Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5554
Mărime: 111.90KB (arhivat)
Publicat de: Gicu Păun
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Varlam Ion
analiza managementului

Extras din proiect

B.C. ” Fincombank” S.A.

FinComBank a fost fondat în iulie 1993 ca o societate pe acţiuni. Banca este posesoarea licenţei Nr. 004460 a Băncii Naţionale a Moldovei. În prezent Banca are 137 de acţionari, 540 de angajaţi şi circa 100 mii de clienţi. Din momentul fondării sale, FinComBank a promovat o politică inovatoare, permanent oferind clientelei sale noi servicii şi produse bancare. Indicatorii financiari înalţi, dinamica dezvoltării şi stabilitatea Băncii au determinat, în mare măsură, selectarea băncii de către organizaţiile occidentale donatoare şi instituţiile financiare, cointeresate în găsirea unor parteneri siguri în Moldova. FinComBank pe parcursul multor ani cu succes colaborează cu Banca Mondială, Fondul European pentru Sud-Estul Europei (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia privată a investiţiilor străine (Overseas Private Investment Corporation (OPIC)), este membru la Proiectul de Finanţare a sectorului rural şi dezvoltare a întreprinderilor mici (IFAD), precum şi la Proiectul de investiţii şi servicii pentru sectorului rural (RISP).

În august 2007 cunoscutul fond de riscuri Western NIS Enterprises Fund (WNISEF) a devenit unul dintre cei mai mari acţionari a Băncii, procurînd 25% din acţiuni.FinComBank este unul din fondatorii şi membrii Asociaţiei Băncilor Comerciale din Moldova şi a Bursei de valori a Moldovei. FinComBank de repetate ori a fost nominalizat cu titlul de „Cel mai bun contribuabil al anului”, iar în anul 2008 a devenit laureatul concursului „Marca comercială a anului” şi a primit „Mercurul de Aur” în nominaţia „Marca comercială social responsabilă”.

Strategia constă în realizarea unui venit maxim şi menţinerea stabilităţii înalte prin oferirea serviciilor bancare de înalt profesionalism, care ar corespunde scopurilor investiţionale, antreprenoriale, şi de consum ale clienţilor, precum şi respectarea unui bilanţ echitabil între interesele acţionarilor şi colaboratorilor Băncii.

Scopul este de a deveni lider al serviciilor bancare în Moldova prin concentrarea unui volum considerabil al depozitelor şi investiţiilor creditare în businessul mic şi mijlociu al republicii.

Politica presupune deservirea de înaltă calitate, păstrarea confidenţialităţii, abordarea individuală a problemelor, respectarea principiilor bancare conservative şi îmbinarea lor cu inovaţia. Criteriile de bază la luarea deciziilor sunt stabilitatea şi securitatea.

Activitatea principală a băncii sunt operaţiunile bancare de retail. Banca operează prin intermediul sediului central din Chişinău, 17 filiale (17 filiale la 31 decembrie 2012) şi 31 de reprezentanţe (31 reprezentanţe la 31 decembrie 2012) şi o casă de schimb

(1 la 31 decembrie 2012) situate în ţară.

La sfârşitul anului 2013 Banca deţinea o licenţă acordată de către Banca Naţională a Moldovei, care îi permite băncii să fie implicată în toate activităţile bancare. De asemenea Banca deţine o sucursală de leasing inactivă, care nu este consolidată în raport, deoarece nu este semnificativă pentru situaţiile financiare ale Băncii. Numărul total de angajaţi ai băncii la 31 decembrie 2013 este de 534 (541 la 31 decembrie 2012).

Sediul social al Băncii se află pe str. Puşkin, 26 Chişinău, Republica Moldova.

După cum operaţiunile Băncii nu au riscuri semnificative şi considerând mediul reglementat, natura serviciilor sale, procesul de afaceri de asemenea metodele omogene folosite pentru serviciile acordate clienţilor ca şi pentru întreaga activitate a băncii, Banca operează întru-n singur segment activitate iar activităţile sale sunt realizate exclusiv în Republica Moldova.

Consiliul de Administraţie formulează politicile de funcţionare a Băncii şi supraveghează punerea lor în aplicare.

Consiliul este compus din 7 membri numiţi de către Adunarea Generală a Acţionarilor.

La 31 decembrie 2013,Consiliul de Administraţie este compus din următorii membri:

- Oleg Voronin, Preşedinte al Consiliului;

- Cristina Harea, Membru al Consiliului;

- Mr. Dumitru Cojocaru, Membru al Consiliului;

- Iurii Blashchuk, Membru al Consiliului.

- Igor Anglicev, Membru al Consiliului;

- Ilia Carabeţchi, Membru al Consiliului;

- Ivan Bişir, Membru al Consiliului;

Urmand strategia sa de bancă orientată spre dezvoltarea business-ului mic şi mijlociu, FinComBank a acordat o atenţie sporită creditării persoanelor juridice. Participarea FinComBank-ului in diferite proiecte ale organizaţiilor internaţionale serveşte ca un factor important pentru creşterea portofoliului său de credite. Aşa, cu ajutorul resurselor pe termen lung FinComBank contribuie la realizarea strategiei naţionale de dezvoltare a localităţilor rurale.

Vor continua susţinerea microintreprinderilor şi a business-ului mic, oferindu-le credite şi alte produse şi servicii bancare. Ne vom strădui să majorăm portofoliul nostru de credite şi să-i păstrăm calitatea. Specialiştii noştri din serviciul relaţii cu clientela şi celălalt personal al Băncii vor face tot posibilul pentru a stabili cu clienţii noştri relaţii stranse şi de lungă durată, oferindu-le o deservire bancară comodă şi plăcută.

Preview document

Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 1
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 2
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 3
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 4
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 5
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 6
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 7
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 8
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 9
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 10
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 11
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 12
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 13
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 14
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 15
Analiza comparativă a băncilor Fincombank și Mobiasbanca - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Bancilor Fincombank si Mobiasbanca.docx

Alții au mai descărcat și

FinComBank

Banca de Finanţe şi Comerţ S.A. este una din băncile comerciale universale de avangardă din Republica Moldova. FinComBank oferă un spectru larg de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?