After Shave Nivea

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 7512
Mărime: 527.47KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anastasiei Bogdan

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV 3
  2. CAP. 1 DESCRIEREA PIETEI 4
  3. 1.1 IDENTIFICAREA SI CARACTERIZAREA PIETEI PRODUSULUI 4
  4. 1.2 EVALUAREA PIETEI 5
  5. 1.3 SEGMENTAREA PIETEI 6
  6. 1.4 PIATA TINTA 8
  7. CAP. 2 MEDIUL DE MARKETING 9
  8. 2.1 MICROMEDIUL FIRMEI 9
  9. 2.2. MACROMEDIUL FIRMEI 11
  10. CAP 3.PRODUSUL 13
  11. 3.1. SCURT ISTORIC- NIVEA 13
  12. 3.2 DESCRIEREA PRODUSULUI 14
  13. 3.2.1 Atribute 15
  14. 3.2.2 Tipuri de produs si descrierea lor 16
  15. 3.3.SISTEM DE SUSTINERE 18
  16. 3.4.LINIA DE PRODUSE 19
  17. 3.5.ANALIZA CICLULUI DE VIAŢĂ 20
  18. 3.6.DIFERENŢIEREA ŞI POZIŢIONAREA PRODUSULUI 21
  19. CAP. 4 PRETUL 23
  20. 4.1 OBIECTIVELE POLITICII DE PRET 23
  21. 4.3 NIVELUL PRETULUI 23
  22. 4.4 FACTORI CARE INFLUENTEAZA PRETUL 24
  23. 4.5 STRATEGIA DE PRET 25
  24. CAP.5 PROMOVAREA 26
  25. 5.1 OBIECTIVELE POLITICII DE PROMOVARE 26
  26. 5.2 FORMELE DE PROMOVARE 27
  27. CAP. 6 DISTRIBUTIA 31
  28. BIBLIOGRAFIE: 32

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

Prin acest proiect am incercat sa facem o scurta prezentare a produsului after shave balsam Nivea si a tuturor elementelor de marketing care influenteaza modul in care este privit de consumatori si a modului in care este cumparat si folosit de catre acestia.

In primul capitol, „Descrierea pietei”, am definit piata after shave-ului Nivea, formata din barbatii cu varsta de peste 17 ani din Romania. In continuare, am avut în vedere structura pieţei, stabilindu-se tipurile de consumatori potenţiali. Am prezentat câteva date referitoare la evaluarea pieţei şi o segmentare a pieţei după criteriul cateva criterii mai importante: varsta, venit,avantaje cautate- în urma căreia s-a ajuns la definirea segmentului ţintă.

In al doilea capitol, „Mediul de marketing”, am incercat sa caracterizam mediul in care opereaza firma, atat micromediul cat si macromediul, si am prezentat elementele care influenteaza activitatea firmei precum si modul in care acestea o fac.

Capitolul „Produsul” propune o descriere a after shave-ului Nivea. Astfel am incercat si o descriere a atributelor sale fizice dar si o prezentare a principalelor avantaje pe care le ofera. De asemenea, am prezentat pe scurt si cateva elemente ale sistemului de sustinere a produsului, precum si modul in care se diferentiaza el fata de celelalte produse existente pe piata.

Urmatorul capitol se numeste „Pretul” si vine sa vorbeasca despre obiectivele politicii de pret, despre nivelul pretului stabilit pentru produs, dar si despre factorii care au dus la stabilirea acestui pret.

In capitolul „Promovarea” am prezentat pe scurt motivele pentru care isi promoveaza firma produsul, dar si formele promovarii: prin reclama: la televiziune, in presa scrisa si in exterior; prin promovarea vanzarilor si prin relatiile pe care le intretine cu publicul.

Ultimul capitol vine sa prezinte „Distributia”, adica modul in care ajung produsele de la producator la consumatorul final si canalul pe care se face acest lucru.

Cap. 1 DESCRIEREA PIETEI

1.1 Identificarea si caracterizarea pietei produsului

Definirea produsului: after shave balsam Nivea

Localizarea in spatiu: Romania

Delimitarea in timp: anul 2006

Categorii posibile de consumatori ai after shave-ului Nivea: barbatii din Romania cu varsta de peste 17 ani din diferite clase sociale (medii, superioare).

Piata de referinta a produsului este formata din populatia Romaniei care conform statisticilor este de 21.733.556 de persoane.

