Strategiile economice ale RedBull

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 3189
Mărime: 2.85MB (arhivat)
Publicat de: Andreea Mihaela
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Angela Buzoianu
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea "Petrol - Gaze", Ploiesti

Cuprins

  1. 1. Introducere 3
  2. 2. Strategii la nivel de top management/organizaționale; 3
  3. 2.1. Istoria strategiei de marketing nonconvenționale a Red Bull 3
  4. 2.2. Cum își atinge Red Bull piața țintă 4
  5. 2.3. Cum abordează Red Bull strategia de marketing de conținut 4
  6. 2.4. Cum folosește Red Bull evenimentele pentru a ajunge la consumatori 4
  7. 2.5. 8 moduri în care Red Bull își execută strategia de marketing 5
  8. 3. Strategii de afaceri 8
  9. 4. Alternativele strategice pentru Red Bull în condițiile unui mediu turbulent determinat de pandemia SARS-CoV-2 și conflictul dintre Rusia și Ucraina. 9
  10. 5. BIBLIOGRAFIE 10

Extras din proiect

1. Introducere

Red Bull GmbH este producătorul uneia dintre cele mai populare băuturi energizante Red Bull cu sediul în Austria. Compania a fost fondată de Dietrich Mateschitz la mijlocul anilor 1980, iar prima băutură Red Bull Energy Drink a fost vândută în Austria pe 1 aprilie 1987. În prezent, băuturile Red Bull sunt vândute în peste 169 de țări și aproximativ 60 miliarde de cutii de Red Bull au fost consumate până în prezent. Numai în 2015, au fost vândute peste 5.9 miliarde de cutii, ceea ce reprezintă o creștere de 6.1% față de anul precedent. În 2015, veniturile Red Bull GmbH s-au ridicat la 5.903 miliarde de euro, o creștere de 15.5% față de anul precedent. Compania are 10,997 de angajați în 169 de țări.

Red Bull urmărește strategia de afaceri de diferențiere a produselor, iar compania își diferențiază băuturile energizante în funcție de efectele pozitive percepute în ceea ce privește îmbunătățirea performanței fizice și mentale. Marca Red Bull are avantaje competitive solide în ceea ce privește avantajul primului venit, domeniul ridicat de recunoaștere a mărcii, un nivel impresionant de rentabilitate și o strategie de marketing eficientă.

Mesajul de marketing al mărcii „Red Bull îți dă aaaripi„ este comunicat în mod eficient segmentului țintă de clienți prin intermediul mai multor canale de comunicare într-o manieră integrată. Împreună cu propriile platforme media, Red Bull deține un set de echipe sportive, cum ar fi RB Leipzig, FC Red Bull Salzburg, Red Bull Brasil, New York Red Bulls, Red Bull Racing și Scuderia Toro Rosso. În ciuda succesului fenomenal al companiei, Red Bull are un set de puncte slabe care includ prețurile sale prea scumpe, gama limitată de produse, portofoliul de produse care sunt pe bună dreptate considerate ca fiind unități de producție nesănătoase și concentrate.

2. Strategii la nivel de top management/organizaționale;

Red Bull este un centru de putere de marketing imbatabil. Când vine vorba de strategia lor de marketing, brandul ia tot ce face la extrem. Cu toate acestea, eforturile lor de marketing pun întotdeauna publicul pe primul loc. De fapt, vânzarea produsului vine pe locul doi.

În timp ce sunt activi pe o gamă largă de canale și folosesc tone de tactici diferite, totul se învârte în jurul unui concept: Crearea de conținut și experiențe pe care oamenii ar fi interesați să le creeze, chiar dacă nu le pasă de brandurile de băuturi energizante.

2.1. Istoria strategiei de marketing nonconvenționale a Red Bull

Când Red Bull a apărut pentru prima dată, băuturile energizante nu existau, iar publicitatea tradițională era scumpă. Deci, Red Bull a mers cu o strategie diferită.

Red Bull pur și simplu a mers direct la publicul lor țintă (18-35 de ani de sex masculin) la petreceri in universități, biblioteci, cafenele, baruri, etc.

Prin aducerea mostrelor gratuite audienței, Red Bull pune produsul direct în mâinile consumatorilor. Asta a făcut mulțimea să vorbească, realizând în mod gratuit reclamă produsului.

Astăzi, Red Bull încă folosește o strategie similară: Merge oriunde este publicul. Fie că asta înseamnă sponsorizarea unui festival de muzică sau crearea de conținut cultural de top, o va face.

De fapt, conținutul pe care Red Bull îl oferă este executat la același nivel ca o editură profesionistă. Ei sunt de fapt o companie media care se întâmplă să vândă o băutură de energie, mai degrabă decât invers.

2.2. Cum își atinge Red Bull piața țintă

Red Bull se concentrează pe trei tactici semnificative pentru a-și atrage publicul țintă:

Publicarea conținutului minunat: Conținutul pe care echipa de marketing Red Bull îl creează este la același nivel cu alte mass-media importante din care publicul lor ar putea consuma conținut.

