Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3952
Mărime: 1.79MB (arhivat)
Publicat de: Francisc Vereș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tantau Adrian

Extras din proiect

1. Istoricul societătii

Încă de acum foarte mult timp s-a dezvoltat un interes al oamenilor de a avea suplimente de apă în zona aridă a Constantei (de exemplu, sistemul de rezervă de apă din cetăţile Histria şi Tomis).

În ceea ce priveşte oraşul Constanţa, acest interes de păstrare a rezervelor de apă a luat naştere în anul 1880.

1903 - Proiectul inginerului Cucu Starostescu de a căra apă din lacul Siutghiol, din locaţia numită ”Moara Caragea”, amplasată la 7 km distanţă de oraş, a fost realizat parţial.

1924 - Proiectul inginerului Virgil Ionescu a luat naştere şi astfel au apărut primele străzi ce aveau în dotare sistem de alimentare cu apă: Mangaliei, Carol, România, Remus Opreanu şi bulevardul Elisabeta.

1950-1957 - Ia naştere sistemul de alimentare cu apă costier prin executarea de foraje la mare adâncime în Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol. Este construită o conductă de la Caragea Dermen - Complex Călăraşi - staţiunile din sud, cu o lungime totală de 30 km.

1964-1972 - Peste 100 de puţuri au fost săpate şi puse în funcţiune în aria costieră. Au apărut importanţi colectori ai apei subterane: Cişmea I şi II, Basarabi, Medgidia, Costineşti, Tatlageac, Dulceşti, Neptun etc. A fost dezvoltată reţeaua de conducte, sistemul de distribuţie, precum şi capacitatea de pompare şi depozitare de la Palas - Constanţa, Costineşti şi Tatlageac. Sistemul de alimentare cu apă din zona costieră a fost extins la 70 de km, între Năvodari şi Mangalia.

1975-1980 - Odată cu creşterea nevoii de apă potabilă, imposibil de acoperit din surse subterane, au început să fie utilizate apele de suprafaţă. A fost construita o staţie de pompare, care pompa dinspre canalul Poarta Albă - Midia spre Galeşu.

1998-2001 - Capacitatea de stocare de la Palas a fost mărită prin construirea a două tancuri de apă de 2 x 20.000 cm.

1998-2002 - A fost obţinut primul împrumut extern (PHARE şi BERD) în vederea realizării de investiţii în apă şi sistemul de alimentare.

2002-2007 - Este în proces de derulare programul ISPA concentrat pe reabilitarea sistemului de alimentare cu apă.

2. Tipul societătii

RAJA S.A. Constanta este o societate pe actiuni, în care actionarul principal este Consiliul Local Constanta, având 54% din actiuni. Acţionarii deţin 1.032.430 acţiuni, reprezentând 99,815831% din capitalul social al societătii.

RAJA S.A. Constanta este o societate de capitaluri, în care asociaţii răspund pentru pierderile societăţii doar în limita acţiunilor deţinute.

În România reglementarea societăţilor pe acţiuni este cuprinsă în Legea 31/1990 privind societăţile comerciale. Pentru a se putea constitui o societate pe acţiuni sunt necesari minim doi acţionari şi un capital social de 90.000 lei.

Societatea pe acţiuni este administrată de unul sau mai mulţi administratori. Dacă sunt desemnaţi mai mulţi administratori, atunci este necesară constituirea unui consiliu de administraţie, care poate delega o parte din puterile sale unui comitet de direcţie. Preşedintele consiliului de administraţie este şi directorul general sau director al societăţii şi, în această calitate, conduce şi comitetul de direcţie.

3. Descrierea obiectului de activitate

RAJA S.A. Constanţa asigură următoarele facilităţi:

- alimentarea cu apă a 9 oraşe şi 44 de localităţi întinse în tot judeţul Constanţa

- colectarea şi deversarea apei reziduale şi meteo din 22 de oraşe şi sate

Obiectul de activitate al societătii este dat de codul CAEN 4100. Această clasă include captarea, tratarea, si distributia apei, si desalinizarea apei de mare, în scopul obtinerii de apă dulce (ca produs principal). Această clasă exclude activitatea sistemelor de irigatii pentru agricultură, si tratarea apei din conductele de deversare, pentru prevenirea poluării.

3.1 Obiectiv fundamental pentru anul 2008

Societatea îsi propune să realizeze un profit net din activitătile de distributie a apei, si de colectarea, transportul si epurarea apelor uzate, în valoare de 18.040.000 lei la data de 2.11.2008.

Preview document

Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 1
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 2
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 3
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 4
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 5
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 6
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 7
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 8
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 9
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 10
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 11
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 12
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 13
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 14
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 15
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 16
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 17
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 18
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 19
Analiza diagnostic internă - Raja SA Constanța - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic Interna - Raja SA Constanta.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentare Raja Constanța

1.1 DENUMIRE ŞI OBIECT DE ACTIVITATE Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanța este o societate pe acțiuni, în care acționarul principal este...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?