Analiza Firmei SC Energoice SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2329
Mărime: 169.04KB (arhivat)
Publicat de: Corvin Turcu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

INTORDUCERE

Problema gestionării şi administrării firmei, indiferent de obiectul de activitate şi de scopul propus este complexă. Aprecierea diferenţelor de performanţă şi poziţie financiară depind de natura întreprinderii, de sistemul instrumentelor utilizate în gestionarea patrimoniului.

Pentru a putea supravieţui, orice firmă are nevoie de informaţii, fără de care procesul decizional prin care aceasta este condusă nu ar putea avea loc. Pentru a obţine aceste informaţii este necesară o analiză a situaţiilor financiare anuale care permit aflarea poziţiei financiare şi a performanţelor acesteia. De aceste informaţii beneficiază atât firma (ca factor intern) a căror situaţii financiare sunt analizate, cât şi furnizorii, clienţii, potenţialii investitori şi orice altă persoană care doreşte să afle informaţii despre întreprindere (ca factori externi).

Deciziile economice care sunt luate de utilizatorii situaţiilor financiare necesită evaluarea capacităţii unei firmei de a genera numerar sau echivalente ale numerarului şi a perioadei şi siguranţei generării lor. În ultimă instanţă de aceasta depinde, de exemplu, capacitatea ei de a-şi plăti angajaţii şi furnizorii, de a plăti dobânzi, de a rambursa credite şi de a realiza programele administrative. Utilizatorii sunt mai în măsură să evalueze această capacitate de a genera numerar sau echivalente ale numerarului, dacă le sunt oferite informaţii concentrate asupra poziţiei financiare, performanţei şi modificărilor poziţiei financiare a firmei.

Bilanţul contabil, împreună cu celelalte documente de sinteză anuale, are rolul de a generaliza periodic datele contabilităţii curente şi de a stabili pe această cale o serie de indicatori economico-financiari, ceea ce îi conferă caracterul de model contabil şi informaţional, dar şi de model de gestiune a valorilor materiale şi băneşti delimitate patrimonial. El furnizează informaţii de reflectare şi control asupra relaţiilor de echilibru privind starea şi mişcarea patrimoniului.

Deci un management economico-financiar adecvat, în cadrul firmei, va contribui la oferirea unor produse noi, calitative, performante la un prețuri mai scăzute, a unor salarii mai mari, la generarea de venituri pentru investitori și va crea o imagine pozitivă societății.

PREZENTAREA FIRMEI „ENERGOICE SRL”

ENERGOICE SRL este o societate românească. Își desfășoara activitatea în conformitate cu legile române, cu statutul și contractul de societate.

În perioada cuprinsă între anii 2006 – 2008, activitatea principală a societății a fost aceea de consultanță tehnică și dirigenție de șantier în instalații electrice, termice, sanitare și rețele electrice.

Începând din 2008, societatea având ca obiect secundar de activitate și “Realizarea de instalații electrice, sanitare, termo-ventilație și alte tipuri de instalații” , a trecut la executarea și proiectarea de lucrări de montaj. Astfel, dacă la sfârșitul anului 2008, societatea avea un numar de 9 angajați, în prezent are 17 angajați .

Societatea dispune de specialiști cu o îndelungată experiență atestată în anii de activitate, având urmatoarea structura: 4 ingineri, 2 maiștri, 6 electricieni, 2 sudori, 2 electricieni AMC, 2 instalatori și poate aborda și acoperi o gamă foarte diversă de lucrări complexe de montaj instalații electrice, automatizări termice și sanitare din mediul industrial și social.

Pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse societatea se bazează pe:

- profesionalism și respect

- raport excelent calitate/preț

Strategia societății: asigurarea pe termen lung a succesului afacerii și a creșterii competitivității pe piață. Elementele cheie ale acestei strategii sunt cerințele clienților și ale altor părți interesate precum și cerințele legale și de reglementare aplicabile în domeniu.

Plecând de la principiul „Risc minim – securitate maxima“ atât pentru angajați și pentru alte părți interesate (clienți, furnizori, vizitatori etc.) implicate în activitățile societății, cât și în domeniul protecției mediului, SC ENERGOICE SRL are în vedere ca toate produsele și serviciile pe care le oferă să producă impact minim asupra mediului, punând accent în egală măsură pe coordonata economică și pe cea a răspunderii sociale. În acest sens, SC ENERGOICE SRL a stabilit un Sistem de Management Integrat Calitate – Mediu – Sănătate și Securitate Ocupațională în conformitate cu cerințele standardelor SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001 și specificației OHSAS 18001.

Date de contact ale SC ENERGOICE SRL:

Sediu: Str. Orhei, Nr. 51, Piatra Neamț

C.U.I.: RO 5423917

Nr. Inreg: J 29/567/1994

Telefon: 0233/234.777, 0751/297.878

Fax: 0233/234.777

E-mail:office@energoice.ro

Preview document

Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 1
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 2
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 3
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 4
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 5
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 6
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 7
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 8
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 9
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 10
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 11
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 12
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 13
Analiza Firmei SC Energoice SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firmei SC Energoice SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?