Piata after shave-ului balsam Nivea este formata din:

- Consumatori : in aceasta categorie intra barbatii cu varsta de peste 17 ani din Romania care folosesc after shave-ul balsam de la Nivea.

- Nonconsumatorii relativi : aici se incadreaza barbatii de peste 17 ani din Romania care nu au auzit inca de acest produs, sau care nu si-l pot permite, barbatii care nu se barbieresc(care au barba si o tund) sau barbatii care folosesc alte produse dupa barbierit- 3.521.346, care in viitor datorita unor strategii bune de promovare ar putea deveni consumatori ai produsului nostru.

- Nonconsumatorii absoluti : in aceasta categorie intra populatia de sex feminin(11.127.311 pers.), populatia masculina sub 17 ani care nu are inca barba(4.432.680 pers.),barbatii spani(1.235 pers),barbatii care au alergie la unele elemente din compozitia after shave-ului sau barbatii care nu folosesc nici un fel de produs dupa barbierit pentru ca pur si simplu nu vor sau nu simt nevoia (spre exemplu batrani din mediul rural sau chiar urban-956.213).

Piata teoretica a produsului este formata din consumatori si non-consumatori relativi si se obtine prin diminuarea populatiei totale cu numarul de non-consumatori absoluti. In cazul nostru piata teoretica a produsului este formata dintr-un numar de 5.216.117 de persoane.

Preview document

After Shave Nivea - Pagina 1
After Shave Nivea - Pagina 2
After Shave Nivea - Pagina 3
After Shave Nivea - Pagina 4
After Shave Nivea - Pagina 5
After Shave Nivea - Pagina 6
After Shave Nivea - Pagina 7
After Shave Nivea - Pagina 8
After Shave Nivea - Pagina 9
After Shave Nivea - Pagina 10
After Shave Nivea - Pagina 11
After Shave Nivea - Pagina 12
After Shave Nivea - Pagina 13
After Shave Nivea - Pagina 14
After Shave Nivea - Pagina 15
After Shave Nivea - Pagina 16
After Shave Nivea - Pagina 17
After Shave Nivea - Pagina 18
After Shave Nivea - Pagina 19
After Shave Nivea - Pagina 20
After Shave Nivea - Pagina 21
After Shave Nivea - Pagina 22
After Shave Nivea - Pagina 23
After Shave Nivea - Pagina 24
After Shave Nivea - Pagina 25
After Shave Nivea - Pagina 26
After Shave Nivea - Pagina 27
After Shave Nivea - Pagina 28
After Shave Nivea - Pagina 29
After Shave Nivea - Pagina 30
After Shave Nivea - Pagina 31
After Shave Nivea - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • After Shave Nivea.doc

Te-ar putea interesa și

Nivea - Proiect Marketing

1. Prezentarea firmei 1.1Scurt istoric- NIVEA „În luna martie a anului 1882, farmacistul Carl Paul Beiesdorf înfiinţează o companie care producea...

Lansarea pe piață șampon Nivea Micellar

INTRODUCERE Un păr frumos este cartea de vizită a fiecărei femei. Prin abordarea acestei teme am urmarit sa evidentiez procesul de lansare a unui...

Leasingul, modalitate de creștere a eficienței firmei Bicrel Impex SRL

Introducere Având în vedere contextul economic şi financiar actual din România, utilizarea leasingului ca instrument finaciar a devenit o...

Studiul Calității Produselor Cosmetice

INTRODUCERE Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat. Acest domeniu a combinat cunoștinţele de...

Proiect Kaufland

1.Conceptul de hypermarket Conceptul de hipermarket denumeşte un magazin cu o suprafaţă de peste 2500 metri pătraţi, din care mai mult de 35% este...

Proiect Merchandising - Global Market

Descrierea generala a magazinului 1) Alegere – denumire si slogan Ca orice hypermarket, inainte de toate este nevoie de o marca si un slogan...

Merchandising - Crearea unui Magazin

Prezentarea generala a hypermarketului Hypermarketul „SOARE” reprezinta o intreprindere care ofera servicii privind achizitii de bunuri si consum...

Protecția Consumatorilor și Răspunderea pentru Produsele Defectuoase

Protectia consumatorilor înglobeaza mai multe seturi de activitati specializate, care au ca scop apararea si conservarea integritatii...

Ai nevoie de altceva?