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 9
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 10
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 11
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 12
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 13
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 14
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 15
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 16
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 17
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 18
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 19
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 20
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 21
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 22
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 23
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 24
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 25
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 26
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 27
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 28
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 29
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 30
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 31
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 32
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 33
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 34
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 35
Practică contabilitate - SC Comat SA - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Practica Contabilitate - SC Comat SA.doc

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică - studiu de caz SC Comat Bacău SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE S.C. COMAT BACĂU S.A. 1.1 Obiectivul, organizarea şi funcţionarea S.C. COMAT BACĂU S.A....

Contabilitatea Materiilor Prime

1. PREZENTAREA GENERALA A S.C. COMAT S.A. DEVA 1.1. SCURT ISTORIC Societatea Comerciala COMAT DEVA S.A. este persoana juridica româna, cu sediul...

Contabilitatea gestiunii de mărfuri pe exemplul SC Comat Mehedinți SA

1. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A S.C. COMAT MEHEDINŢI S.A. 1.1. LOCUL ŞI ROLUL S.C. COMAT MEHEDINŢI S.A. ÎN ECONOMIA JUDEŢULUI MEHEDINŢI În ţara...

Proiect Economic

1. Bazele teoretice si metode ale sistemului contabil Rolul si importanta stiintei s-au schimbat fundamental în epoca moderna. Dupa cum afirma d.j...

Contabilitate și informatică

CAP.I.PREZENTAREA UNITAŢII PATRIMONIALE A CADRULUI LEGISLATIV DE ORGANIZARE SI FUNCŢIONARE SC TRANSCOM SRL s-a infiintat in anul 1992,conform...

Dosar de practică SC Comat SA

I. DESCRIEREA SOCIETĂŢII COMERCIALE S.C. COMAT BACAU S.A. Cadru organizatoric al contabilitatii de gestiune Scurt istoric Cresterea...

Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la Comat Auto

CAPITOLUL I – CARACTERIZAREA MEDIULUI DE AFACERI ÎN CARE EVOLUEAZĂ S.C. COMAT AUTO S.A. BUCUREŞTI 1.1. Date de identificare COMAT AUTO S.A....

Eficiența investițiilor

CAPITOLUL III METODE STATISTICO-FINANCIARE APLICATE ÎN STUDIUL EFICIENTEI ECONOMICE ÎN COMERTUL DE GROS 3.1 Probleme generale ale analizei...

Ai nevoie de altceva?