Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2948
Mărime: 171.73KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra M.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Cap 1 Prezentarea societăţii bancare şi a conceptului de performnaţă bancară

Promsberbank a fos înființată la 30 noiembrie 1990 ca o bancă independentă în regiunea Podolsk. Fondatorii au fost cele mai mari întreprinderi industriale din regiune: Podolsk Podolsk Construcţiilor de Maşini de plante, Sergo Ordzhonikidze, Podolsk, cablu Plant, fabrica de metale neferoase Podolsk, EDO "Gidropress," Uzina Pilot "Luch," Podolsk planta "Microconducta", Podolsk chimică-metalurgică, Plant, Shcherbinsky Lift Plant, fabrica de produse refractare Podolsk, şi altele. În 1992 s-a alăturat Asociaţiei Băncilor din Rusia.

Între anii 1993-1996 :

• a deschis o sucursală în oraş Klimovsk regiunea Moscova, a deschis un birou suplimentar în Shcherbinka, regiunea Moscova, Deschide şapte puncte de schimb valutar, a început să efectueze operațiuni cu bilete la ordin, certificate de depozit şi de economii, deschide 16 birouri de trezorerie din exploatare, este înregistrată în sistemul de plăţi internaţionale SWIFT .

Între 1997-1999 :

• a obţinut o licenţă pentru operaţiuni cu metale preţioase, licenţă de participant profesionist al pieţei valorilor mobiliare, i-a fost atribuită calitatea de membru în Camera de Comerţ Podolsk şi Camera de Comerţ din regiunea Moscova. Banca este recunoscută ca o bancă de referinţă în cadrul departamentului principal al Băncii Centrale a Federaţiei Ruse în regiunea Moscova, deschide 4 puncte de schimb valutar, a stabilit relaţii directe corespondente cu mai multe bănci americane şi europene.

Între 2000-2001 :

• capitalulul propriu a depăşit 100 de milioane de ruble, a deschis 2 fonduri de exploatare, şi 2 puncte de schimb, banca.

Între 2002-2004 :

• capitalul propriu al băncii a depăşit 300 de milioane de ruble, a atins numărul de 6000 clienți în corporate, a creat centru de prelucrare proprie, și-a câstigat propria reţea de ATM-uri, a introdus un nou serviciu bancar: plata facturilor de utilităţi folosind cardurile bancare la ATM-urile băncii, banca a acceptată în calitate de membru la sistemul internaţional de plăţi VISA, banca a devenit membru al sistemului de asigurare a depozitelor.

În 2007, aprilie, la reuniunea anuala a actionarilor a decis să majoreze capitalul autorizat prin emiterea de acţiuni suplimentare, La 16 mai 2007, Banca a început să lucreze la sistemul de transferuri băneşti Anelik ,care permite transferul de fonduri în 90 de ţări, inclusiv în ţările vecine, on-line, fără a deschide un cont bancar. După înregistrarea raportului privind rezultatele emisiunii suplimentare de acţiuni din capitalul autorizat, la septembrie 2007 au totalizat 205 de milioane de ruble. În 2007 septembrie, a deschis un birou de operare nou, în octombrie, a introdus terminale, prin care se pot efectua plăti de utilitate şi de alte servicii gratuite.

În 2009 punctele terminale au ajuns la 51 de unităţi. Capitalul social al băncii pentru acest an a crescut la 180 de milioane de ruble, inclusiv capitalul autorizat - 115 de milioane de ruble. Tot în decursul acestui an a creat o nouă divizie - Divizia de evaluare şi gestionare a riscurilor bancare.

În 2010 1 iunie, banca a lansat un sistem de plăţi de transfer cash WESTERN UNION. În 2011 În luna aprilie, capitalul propriu al băncii a depăşit nivelul de un miliard de ruble.

Determinarea rentabilității unei instituții bancare se realizează prin intermediul indicatorilor de performanță, cu referire la modalitatea de realizare a profitului, elemente din cont de profit și pierdere, bilanț.

Performanțele băncii sunt dependente de calitatea managementului care presuspune pe lângă analize concrete și anticipare financiară, ceea ce este mai greu de realizat. Aceasta are în vedere mediul sistemului bancar, piața bancară și participanții , riscurile, produsele cu avantaje si dezavantaje, astfel oferind un grad ridicat de cunoaștere a factorilor externi și interni pentru elaborarea unui prospect cât mai realist și adecvat.

Așadar, strategia de urmat trebuie să aibă în vedere nivelurile ratelor de rentabilitate, în strânsă corelație cu riscurile prevăzute sau nu. Ratele se calculează pe baza informațiilor din contul de profti și pierdere și bilanț.

Preview document

Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 1
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 2
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 3
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 4
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 5
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 6
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 7
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 8
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 9
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 10
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 11
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 12
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 13
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 14
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 15
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 16
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 17
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 18
Analiza evoluției indicatorilor din contul profit și pierdere PromsberBank, Rusia - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza Evolutiei Indicatorilor din Contul Profit si Pierdere Promsberbank, Rusia.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?