Analiza comparativă a strategiilor de creare a identității on-line implementate pe website-uri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 26 în total
Mărime: 6.71MB (arhivat)
Publicat de: Barbu Ichim
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alexandru Capatina

Extras din proiect

În acest moment pe piata lactatelor exista aproape 500 de companii, dintre care doar 100 au realizat investitii pentru alinierea la normele de siguranta alimentara. Dintre acestea mai putin de 80 sunt certificate pentru a exporta în Uniunea Europeana potrivit datelor APRIL. Una dintre cele mai importante caracteristici ale pietei locale se refera la fragmentarea ei, majoritatea jucatorilor fiind societati mici, locale. Companiile multinationale sunt putine, dare se concentreaza în vârful pietei.

Astfel, trei dintre primii cinci jucatori pe piata lactatelor sunt filiale locale ale unor companii alimentare europene. Friesland, numarul unu pe piata locala, cu o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro în 2005, este filiala Friesland Foods din Olanda. Danone, liderul pietei iaurturilor, cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro în 2005, face parte din cunoscutul grup alimentar francez cu acelasi nume. Cea de-a treia companie membra a unei companii straine este Hochland, care detine doua fabrici de brânzeturi la Sighisoara si Sovata.

Iaurturile constituie una dintre cele mai dinamice categorii de pe piaţa produselor lactate proaspete, ritmul de creştere anual fiind de peste 20%. În ultimii 18 ani, evoluţia acestui segment a fost spectaculoasă.

Iaurtul este un produs care a trecut prin mari transformări, într-un timp relativ scurt: de la „mâncarea săracului“, înainte de 1990, la alimentul sănătos de astăzi, consumat în scopuri terapeutice şi profilactice şi asociat anumitor stiluri de viaţă, de la clasicele borcane de odinioara, la actualele ambalaje moderne, cu design atrăgător, adaptate publicului-ţintă, atât din punctul de vedere al gramajului, cât şi al cromaticii.

Evoluţia pieţei, ca volum, şi în structură, are în spate eforturi susţinute de marketing. Şi nu ne referim doar la lansarea de noi produse şi la extinderea unor game deja existente, ci şi la campaniile coerente de comunicare şi educare a consumatorului, care au condus la o atitudine mai rafinată faţă de un aliment considerat, până nu demult, banal.

Un stil de viaţă sănătos, naturaleţe, accesibilitate, gust plăcut – acestea sunt, în general, beneficiile asociate, în prezent, iaurtului.

Danone Romania are astazi in portofoliu peste 60 de referinte de produse.

Cea mai mare pondere o reprezinta iaurturile: simple, cu fructe, traditionale sau probiotice. Alaturi de acestea, smantana, laptele proaspat, branzica de vaci cu fructe, diferitele deserturi asigura varietatea ofertei si adaptarea la nevoile si gusturile consumatorilor romani.

Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate in Romania in fabrica sa din Bucuresti. Celelalte produse sunt importate din Franta, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria.

Analizând pagina gazdă a website-ului www.danone.ro, se observa cu uşurinţă o buna organizare a informaţiei prezentate, aceasta putând fi obţinută prin accesarea treptata a diferitelor meniuri din partea superioara a ecranului.

Datorita acestei segmentari a meniurilor vizitatorul poate selecta tipul de informatie pe care el o doreste fara a fi aglomerat de o multitudine de aspecte pe care el le poate considera irelevante,

Pagina de start a website-ului este una foarte prietenoasa dar profesionista cu o coloristica vie ,predominand culoarea specifica brandului si anume albastrul.

Website-ul oferă o segmentare a portofoliului de produse pe diferite clase :

Activia

Activia este un aliment sanatos cu un gust placut. Fiecare portie de Activia contine pe langa fermentii obisnuiti din iaurt,  4 miliarde de fermenti Bifidus Actiregularis, utilizati exclusiv de Danone.

Actimel

Actimel contine, pe langa fermentul L casei Defensis, si vitamina B6 care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

Danonino

Danonino  este o sursa de Calciu si Vitamina D, elemente necesare pentru dezvoltarea normala a oaselor copilului tau.

Nutriday

Nutriday este marca de iaurt cea mai cumparata din Romania, oferind variante hranitoare si gustoase de iaurt natural, de baut, cu fructe si dietetic.

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Strategiilor de Creare a Identitatii On-line Implementate pe Website-uri.ppt

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz - Strategii de Identitate Online

STUDIU DE CAZ Analiza comparativă a strategiilor de creare a identităţii on-line implementate pe website-urile www.mercedes-benz.ro, www.audi.ro,...

Ai nevoie de altceva?