Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1317
Mărime: 23.12KB (arhivat)
Publicat de: Carolina Muntean
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Madalina Ionescu

Extras din proiect

Prezentarea regiunii

Azuga este un oras in judetul Prahova, Muntenia, Romania, cu o populatie de aproximativ 5.213 locuitori. Aceasta se situeaza in Valea Prahovei, la confluenta cu raul Azuga, la poalele Muntilor Bucegi si Muntilor Baiului, in vecinatatea culmilor Sorica si Cazacu. Este o statiune climaterica si turistica importanta.

Fiind situata la poalele muntilor Bucegi, Azuga este o statiune climaterica si se poate mandri cu prima partie de schi din Romania omologata de F.I.S. (Federatia Internationala de Ski) - partia Sorica. Din acest motiv, dar si datorita investitiilor masive in infrastructura de turism care au avut loc in ultima perioada, Azuga s-a dezvoltat in una din cele mai mari statiuni de schi din tara.

Perfect adaptata pentru sporturile de iarna, statiunea Azuga ofera amatorilor de ski si sanius cele mai bune conditii pentru practicarea lor.

Partiile din Azuga sunt :

1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zapada pentru 700 m;

2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m;

3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zapada artificiala;

4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m ;

5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara ;

6)La Stana - lungime 910 m, usoara.

Azuga dispune de o telegondola inaugurata la sfarsitul anului 2007 care ofera acces de punctul superior catre toate partiile din statiune. Exista de asemenea si instalatii de teleschi, miniteleschi si babyschi.

Prezentarea pensiunii Flora Alpina

Prima pensiune pe care am ales-o pentru realizarea acestui proiect este pensiunea Flora Alpina din statiunea turistica Azuga , aceasta fiind situata la baza muntiilor Bucegi la o altitudine de 1100 m, pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei si anume Valea Prahovei, unde se afla drumul national DN1 sau E60 si magistrala feroviala Bucuresti-Brasov, la circa 137 km de Bucuresti si la 36 km de Brasov. (6 km - Predeal, 4 km - Busteni, 12 km - Sinaia, 38 km - Poiana Brasov).

Pensiunea Flora Alpina a fost construita in 2008 si adopta un stil austriac, fiind situata intr-o pitoreasca pozitie in zona partiilor de ski si a mijloacelor de transport pe cablu.

Oaspetii pensiunii au la dispozitie 7 camere duble ( paturi matrimoniale sau paturi individuale ) si 2 apartamente ( dormitor, living, grup sanitar si oficiu ). Fiecare camera / apartament dispune de TV LCD Sony, cablu TV ( minim 45 programe ), minibar, internet wireless, radio-ceas-desteptator, seif, grup sanitar propriu, uscator de par. De asemenea are un apartament VIP care pe langa dotarile standard detine DVD si combina muzicala cu CD.

Aceasta pensiune asigurata servicii precum sala de wellness (sauna / hidromasaj) si clubul de biliard / darts, dar si peisajele magnifice ale zonei, iar la cererea oaspetilor poate oferi la micul dejun un bufet suedez ( tipic austriac ).

Facilitatile oferite pentru confortul clientilor sunt: parcare proprie pazita, internet wireless, acceptarea cardurilor (VISA SI MASTER) si a tichetelor de vacanta pentru plata serviciilor turistice, transport gara-pensiune dus-intors , semnal GSM, loc de joaca pentru copii, incalzire: centrala proprie, apa calda permanent.

Petrecerea timpului liber atat iarna cat si vara se poate face prin inchirierea terenurilor de fotbal, volei, handbal sau tenis de camp dar si la clubul de bowling si discoteca de la baza partiilor. Deasemenea, se pot face trasee turistice in Muntii Bucegi si pe Valea Azugii sau vizitarea cramelor Rhein pentru un pranz de neuitat si pentru o degustare de vinuri vechi din zona pastrate de-a lungul timpului in inima pamantului pastrandu-si astfel o aroma deosebita.

Tarife:

CORP A

Perioada 01.12.2009 - 23.12.2009 ( exceptand perioada Craciunului si a Revelionului )

- camera single = 109 lei / pers / zi

- camera dubla = 159 lei / camera / zi

- camera tripla = 189 lei / camera / zi

Preview document

Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 1
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 2
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 3
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 4
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 5
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 6
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 7
Analiza SWOT a pensiunii Flora Alpina din Azuga - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Swot a Pensiunii Flora Alpina din Azuga.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?