Analiza fundamentală Rompetrol Well Services

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 6828
Mărime: 431.12KB (arhivat)
Publicat de: Aurelian D.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Stanciu
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. 1.INFORMAȚII GENERALE . 3
  2. 2.RESURSE UMANE .10
  3. 3.SERVICII ȘI LUCRĂRI .14
  4. 4.PIAȚĂ ȘI CLIENȚI .16
  5. 5.FURNIZORI .18
  6. 6.CONCURENȚĂ .19
  7. 7.ANALIZA PLANURILOR DE VIITOR .20
  8. 8.CALCULUL INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI PENTRU 2009-2010 .21
  9. 9.ANEXE-BILANȚ ȘI CONT DE PROFIT ȘI PIERDERE PENTRU 2009-2010 .28
  10. BIBLIOGRAFIE .34

Extras din proiect

1.INFORMAȚII GENERALE

Despre Grupul Rompetrol

Identitate Rompetrol

Lider in domeniul petrolier regional, Rompetrol este o companie multinationala, cu activitati in 12 tari si avand o puternica baza operationala in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane. Complexitatea si numarul proiectelor executate la nivel global, de-a lungul timpului, au facut din Rompetrol cea mai cunoscuta marca romaneasca pe plan international.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 5 miliarde USD in anul 2005, Rompetrol a evoluat de la o companie regionala de marime medie, la una dintre primele 20 de companii petroliere din Europa si prima afacere globala de succes pornita din Romania.

Rompetrol este sinonim cu valorile modernitatii, succesului si spiritului independent. Brandul Rompetrol a fost construit cu personalitate si viziune, reflectand in mod firesc spiritul oamenilor care s-au aflat la temelia sa. Pentru ca, mai mult decat produse si servicii din industria petroliera, Rompetrol reprezinta esenta spiritului inovator si a dorintei de perfectionare traduse prin activitatea dedicata a celor peste 8000 de angajati.

Independenta si pasiunea pentru calitate sunt cele doua valori fundamentale de la care grupul Rompetrol a initiat procesul de dezvoltare a unui business performant pe oricare dintre pietele internationale.

Activitate

Prin cele 40 de firme care alcatuiesc Grupul, Rompetrol activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie, distributie, servicii industriale, mentenenta, management al proiectelor, logistica, servicii de ecologie industriala si alte servicii conexe, in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. De asemenea, suntem prezenti pe piata transportului aerian dar si pe cea a serviciilor de turism, sau a celor de siguranta si protectie.

Alinierea riguroasa la standardele europene de calitate a tehnologiei, produselor si serviciilor au dus la impunerea si succesul companiei noastre pe pietele locale si regionale. Calitatea ofertei Rompetrol este inteleasa si promovata ca un etalon, dar si ca un stimul al dezvoltarii mediului de afaceri si al intregii societati romanesti - Rompetrol fiind principalul exponent al capitalismului autohton si un model de dezvoltare.

Ca un adevarat cetatean corporatist al lumii, Rompetrol a elaborat si aplica o strategie complexa de implicare in evolutia vietii comunitatii careia ii apartine, in protejarea mediului si sprijinirea educatiei si culturii din Romania.

Grupul Rompetrol considera realizarile momentului ca pe noi puncte de plecare pentru evolutia afacerilor sale, dorinta de continuare a expansiunii globale si determinarea fiind combustibilul care confera dinamism grupului. Rompetrol este formula succesului independent, sustinut de o strategie bazata pe idei si actiuni flexibile, menite sa asigure dezvoltarea continua a companiei, in beneficiul investitorilor, actionarilor, angajatilor si clientilor sai.

Credo Rompetrol Grup

Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Din anul 2007, KazMunayGas este actionarul majoritar al TRG, după ce compania petroliera de stat din Kazahstan a achiziţionat 75% din capitalul social, tranzacţia fiind finalizată în 2009, după achiziţionarea restului de acţiuni.

Rompetrol este o companie puternica, un partener de succes, implicata in activitati de responsabilitate sociala. Succesul si forta afacerilor noastre sunt generate in primul rand de fiecare dintre noi si de cei cu care lucram. Daca operatiunile noastre sunt performante si creative, acest lucru este posibil datorita oamenilor care le definesc si care sunt caracterizati prin aceste atribute.

Misiune

Noi cream valoare prin oferirea de solutii competitive in domeniul distributiei de combustibili catre clientii si companii, folosind mijloace de distributie eficiente, sustinand ideile inovative si acţionând cu responsabilitate in vederea valorificarii investiţiilor pentru acţionarii noştri.

Viziune

Ne străduim să fim o organizatie de marketing şi vanzari extrem de eficienta, profitabila şi competitiva, atat pe piata actuala de petrol si gaze, cat si pe termen lung. Prin intermediul lantului integrat de distribuite, ne propunem sa atingem cele mai inalte standarde de operare, de siguranţă şi de protectie a mediului.

Direcții Strategice:

• Contributii majore la integrarea verticala a unicului actionar, asigurarea acesului pe PIETELE EUROPENE DE PETROL

• RAFINAREA eficienta, profitabila si calitativa a petrolului kazah

• Retea eficienta si integrata de operare pentru COMERTUL EN-GROSS de produse petroliere si petrochimice de inalta calitate

• Crearea de solutii competitive de furnizare de combustibil pentru consumatori individuali si companii prin canale eficiente de DISTRIBUTIE SI COMERT CU AMANUNTUL

• Operarea la standarde inalte de siguranta, protectia mediului si responsabilitate sociala coporativa (CSR)

Valori:

• Oamenii noştri

• Atenţie, Grijă, Integritate şi Responsabilitate

• Curaj

• Creativitate aplicată

• Determinare

Evoluție

1974 – Se infiinteaza Rompetrol, reprezentantul la nivel international al industriei petroliere romanesti.

1993 - Societatea Rompetrol se privatizeaza prin metoda MEBO, dar cifra de afaceri a companiei scade in anii imediat urmatori privatizarii sub 6 milioane de dolari.

1998 - Dinu Patriciu si un grup de investitori locali achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni si majoreaza capitalul, reusindu-se astfel o revenire spectaculoasa a cifrei de afaceri.

1999 – Procesul de stabilizare a business-ului se finalizeaza in cursul anului, iar compania face primul pas spre extinderea pe plan international stabilindu-si sediul central, in 1999, in Olanda. In perioada 1999-2000, Rompetrol a parcurs accelerat drumul de la o modesta companie de servicii petroliere, decapitalizata si cu o cifra de afaceri de 5 milioane de dolari, la puternicul grup petrolier integrat de astazi cu o cifra de afaceri de aproximativ 6 miliarde de dolari estimata pentru 2006.

Preview document

Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 1
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 2
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 3
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 4
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 5
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 6
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 7
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 8
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 9
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 10
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 11
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 12
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 13
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 14
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 15
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 16
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 17
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 18
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 19
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 20
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 21
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 22
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 23
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 24
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 25
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 26
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 27
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 28
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 29
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 30
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 31
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 32
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 33
Analiza fundamentală Rompetrol Well Services - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Analiza Fundamentala Rompetrol Well Services.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Investiții Financiare și Gestiunea Portofoliului

Motivatia alegerii titlurilor din portofoliul de investitii In realizarea portofoliului virtual de actiuni au fost alese urmatoarele...

Ai nevoie de altceva?