Cascadorii de publicitate colosale: Red Bull ia " Go Big or Go Home" la nivelul următor prin producerea de cascadorii masive care provoacă toată lumea să înghețe și să urmăriți ce se întâmplă.

Sponsorizarea sau crearea de evenimente: Red Bull și-a dovedit eficiența în marketing prin luarea produsului și asocierea acestuia cu lucrurile pe care publicul le iubește prin sponsorizarea sau crearea de evenimente pentru ei.

2.3. Cum abordează Red Bull strategia de marketing de conținut

Conținutul Red Bull face trei lucruri extrem de bine.

În primul rând, se referă la subiecte care interesează publicul lor. Sporturi extreme, concerte și festivaluri de muzică sunt doar câteva dintre subiectele acoperite pe site-ul Red Bull. Imaginați-vă oriunde ați putea vedea pe cineva care se bucură (sau are nevoie) de un Red Bull și conținutul lor îl va acoperi.

În al doilea rând, este capacitatea lor de a vinde marca lor, dar nu împinge produsul lor. Conținutul lor se concentrează exclusiv pe plăcerea cititorului, nu pe vânzarea Red Bull. La rândul lor, publicul lor începe să asocieze produsul lor cu conținutul pe care le place să-l consume.

În al treilea rând, publică videoclipuri, postări pe blog, pagini de destinație și alte tipuri de conținut la același nivel profesional ca site-urile media din care publicul țintă consumă conținut.

2.4. Cum folosește Red Bull evenimentele pentru a ajunge la consumatori

De ce este aceasta o mișcare inteligentă? Publicul lor este deja acolo. Acesta încearcă cascadorii noi și nebunești, iubește sporturile extreme sau dansează la un festival de muzică. Deci Red Bull apare în locuri în care știu că publicul lor țintă ar fi.

Să luăm, de exemplu, Coachella. Acest festival masiv de muzică are loc pe parcursul a două weekend-uri în deșert, iar fanii nu vor să rateze o secundă. Acest lucru poate însemna sacrificarea a câteva ore de somn. Red Bull apare și le dă aripile (și energia) de care au nevoie pentru a rămâne trezi și a continua să se distreze la festival.

Mixul de marketing Red Bull

Acum, că ați văzut o parte din strategia de marketing a Red Bull în acțiune, să aruncăm o privire la mixul lor de marketing global

Produs

Red Bull este, spre deosebire de multe alte companii de băuturi, prin faptul că amestecul său de produse este destul de simplu.

Deși compania a lansat mai multe game de produs, cocktail-uri non-alcoolice și o versiune fără zahăr a rețetei sale originale, gama originală de rețete îi atrage pe cumpărători.

Red Bull a înregistrat un succes crescut, deoarece preferința consumatorilor a trecut de la băuturile carbogazoase la băuturile energizante.

Preț

Red Bull deține o cotă de piață dominantă în industria băuturilor energizante, permițându-le să urmeze o strategie de prețuri premium pentru majoritatea produselor sale, deși trebuie să țină cont de prețurile bazate pe valoare atunci când stabilesc prețuri standard pentru băuturile lor.

Piața

Red Bull este vândut în 171 de țări din întreaga lume, iar compania a vândut 7.9 miliarde de doze în întreaga lume în 2020.

Disponibilitatea este importantă pentru vânzările Red Bull, iar disponibilitatea sa în supermarketuri, magazine de colț, cluburi de noapte și multe altele a contribuit la succesul său masiv pe scena mondială.

Promovare

Red Bull cheltuiește milioane de dolari anual pentru a-și promova produsele și pentru a se asigura că sunt în top pentru cei care caută băuturi energizante.

“Red Bull îți dă aaaripi”, celebrul slogan al companiei, este folosit în majoritatea anunțurilor lor, care sunt cel mai adesea distribuite digital sau pe servicii de televiziune și streaming.

În afară de publicitatea tradițională, sponsorizările Red Bull și publicitatea controversată le fac deosebit de atrăgătoare pentru publicul mai tânăr. Gândiți-vă la imaginea lui Felix Baumgartner stând pe rampa sa de salt în stratosfera Pământului înainte de a cădea liber mai mult și mai repede decât orice alt om înainte - purtând echipament Red Bull din cap până în picioare. Aceasta este o modalitate foarte bună de a crea relevanță brandului.

Bibliografie

https://upg-elearning.ro/se/pluginfile.php/64182/mod_resource/content/0/Curs%207%2B8%2B9%2C%20EI%2C%20DB.pdf

- PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR INGINER ECONOMIST DANIELA ANGELA BUZOIANU

https://www.academia.edu/29052717/Red_Bull_1_

https://www.redbull.com/ro-ro/energydrink/red-bull-companie

https://pdfcoffee.com/prezentare-redbull-pdf-free.html

Preview document

Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 1
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 2
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 3
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 4
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 5
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 6
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 7
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 8
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 9
Strategiile economice  ale RedBull - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Strategiile economice ale RedBull.docx
  • Strategiile economice ale RedBull.pptx

Ai nevoie de altceva?